Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ν.Ταγαράς: Άμεση η αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στα Γεράνεια Όρη

- Advertisement -

Στην πληγείσα περιοχή που έκαψε τα Γεράνεια Όρη βρέθηκε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Νίκος Ταγαράς, μαζί με κυβερνητικό κλιμάκιο, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας.

Όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Νίκος Ταγαράς, το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος προχωρά, άμεσα, στις αναγκαίες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στην πρότερη κατάσταση, είτε μέσω φυσικής αναγέννησης, είτε μέσω τεχνητής αναδάσωσης, καθώς και στη δρομολόγηση των αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων που χρειάζονται, προκειμένου να θωρακιστεί η περιοχή.

Δρομολογείται, επίσης, ειδική πολεοδομική μελέτη, με σκοπό να αποτυπωθούν και να οριοθετηθούν τα ρέματα και οι χείμαρροι που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα, κλιμάκια του ΕΛΓΑ προχωρούν στην καταγραφή των ζημιών των αγροτικών εκμεταλλεύσεων της περιοχής. Ειδική μνεία έγινε για τη στήριξη και των κτηνοτρόφων, ιδίως για την τροφή των ζώων τους, καθώς όλες οι δράσεις -συμπεριλαμβανομένης της βόσκησης- αναστέλλονται, δεδομένου ότι η περιοχή κρίνεται άμεσα αναδασωτέα.

Η καταγραφή των ζημιών ξεκινάει από τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων, των περιφερειών και των συναρμόδιων υπουργείων από τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021, τόσο για την κοινωνική προστασία, όσο και για τη στεγαστική συνδρομή.

Όπως επισήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στ.Πέτσας, οι διαδικασίες θα είναι ταχείες, βάσει του «μοντέλου» που λειτούργησε από την κακοκαιρία του «Ιανού», στην Καρδίτσα.

 

Πυρκαγιά στον Σχίνο: Το πριν και το μετά από τους Up Stories – video

Θέμα χρόνου να σβήσει η φωτιά στα Γεράνεια Όρη

Φωτιά Σχίνος: Την άμεση οικονομική στήριξη των πληγέντων ανακοίνωσε ο Στ. Πέτσας

 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog