Τι καλύτερο από έναν πολύ κοντινό προορισμό με όμορφες παραλίες και μια δροσερή βουτιά στη θάλασσα μια ζεστή καλοκαιρινή ημέρα, που θα φτάσετε γρήγορα και άνετα με το αυτοκίνητό σας!

Δεν είναι απαραίτητο να…”ξενιτευτείτε” για να βρείτε μια καθαρή και όμορφη παραλία και να απολαύσετε το μπάνιο σας, αφού σε τόσο κοντινές περιοχές στην Αθήνα, όπως το Λουτράκι, μπορείτε να βρείτε κρυμμένα διαμαντάκια με κρυστάλλινα νερά και ειδυλλιακό περιβάλλον.

Εδώ θα σας δώσουμε κάποιες ιδέες: 4 παραλίες στο Λουτράκι σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα για να ξεφύγετε από την καθημερινότητα!

Σκαλωσιά

Ανακαλύψτε τη Σκαλωσιά, μια πανέμορφη παραλία με άγρια ομορφιά!

Μπορείτε να βρείτε την παραλία της Σκαλωσιάς στην Κορινθία, στην περιοχή του Λουτρακίου, μόλις 15 λεπτά μετά το δρόμο που οδηγεί στη Λίμνη της Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στη Μυλοκοπή.

Το μεγαλύτερο μέρος της απόστασης θα το διανύσετε ασφαλτοστρωμένη διαδρομή, ωστόσο ένα μικρό κομμάτι αποτελείται από χωματόδρομο, ο οποίος όμως είναι πολύ καλά διατηρημένος.

Υπάρχει χώρος όπου μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας με άνεση. Για να φτάσετε στην παραλία θα χρειαστεί να κατεβείτε μερικά πέτρινα σκαλοπάτια και το τοπίο θα σας αποζημιώσει.

 

Η παραλία της Σκαλωσιάς έχει βότσαλα και είναι μεγάλη σε έκταση. Είναι ταυτόχρονα απομονωμένη και προσιτή. Έχει υποστεί ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση αφού διατηρεί ανέπαφη τη φυσική της ομορφιά.

Το τοπίο είναι πραγματικά εκπληκτικό και συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα.

Εξάλλου, τα νερά με το βαθυγάλανο χρώμα που περιβάλλονται από πλούσια καταπράσινη φύση και πεύκα είναι χαρακτηριστικό των ακτών του Κορινθιακού.

Μείνετε μέχρι το σούρουπο και θα μαγευτείτε από το εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα.

Η Σκαλωσιά είναι ιδανική για όσους θέλουν να περάσουν μια ήσυχη και χαλαρή μέρα στη θάλασσα με την παρέα ή την οικογένειά τους.

Δεν είναι οργανωμένη, επομένως θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα από πριν (νερό, φαγητό, αντηλιακό, ομπρέλα, κλπ.). Φροντίστε, φυσικά, φεύγοντας να πάρετε μαζί σας ό,τι χρησιμοποιήσετε και να μην αφήσετε σκουπίδια, γιατί, όπως προειδοποιούν και οι ταμπέλες στην παραλία, δεν υπάρχουν κάδοι αχρήστων.

Απολαύστε την υπέροχη παραλία της Σκαλωσιάς μέσα από το παρακάτω βίντεο:

Στέρνα

Η κρυφή παραλία της Στέρνας στο Λουτράκι θυμίζει τη «Γαλάζια Λίμνη»!

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα βρίσκεται μια από τις ομορφότερες παραλίες του Δήμου Λουτρακίου για να απολαύσετε τις βουτιές σας τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Πρόκειται για ένα μαγευτικό τοπίο που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει μέσα από την ταινία της «Γαλάζιας Λίμνης».

Μπορεί η διαδρομή για να φτάσετε στην κρυφή παραλία της Στέρνας να μην είναι και τόσο εύκολη, μόλις το κάνετε όμως τα κρυστάλλινα νερά της θα σας αποζημιώσουν.

Για να φτάσει κανείς στην παραλία Στέρνα, θα πρέπει να περάσει την Περαχώρα μετά το Λουτράκι και να ακολουθήσει τον δρόμο που οδηγεί στην Στέρνα, ο οποίος για λιγότερο από 1 χιλιόμετρο προς το τέλος του είναι χωματόδρομος, βατός για συμβατικά αυτοκίνητα.

Τα τελευταία του όμως μέτρα είναι μόνο για κατόχους 4Χ4, επομένως είναι καλύτερο να τα διανύσετε περπατώντας.

Η μικρή σας ταλαιπωρία αποζημιώνεται όταν αντικρίσετε τον υπέροχο κόλπο με έναν μεγάλο βράχο που χωρίζει από την ανοιχτή θάλασσα τη μικρή “στέρνα” με θαλασσινό νερό. Ένα στενό πέρασμα που οδηγεί αμέσως στην πίσω πλευρά του βράχου!

Εύκολα και χωρίς να υπάρχει μεγάλη απόσταση για να κολυμπήσετε μπορείτε να βρεθείτε στην ανοιχτή θάλασσα. Από εκεί θα δείτε έναν κάθετο τοίχο απ’ όπου μπορείτε να επιλέξετε τη δεξιά πλευρά με την πιο ρηχή διαδρομή, ώστε να διανύσετε υποβρυχίως τον κύκλο του βράχου και να επιστρέψετε στην αμμώδη παράλια.

Στο βάθος περίπου των 30 μέτρων υπάρχουν δυο μεγάλες εσοχές ,οι οποίες στο εσωτερικό τους κρύβουν απίστευτα χρώματα από τα σφουγγάρια με τα περίεργα τους σχήματα και συνδυασμούς! Σχεδόν όλος ο εξωτερικός τοίχος είναι στρωμένος με ασβεστολιθικά φύκια τοποθετημένα αρμονικά το ένα πάνω στο άλλο.

Δείτε την παραλία Στέρνας μέσα από το βίντεο:

Μυλοκόπη

Η διπλή παραλία Μυλοκοπή στο Λουτράκι, αποτελεί προϊόν αρχαίου σεισμού στην περιοχή. Χαρίζει απίστευτη θέα στον Κορινθιακό κόλπο και συνδυάζει κυριολεκτικά βουνό και θάλασσα.

Για να φτάσει κανείς εδώ, χρειάζεται τετρακίνητο όχημα μιας και ο χωματόδρομος που οδηγεί σε αυτήν γίνεται δυσπρόσιτος.

Εναλλακτικά, μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας στο δάσος και να περπατήσετε μέχρι την ακτή.

Απολαύστε την μαγευτική παραλία Μυλοκοπή στο Λουτράκι μέσα από το βίντεο:

 

Στραβά

Η παραλία στα Στραβά αποτελεί κυριολεκτικά έναν μικρό παράδεισο και βρίσκεται μόλις μία ώρα μακριά από την Αθήνα. Είναι η ομορφότερη παραλία του Κόλπου των Αλκυονίδων.

Γαλάζια, κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά σε μία βοτσαλωτή ακτή. Γύρω – γύρω το σκηνικό συμπληρώνεται από πεύκα και πράσινους λόφους. Ένα τοπίο ηρεμίας και γαλήνης που θα σε κερδίσει από την πρώτη στιγμή και θα επιστρέψεις και πάλι σύντομα.

Η πρόσβαση στα Στραβά είναι πολύ εύκολη, καθώς βρίσκονται στο τέλος ενός δρόμου που συνδέεται με εκείνον που οδηγεί στη λίμνη Βουλιαγμένης.

Τα Στραβά είναι η μοναδική οργανωμένη παραλία.

 

 

 

Το μυστήριο της Μαυρολίμνης Λουτρακίου

Εξαιρετική η ποιότητα των νερών κολύμβησης στο Λουτράκι!

Γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν και φέτος σε τρεις παραλίες του Δήμου μας

Λουτράκι: Νεαρά παιδιά έσωσαν καρέτα καρέτα που μπλέχτηκε στα δίχτυα