Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η πρώτη υπαίθρια βιβλιοθήκη στην Κορινθία είναι και πάλι έξω

- Advertisement -

Η Δημοτική βιβλιοθήκη Αγίων Θεοδώρων λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2016 ως χώρος αναγνωστηρίου, δανεισμού βιβλίων και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Τα βιβλία προέρχονται αποκλειστικά από δωρεές και ο αριθμός των τίτλων ανέρχονται σε περίπου εννέα χιλιάδες.

Τα τμήματα που μπορείτε να βρείτε είναι ελληνική και ξένη λογοτεχνία, παιδικό τμήμα, εγκυκλοπαίδειες, λεξικά, βιογραφίες και μια μεγάλη γκάμα διαφόρων κατηγοριών.

Όραμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίων Θεοδώρων είναι η διαφύλαξη και η διάδοση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, ώστε να διατηρηθεί ως πνευματικό κληροδότημα που μεταδίδει γνώσεις, αξίες και ιδανικά στις επόμενες γενιές.

Στα πλαίσια αυτού του οράματος η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίων Θεοδώρων τοποθέτησε μια υπαίθρια βιβλιοθήκη στην παραλία αποσκοπώντας στην αλληλεπίδραση με το κοινό και στη μετάδοση πολιτισμού. Δείτε την ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ύστερα από αυτήν την πράξη:

Η υπαίθρια βιβλιοθήκη Αγίων Θεοδώρων είναι έτοιμη βαμμένη και όμορφη . Περιβάλλεται από θάλασσα και όμορφους ανθρώπους. Ήρθε και η πρώτη δωρεά από έναν κάτοικο την ώρα που μας είδε να την τοποθετούμε.

Η πρώτη φορά που τοποθετήθηκε στην παραλία ήταν για εμάς ένα στοίχημα που κερδήθηκε, είχε μεγάλη αποδοχή , διαβάστηκαν τα βιβλία της και έγιναν πολλές νέες δωρεές, αλλά κυρίως η βιβλιοθήκη είχε την προστασία όλων των κατοίκων που την φρόντισαν σαν να ήταν δική τους.

Είμαστε περήφανοι που η πρώτη υπαίθρια βιβλιοθήκη στην Κορινθία είναι και πάλι έξω, στον φυσικό της χώρο.

 

Πήγαν να διαρρήξουν επιχείρηση στην Κόρινθο αλλά πιάστηκαν από την ΟΠΚΕ Κορινθίας

Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2021

Ποιες δραστηριότητες επαναλειτουργούν από σήμερα

Μικρή η συμμετοχή των υπαλλήλων της Περιφέρειας στην πρόσφατη απεργία

“Βόμβα” από Αγγελική Νικολούλη – “Ίσως να υπάρχει και τρίτο πρόσωπο που να εμπλέκεται στη δολοφονία”

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ελπιζω να την σεβαστούν οι γνωστοι άγνωστοι και να μην πιάσουν τα γραφιτι που βλεπουμε σε τοίχους και ότι άλλο έχει Επιφάνια να γράψουμε πολιτικά η αθλητικά συνθήματα !Καλο θα είναι να ακολουθήσουν και στο Λουτρακι μια τέτοια ωραία κίνηση για να περνάει η ώρα !Οχι όλη μέρα στο φέισμπουκ και το loutrakiblog σαν τον Αντρικό !Εγω ετσι και αλλιώς αφού είμαι αγραματος που μας λένε εδώ οι φίλες και οι φίλοι δεν μπορώ να τα διαβάσω για αυτο το λέω !Καλο τριήμερο και καλή φωτίσει σε όσους την χρειάζονται 😜😜Αντρικος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog