Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στους 40 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει η θερμοκρασία στο Λουτράκι

- Advertisement -

Με βροχές έως και αύριο, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, με συνθήκες καύσωνα τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου και της ΕΜΥ.

Όπως αναφέρει το meteo.gr, άστατος καιρός θα επικρατήσει και σήμερα, Κυριακή, με αποτέλεσμα την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων σε πολλές περιοχές της χώρας, ιδιαίτερα στα ηπειρωτικά και κυρίως μετά το μεσημέρι.

Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Από τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος όμως η αστάθεια του καιρού θα περιοριστεί σε έκταση και σε ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει προοδευτικά σημαντική άνοδο, προκαλώντας κατά τόπους συνθήκες καύσωνα από τα μέσα της εβδομάδας.

Για θερμοκρασίες που θα φτάσουν έως και τους 41 βαθμούς, μάλιστα, κάνει λόγο η ΕΜΥ στην πρόγνωσή της για το διάστημα μεταξύ Τρίτης και Παρασκευής. Συγκεκριμένα:

Τρίτη 22 Ιουνίου

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Στο Λουτράκι το θερμόμετρο θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου ενώ μπορεί να παρουσιαστούν και ασθενείς βροχές προς το απόγευμα.

Τετάρτη 23 Ιουνίου – Πέμπτη 24 Ιουνίου

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, στα πελάγη βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά από το απόγευμα της Τετάρτης, τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Στα ηπειρωτικά προβλέπεται να φτάσει κατά τόπους την Πέμπτη τους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου, όμως στα νησιά και σε παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στο Λουτράκι το θερμόμετρο θα φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου ενώ γενικά ο καιρός θα είναι αίθριος.

Παρασκευή 25 Ιουνίου

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Στο Λουτράκι αναμένεται να είναι η πιο ζεστή μέρα, έως τώρα, του καλοκαιριού με το θερμόμετρο να φτάνει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοια θα κυμανθεί ο καιρός και για την Κόρινθο, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 39°C

 

Δασική φωτιά έχει ξεσπάσει στην Κυανή Ακτή Ηλείας

Euro 2020: Ιταλία vs Ουαλία – Μάχη για την πρωτιά του ομίλου στη Ρώμη

Motor Oil: Τo επενδυτικό σχέδιο στην Κομοτηνή

4+1 ζώδια που κάνουν πάντα όσα υπόσχονται

Θερινό ηλιοστάσιο τη Δευτέρα: Η πρώτη επίσημη ημέρα του καλοκαιριού

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog