Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Airbnb ούτε για δείγμα σε Λουτράκι, Ναύπλιο, Καλαμάτα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

- Advertisement -

Τεράστια αύξηση καταγράφηκε στις κρατήσεις για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στους παραθαλάσσιους τουριστικούς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, με Ναύπλιο, Καλαμάτα και Λουτράκι να πρωταγωνιστούν.

Οι προκρατήσεις στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, όπως το Airbnb ήταν αυξημένες, όπως και το Πάσχα, ιδιαίτερα για Αττική, Χαλκιδική και Πελοπόννησο.

Γιατί Πελοπόννησο;

«Οι περισσότεροι συμπολίτες μας, επέλεξαν κυρίως προορισμούς στην ηπειρωτική χώρα τόσο λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος που είχαν στη διάθεσή τους και του μειωμένου κόστους όσο λόγω της πανδημίας.

Επέλεξαν κυρίως οδικές περιοχές σε χιλιομετρική απόσταση 1,5 – 2 ώρες, ενώ σημαντικός παράγοντας επιλογής του προορισμού, εκτός από την φυσική ομορφιά, αποτελούσε και το οδικό δίκτυο», αναφέρει ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-RealEstates που διεξήγαγε σχετική έρευνα.

Οι εκδρομείς λόγω των υγειονομικών συνθηκών επέλεξαν κυρίως αυτοτελή διαμερίσματα ή και κατοικίες εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, μια επιλογή που αποκτά έδαφος μέρα με τη μέρα, ενώ σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της έρευνας είναι πρώτη επιλογή τόσο εγχώριών, όσο και αλλοδαπών τουριστών και το φετινό καλοκαίρι.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι εγγραφές ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης έχουν αυξηθεί σε σχέση με την προ Covid-19 εποχή, διότι πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν διακρίνει την υψηλή ζήτηση σε τουριστικούς προορισμούς.

Τι προτίμησαν οι Αθηναίοι το τριήμερο

Οι Αθηναίοι, σύμφωνα με τα στοιχεία για το χρονικό διάστημα 18 Ιουνίου ημέρα Παρασκευή έως την Δευτέρα 21 Ιουνίου, επέλεξαν να επισκεφτούν οδικούς προορισμούς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως την Καλαμάτα, το Ναύπλιο, το Λουτράκι, το Ξυλόκαστρο, την Ακράτα καθώς και τα παράλια Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

Πόσο κόστισαν τα σπίτια

Δείτε στους παρακάτω πίνακες πού κυμάνθηκαν οι τιμές για τα Airbnb το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

 

anagnostis.org

 

ΑΣΕΠ: 144 θέσεις μόνιμου προσωπικού για τα ΚΕΠ – Μία θέση για την Κορινθία

Ποιος κερδίζει την ασυλία απόψε στο Survivor (21/06) – Ο πρώτος υποψήφιος για αποχώρηση

Η πρώτη ανάρτηση του δολοφόνου της Καρολάιν “Για πάντα μαζί. Καλό ταξίδι αγάπη μου” – Αυξάνονται οι followers του στο Instagram

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για την πτώση του αεροσκάφους στον Πύργο Ηλείας

Στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Λουτρακίου η Εθνική ομάδα γυναικών πόλο Ολλανδίας

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σημερα στην αρχη της παραλια στην ποσειδωνια κατω απο το στρατοπεδο εχει ξεβραστει μια μεγαλη νεκρη θαλασσια χελωνα. Παρακαλω ας ενημερωθουν οι αρμοδιοι να την μαζεψουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog