Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Με όριο στις κερκίδες οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο

- Advertisement -

«Το όριο των θεατών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα οριστεί στο 50% της χωρητικότητας, έως και 10.000 άτομα στο ανώτατο όριο», αναφέρει χαρακτηριστικά η δήλωση της Οργανωτικής Επιτροπής.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα αρχίσουν στις 23 Ιουλίου. Στις κερκίδες των σταδίων θα βρεθούν μόνο κάτοικοι της Ιαπωνίας καθώς η διοργανώτρια χώρα έχει ανακοινώσει ότι, εξαιτίας της πανδημίας, δεν θα δεχτεί ξένους φιλάθλους.

Οι θεατές που θα βρεθούν στα στάδια του Τόκιο θα είναι υποχρεωμένοι να φοράνε συνεχώς μάσκα, δεν θα μπορούν να φωνάζουν και να πανηγυρίζουν. Για τη μεταφορά προς τους αγωνιστικούς χώρους θα ισχύσουν αυστηροί κανόνες προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, ο θεατής θα πρέπει να επιστρέψει αμέσως στο σπίτι του.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχει απόφαση για το εάν οι θεατές θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί ή να διαθέτουν αρνητικό τεστ. Μάλιστα, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του «Τόκιο 2020» Τοσίρο Μούτο η προσκόμιση αποδεικτικών στοιχείων θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα και καθυστερήσεις. «Όλος ο κόσμος αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα και θα πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί για να τα ξεπεράσουμε. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να οργανώσουμε Αγώνες με φίλαθλους», υπογράμμισε ο Ιάπωνας αξιωματούχος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αξιωματούχοι ιατρικών συλλόγων κλπ είχαν ζητήσει να μην υπάρξουν καθόλου θεατές στις κερκίδες. Η οριστική απόφαση ελήφθη ύστερα από συνάντηση εκπροσώπων της ιαπωνικής κυβέρνησης, της Οργανωτικής Επιτροπής, της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής και της μητροπολιτικής κυβέρνησης του Τόκιο.

Οι διοργανωτές όμως ενημέρωσαν ότι ενδέχεται να υπάρξουν περισσότεροι περιορισμοί εάν θεσπιστούν έκτακτα μέτρα που θα έχουν ως στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

 

ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Λουτρακίου η Εθνική ομάδα γυναικών πόλο Ολλανδίας

Airbnb ούτε για δείγμα σε Λουτράκι, Ναύπλιο, Καλαμάτα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

ΑΣΕΠ: 144 θέσεις μόνιμου προσωπικού για τα ΚΕΠ – Μία θέση για την Κορινθία

Ποιος κερδίζει την ασυλία απόψε στο Survivor (21/06) – Ο πρώτος υποψήφιος για αποχώρηση

Η πρώτη ανάρτηση του δολοφόνου της Καρολάιν “Για πάντα μαζί. Καλό ταξίδι αγάπη μου” – Αυξάνονται οι followers του στο Instagram

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog