Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κατάργηση της μάσκας: Ποιους θα αφορά – Τι θα γίνει στους εσωτερικούς χώρους

- Advertisement -

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη όταν ρωτήθηκε για τις μάσκες απάντησε ότι «Όλοι ελπίζουμε ότι είμαστε κοντά στο να βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους δεδομένης και της επιδημιολογικής εικόνας. Σε κάθε περίπτωση αυτή είναι μία απόφαση την οποία θα πρέπει να λάβουν οι ειδικοί αξιολογώντας όλα τα στοιχεία. Εντός της εβδομάδας θα συζητηθεί το θέμα στην επιτροπή των ειδικών».

Η κατάργηση της χρήσης της μάσκας θα αφορά όλους τους πολίτες κατά την παραμονή τους σε εξωτερικούς χώρους ανεξάρτητα από το αν έχουν ολοκληρώσει ή όχι τον εμβολιασμό τους.

Ωστόσο, σε εξωτερικούς χώρους όπου αναμένεται να υπάρχει συγχρωτισμός, όπως π.χ. σε μέσα μεταφοράς, γήπεδα, συναυλιακούς χώρους κ.α. οι ειδικοί θα προτείνουν, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η χρήση της μάσκας να είναι υποχρεωτική.

Τέλος, σε ότι αφορά στους κλειστούς χώρους, οι επιστήμονες προτείνουν το μέτρο να συνεχιστεί καθώς μέχρι αυτή τη στιγμή δεν είναι εύκολο να γίνεται επί τόπου ο έλεγχος και ο διαχωρισμός εμβολιασμένων ή μη κατά την είσοδο σε κλειστούς χώρους.

Πάντως, η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για το πώς θα μπορούσε τεχνικά να υποστηριχθεί ένα τέτοιο εγχείρημα με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού και τη διαπίστωση της γνησιότητάς του. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, από επιδημιολογικής και εμβολιαστικής πλευράς, τα μέτρα μπορούν να χαλαρώσουν.

 

 

Γνωστά μουστοκούλουρα ανακαλεί από την αγορά ο ΕΦΕΤ

Πρόσληψη 16 ατόμων στο Δήμο Κορινθίων με διάρκεια έως 4 μήνες

Στην Πλατεία Ο.Σ.Ε. Λουτρακίου τα επόμενα δωρεάν rapid test

Ο Δήμαρχος Γ.Γκιώνης στην εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Αγίων Θεοδώρων για την επέτειο του 1821

Αποδοκιμάστηκε στα δικαστήρια ο δολοφόνος πιλότος

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog