Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αφιέρωμα του “Εθνος” για παραλία – κόσμημα στο Λουτράκι

- Advertisement -

Η μαγευτική παραλία κοντά στην Αθήνα που αξίζει να ανακαλύψεις.

Μία μόλις ώρα μακριά από την Αθήνα και σε απόσταση 20 λεπτών από το Λουτράκι, υπάρχει μια μαγευτική και «κρυμμένη» παραλία, που θυμίζει ένα τιρκουάζ κομμάτι Παραδείσου.

Η μαγευτική Μυλοκοπή δημιουργήθηκε από έναν αρχαίο σεισμό της περιοχής και στην ουσία πρόκειται για δύο παραλίες που ενώνονται ή χωρίζονται από μια λεπτή λωρίδα γης.

Η Μυλοκοπή είναι δυσπρόσιτη και για να την προσεγγίσεις χρειάζεσαι είτε τετρακίνητο όχημα, είτε να αφήσεις το αυτοκίνητό σου πριν τον χωματόδρομο και να περπατήσεις για περίπου μισή ώρα.

 

Αν σου φαίνεται «βουνό» αυτό, πρέπει να ξέρεις πως με το που πατήσεις το πόδι σου θα έχεις ξεχάσει την ελαφριά ταλαιπωρία και θα αποζημιωθείς.

Η παραλία της Μυλοκοπής ίσως είναι η πιο όμορφη παραλία σε τόσο κοντινή απόσταση από την Αθήνα, με τη θέα που χαρίζει στον Κορινθιακό κόλπο να είναι συγκλονιστική.

Η παραλία περιβάλλεται από καταπράσινα πεύκα, τα οποία σχεδόν φτάνουν μέσα στο νερό, ενώ το φασκόμηλο που δεσπόζει στους γύρω βράχους κάνει το τοπίο ακόμα πιο εξωτικό.

Οι επιβλητικοί βράχοι που χωρίζουν τις δύο ακτές θα σε κάνουν να πιστέψεις πως βρίσκεσαι σε απομονωμένο μέρος, ενώ η γαλήνη και η ηρεμία κυριαρχούν.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι πως η Μυλοκοπή είναι μια αυστηρά μη οργανωμένη παραλία, οπότε φρόντισε να σταματήσεις νωρίτερα στο Λουτράκι για προμήθειες, καφέ και πολύ -πολύ όμως!- παγωμένο νερό.

 

Καλύτερα να φοράς αθλητικά παπούτσια για να κάνεις πιο εύκολα τον περίπατό σου και να έχεις στο αυτοκίνητο ομπρέλα για σίγουρα, αν και τα πεύκα χαρίζουν αρκετό ίσκιο.

Δες το σαν περιπέτεια και την επόμενη φορά που θα έχεις την ευκαιρία για ένα μίνι μονοήμερο ταξίδι, μπες στο αμάξι και ξεκίνα για Μυλοκοπή.

Είναι κάτι περισσότερο από σίγουρο πως αυτή η ειδυλλιακή παραλία, που δεν βάζει το μυαλό σου πως απέχει μόνο μία ώρα από το κέντρο της Αθήνας, θα μπει για πάντα στην καρδιά σου και θα της ταχθείς αιώνια.

Τι λες για το Σαββατοκύριακο που έρχεται;

Πηγή: ethnos.gr

 

Λουτράκι: Καταδυτική Πρωτοβουλία – Ας καθαρίσουμε τις ακτές και τους βυθούς μας

Γαλάζια σημαία για τα Καλάμια στην Κόρινθο – Αύριο η τελετή βράβευσης

3+1 παραλίες στο Λουτράκι σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα

Εξαιρετική η ποιότητα των νερών κολύμβησης στο Λουτράκι!

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog