Μία συμμορία γυναικών που “άνοιγε” σπίτια εντοπίστηκε στο Παλαιό Φάληρο χάρις στο “έξυπνο κουδούνι”.

Ένας ένοικος πολυκατοικίας είχε τοποθετήσει το συγκεκριμένο γκάτζετ στην πόρτα του σπιτιού του. Τι κάνει αυτό το γκάτζετ; Όταν κάποιος χτυπάει το κουδούνι στέλνεται αυτόματα μήνυμα στο κινητό ειδοποιώντας ότι κάποιος βρίσκεται έξω από την πόρτα.

Ο ένοικος της πολυκατοικίας, βλέποντας από το σύστημα που έχει τοποθετήσει, τις κινήσεις των γυναικών, αποφασίζει να τις τρομάξει για να αποτρέψει τη διάρρηξη τόσο στο διαμέρισμά του όσο και στα υπόλοιπα διαμερίσματα.

Όπως φαίνεται στις εικόνες που έχει καταγράψει η κάμερα, τα μέλη της συμμορίας ανεβοκατεβαίνουν τους ορόφους της πολυκατοικίας και προσπαθούν να ανιχνεύσουν κινήσεις και θορύβους εντός των διαμερισμάτων.

Αν διαπιστώσουν πως κάποιο διαμέρισμα είναι άδειο τότε το σχέδιό τους περνάει στην επόμενη φάση που είναι να ανοίξουν την πόρτα με τη βοήθεια πλαστικής κάρτας.

Ακούγοντας τη φωνή του ενοίκου, οι γυναίκες ισχυρίζονται πως δήθεν αναζητούν ρούχα ενώ παράλληλα τρέπονται σε φυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βίντεο που κατέγραψε «το έξυπνο κουδούνι» βοήθησε τους ενοίκους γειτονικής πολυκατοικίας να ταυτοποιήσουν τα μέλη της συμμορίας που είχε αδειάσει τα σπίτια τους.

 

 

ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνονται 13+1 επιδόματα τον Ιούνιο

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ στους νέους 18-25 ετών με την πρώτη δόση

Τα πιο επικίνδυνα ζώδια για εγκληματικές πράξεις, σύμφωνα με το FBI

Νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ. Τα κριτήρια αξιολόγησης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Προνόμια για τους πλήρως εμβολιασμένους – Ποιοι χώροι θα εξαιρούνται των προνομίων