Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Εστίαση: Πως θα λειτουργεί για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

- Advertisement -

Με βάση τις κυβερνητικές ανακοινώσεις του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, οι χώροι συναθροίσεων προσώπων διακρίνονται πλέον σε δύο κατηγορίες: τους αμιγείς και τους μικτούς.

Α. Αμιγείς χώροι

Αμιγείς είναι οι χώροι συνάθροισης στους οποίους έχουν πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι (6) μήνες.

Β. Μικτοί χώροι

Μικτοί είναι οι χώροι συνάθροισης στους οποίους έχουν πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι (6) μήνες ή έχουν υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης της νόσου COVID-19 (PCR test ή rapid test) με αρνητικό αποτέλεσμα κατά τις τελευταίες 48 ώρες.

Αναλυτικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης, θα υπάρχουν:

– Κλειστοί χώροι, όπως εστιατόρια, κινηματογράφοι και θέατρα, αλλά και γήπεδα και κέντρα διασκέδασης, όπου θα υπάρχει διαβάθμιση. Στο αμιγείς χώρους θα βρίσκονται εμβολιασμένοι (δύο δόσεις και 14 μέρες από τη 2η ή μονοδοσικά) και όσοι έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο.

– Στους μικτούς θα είναι οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν κάνει rapid test.

Κάθε επιχείρηση θα επιλέγει αν είναι αμιγής ή μεικτός χώρος. Η δήλωση θα γίνεται σε κεντρική πλατφόρμα και θα υπάρχει ειδική σήμανση στους χώρους εκμετάλλευσης.

Οι αμιγείς χώροι θα είναι 75-80% χωρητικότητα και οι μεικτοί από 25-75%.

Η διαβάθμιση εξαρτάται από τον χώρο, από το πόσο μεγάλος συγχρωτισμός υφίσταται. Κατά περίπτωση στους αμιγείς χώρους δεν θα υπάρχει υποχρέωση μάσκας. Στους μεικτούς θα υπάρχει αντίστοιχη υποχρέωση.

 

Νεμέα: Αιτήσεις για άμεσο εμβολιασμό με PFIZER

Λουτράκι: Ξεκίνησε η Ανάρτηση Κτηματολογικών στοιχείων – Πρώτη φορά, όλα ψηφιακά

Σαραντάρια θα χτυπήσει ο υδράργυρος στην Κορινθία

H ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη Διοίκηση της Attica Bank

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας για τις σχολικές καθαρίστριες

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog