Την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε η 9η Ετήσια Γενική Τακτική Συνέλευση του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου. Πρόκειται για μία χρονιά ορόσημο για τον οργανισμό, καθώς συμπληρώθηκαν 10 έτη από την ημερομηνία ίδρυσής του (1η Ιουνίου 2011).

Η 9η Ετήσια, Τακτική, Γενική Συνέλευση, σήμανε και τη λήξη του εν ενεργεία Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού καθώς παρήλθε τριετία από την εκλογή του.

Οι φορείς και οι εταιρείες που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Λουτρακίου, όρισαν τους Νόμιμους Εκπροσώπους με τους Αναπληρωτές τους, σύμφωνα με το Άρθρο 23 Παρ. 1 του Καταστατικού για την κάλυψη των αντίστοιχων θέσεων για την θητεία του νέου Δ.Σ.

Τα μέλη του ΔΣ και της ΓΣ ομόφωνα ενέκριναν την ανανέωση της θητείας του κ. Σπύρου Καραβούλη για 4η συνεχή φορά, γεγονός που επικυρώθηκε από το ΔΣ που ακολούθησε.

Η τακτική Γενική Συνέλευση, διόρισε σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 2 του Καταστατικού του Οργανισμού και ομόφωνα ενέκρινε τον ορισμό μελών του νέου Δ.Σ για την επόμενη 3ετία:

  • ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε: Δήμαρχος Γκιώνης Γιώργος με αναπληρωματικό μέλος τον Αντιδήμαρχο κ. Τάσο Σακελλαρίου
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: κ. Παναγιώτη Πιτσάκη με αναπληρωματικό μέλος τον κ. Χαράλαμπο Γεωργίου
  • ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ:. Κα. Σοφία Φιλιππίδη με αναπληρωματικά μέλη τους κυρίους Αλκιβιάδη Δρίτσα και Μπάκο Βασίλη
  • ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ : κ. Κόντη Ιωάννη, με Α’ αναπληρωματικό τον κ. Οικονόμου Γιώργο και Β’ Αναπληρωματικό μέλος τον κ. Χατζόπουλο Κων/νο
  • CLUB HOTEL CASINO LOUTRAKI: κ. Ιωάννη Τσεκούρα με αναπληρωτή τον κ. Αθανάσιο Τσατσούλη – διευθυντή Μάρκετινγκ και επικοινωνίας
  • ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ: κ. Δημήτρη Βλάσση με αναπληρωματικά μέλη τους κυρίους Δημήτρη Λείσο και Νίκο Πουλλή
  • SPORTCAMP Α.Ε: τον Πρόεδρο και Δ/νοντα σύμβουλο του Ομίλου κ. Σπύρο Καραβούλη με αναπληρωματικό μέλος κα. Αφροδίτη Αλεξανδροπούλου

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο θερινό σινεμά “Ηλέκτρα” όπου το ΔΣ του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου, αποτελούμενο από τους, κ. Σπυρίδων Καραβούλη, Πρόεδρο, κ. Σοφία Φιλιππίδη, Αντιπρόεδρο, κ. Ιωάννη Κόντη, Γραμματέα, κ. Δημήτριο Βλάσση, Ταμία, κ. Γεώργιο Γκιώνη, Δήμαρχο Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων και Πρόεδρο Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε., κ. Ιωάννη Τσεκούρα, Διευθυντή Πωλήσεων Club Hotel Loutraki, κ. Έλσα Τόλη, Εκπρόσωπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου υποδέχθηκε τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων και των φορέων που απαρτίζουν τον Οργανισμό και πληθώρα διακεκριμένων προσκεκλημένων.

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ξεκίνησαν με χαιρετισμούς από την Βουλευτή ΝΔ του Νομού Κορινθίας, κ. Μαριλένα Σούκουλη, τον Καθηγητή Τουριστικού Marketing, κ. Δημήτριο Μπούχαλη και τον κ. Κωσταντίνο Ζερβό Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Λουτρακίου-Π-ΑΓ.Θ επικεφαλή της δημοτικής παράταξης ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ. Τις εργασίες της 9ης Ετήσιας Γενικής Τακτικής Συνέλευσης χαιρέτισαν μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας και Βουλευτής ΝΔ Νομού Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας και μέσω επιστολής ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας – μέλος Δ.Σ LTO κ. Παναγιώτης Πιτσάκης.

Αποσπάσματα από τις ομιλίες των διακεκριμένων προσκεκλημένων

Χρίστος Δήμας – Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας – Βουλευτής ΝΔ Νομού Κορινθίας

” Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου κάνει εξαιρετική δουλειά και είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχουμε καταφέρει κάτω από μία ομπρέλα να συγκεντρώσουμε τους φορείς, τους ενδιαφερόμενους του τουρισμού της ευρύτερης περιοχής από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα με κοινό στόχο την οργανωμένη και αποτελεσματική προβολή της περιοχής μας στο εξωτερικό και το εσωτερικό.”

Μαριλένα Σούκουλη – Βουλευτής ΝΔ Νομού Κορινθίας

“Θεωρούμε το έργο σας πάρα πολύ σημαντικό. Στεκόμαστε δίπλα σας γιατί έχετε μάθει να παλεύετε όπως έχουμε μάθει να παλεύουμε και εμείς. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει περάσει νομοσχέδιο που στοχεύει σε συγκεκριμένες μορφές τουρισμού όπως ο καταδυτικός τουρισμός και ο τουρισμός πολυτελείας στη φύση, γεγονός που ως Κορινθία και ως Λουτράκι μας δίνει το δικαίωμα να μεγαλώσουμε την πίτα.”

Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης – Δήμαρχος Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων

“Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την αγαστή και δημιουργική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια. Το έργο που έχουμε υλοποιήσει σε συνεργασία με τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου τα τελευταία 6 χρόνια γίνεται με το ελάχιστο δυνατό κόστος γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση τα ποσά που θα έπρεπε να δώσουμε η διαφημιστική δαπάνη για τόσο μεγάλο έργο θα ήταν τεράστια.”

Καθ. Δημήτριος Μπούχαλης – Καθηγητής Πανεπιστημίου Bournemouth

“Κάποιες περιοχές έχουν ευνοηθεί από την κρίση του Covid-19 και μπορώ να σας πω ότι το Λουτράκι μπορεί να είναι μία από αυτές τις περιοχές γιατί είναι σχετικά κοντά στην Αθήνα. Είναι δύσκολη χρονιά, αλληλεγγύη & βοήθεια στους εργαζόμενους στον τουρισμό. Πρέπει να γίνουν επενδύσεις από τους επιχειρηματίες διαμονής & εστίασης στο Λουτράκι γιατί αυτοί που επενδύουν και κάνουν σοβαρή προσπάθεια θα πάνε μπροστά. ”

Κωνσταντίνος Ζερβός – Δημοτικός Σύμβουλος, Επικεφαλής της παράταξης “Επιλογή Ευθύνης”

“Έχουμε έναν οργανισμό που έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του και νομίζω ότι η αρωγή που δίνεται προς τον οργανισμό είναι τις περισσότερες φορές κατώτερη των περιστάσεων. Το μόνο που θέλετε είναι εφόδια και εργαλεία έτσι ώστε να κάνετε το έργο σας και τότε θα σας δοθεί η δυνατότητα να αναδείξετε τη δουλειά σας στο έπακρο. ”

Σπύρος Καραβούλης – Πρόεδρος Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου

” Η σημερινή συνέλευση σηματοδοτεί τόσο την ολοκλήρωση της πρώτης δεκαετίας λειτουργίας του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου όσο και τη λήξη της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου. Θα ήθελα να εκφράσω τη μεγάλη μου χαρά για αυτό που έχουμε πετύχει όλοι μαζί. Υπάρχει μία ομάδα πάρα πολύ δεμένη, πάρα πολύ δυνατή η οποία δουλεύει με έναν τρόπο υποδειγματικό που μαζί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο και τους Βουλευτές μας παράγει έργο.”

 

Εξαιρετική η ποιότητα των νερών κολύμβησης στο Λουτράκι!

L.T.O: Συνάντηση Σπύρου Καραβούλη, Μαριλένας Σούκουλη και Γιώργου Στεργίου για τουριστικά θέματα

L.T.O: Κατεβάστε το ανανεωμένο Smart App Visit Loutraki

3+1 παραλίες στο Λουτράκι σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα