Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Υπουργείο Υγείας: Οι ανακοινώσεις για Green Pass και μετακινήσεις από νομό σε νομό

- Advertisement -

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, κατά την οποία θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Η ενημέρωση πραγματοποιείται στο Υπουργείο Υγείας από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Green Pass για τις μετακινησεις

Σε εισήγηση για τη μετακίνηση των ανεμβολίαστων από νομό σε νομό μόνο με αρνητικό τεστ (pcr ή rapid) προχώρησε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Σημειώνεται ότι δεν θα γίνονται δεκτά τα self test.

Η Επιτροπή εκτιμά ότι το προσεχές διάστημα, λόγω των θερινών αδειών, θα αυξηθεί η κινητικότητα και έτσι αυτό το μέτρο κρίθηκε σκόπιμο για την αποτροπή της διασποράς του ιού.

Τα μέλη της Επιτροπής εισηγήθηκαν επίσης την διεξαγωγή ακτοπλοϊκών, αεροπορικών και σιδηροδρομικών ταξιδιών εντός της επικράτειας με τη χρήση του Green Pass, δηλαδή του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο έλεγχος του Green Pass θα γίνεται -όπως και στην εστίαση- μέσω ψηφιακής πλατφόρμας. Oι επιβάτες σε αεροπλάνα, καράβια και τρένα, θα επιδεικνύουν το πιστοποιητικό και θα σκανάρεται το QR.

Εκτιμάται ότι η εισήγηση αυτή θα δράσει υπέρ του εμβολιασμού προς ομάδες δύσπιστων πολιτών, καθώς η διεξαγωγή τεστ έχει κόστος.

 

Αυξήθηκαν ελαφρώς τα κρούσματα την Πέμπτη 01 Ιουλίου 2021 – Μειώθηκαν οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία του ιερέα που ασελγούσε σε ανήλικους

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Μονεμβασιά – Σε εξέλιξη η φωτιά στη Σαλαμίνα

Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου: Προτεινόμενο ωράριο καταστημάτων για Ιούλιο και Αύγουστο

Άξιος! Για τέταρτη θητεία ομόφωνα Πρόεδρος του LTO o Σπύρος Καραβούλης

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog