Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανεμοστρόβιλος χτύπησε παραλία στην Χαλκιδική – Δύο τραυματίες

- Advertisement -

Ανεμοστρόβιλος “χτύπησε” νωρίτερα σήμερα την παραλία Νέων Μουδανίων στην Χαλκιδική, όπως αναφέρεται στη σελίδα “Συμβαίνει τώρα στη Χαλκιδική” στο Facebook.

Από τον ανεμοστρόβιλο προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε κατασκευές και beach bars στην περιοχή του ναυαγοσώστη αφού ξηλώθηκαν ξύλινες κατασκευές, ομπρέλες, ξαπλώστρες και πέργκολες.

Σύμφωνα με το δήμαρχο του δήμου Νέας Προποντίδας, Εμμανουήλ Καρράς, από αυτό το φαινόμενο τραυματίστηκαν δύο άτομα που μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Πολυγύρου.

Οι τραυματίες είναι ένας άνδρας 50 ετών και μία τουρίστρια από την Ιταλία 25 χρονών. Και οι δύο φέρουν ελαφριές κακώσεις.

Τρόμος και λαχτάρα στους κατοίκους

Μετά τον φονικό συνδυασμό χαλαζιού και ισχυρών ανέμων που είχε ως συνέπεια πριν δύο χρόνια να χαθούν ανθρώπινες ζωές και να καταστραφούν περιουσίες στον δήμο Νέας Προποντίδας το νέο αυτό φυσικό φαινόμενο σκόρπισε τρόμο σε κατοίκους, παραθεριστές και επισκέπτες της κοντινής στη Θεσσαλονίκη πόλης, οι οποίοι κατέκλυσαν, όπως κάθε Κυριακή, από νωρίς το πρωί τη μεγάλη πλαζ της.

«Πάθαμε μεγάλη λαχτάρα. Από το πρωί η θάλασσα ήταν πολύ ήρεμη και είπα να κάνω μια βουτιά νωρίς μήπως και αργότερα χαλάσει ο καιρός και δεν προλάβω. Πήγα γύρω στις 11. Ήταν πολύ ωραία αλλά λίγο δροσερή, καθαρή όμως. Σε λίγο άρχισε να βγάζει κύμα και, ευτυχώς, είπα γι’ αυτό να βγω έξω. Μάζεψα τα πράγματά μου και εκεί κοντά στα Ζουζούνια (Παιδότοπος και beach bar για οικογένειες με παιδιά) με βρήκε ο ανεμοστρόβιλος. Πετούσαν οι ομπρέλες και οι καρέκλες, ο κόσμος έτρεχε, τα μωρά φώναζαν, αλλά ευτυχώς δεν κράτησε πολύ. Λίγο πριν άκουσα τη σειρήνα ενός ασθενοφόρου. Ας ελπίσουμε να μην πνίγηκε κανένας. Πάντως κατατρόμαξα», περιγράφει μια παραθερίστρια.

Κατά μήκος της παραλίας της πόλης τα δύο beach bar (Siesta και Diamond) έχουν πάθει ζημιές, όπως προαναφέρθηκε, αλλά όχι πολύ υψηλού κόστους. Ο ιδιοκτήτης του Diamond Στέφανος Κυπαρίσσης λέει στο makthes.gr: «Κράτησε δέκα δευτερόλεπτα όλα κι όλα. Σε εμάς κατέστρεψε τις μεγάλες ομπρέλες που βρίσκονται πάνω στον χώρο του εστιατορίου και θα τις αντικαταστήσουμε αύριο – ένα κόστος της τάξης των περίπου 2000 ευρώ. Στο Siesta πήρε όλες τις μικρές ομπρέλες που είναι στην παραλία».

Προς το παρόν από το Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών ο εφημερεύον γιατρός που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του επιβεβαίωσε στο makthes.gr για δύο άτομα ελαφρά τραυματισμένα που έσπευσαν για βοήθεια και με δικά του παραπεμπτικά μεταφέρθηκαν το ένα με ασθενοφόρο και το άλλο με ιδιωτικό όχημα στο Νοσοκομείο Πολυγύρου. «Ακούσαμε και για άλλους δύο τραυματίες οι οποίοι όμως δεν ήρθαν στο Κέντρο Υγείας», τόνισε.

Ευτυχώς δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές όπως ανέφερε στο makthes.gr το Αστυνομικό Τμήμα Νέων Μουδανιών, που δήλωσε επίσης μόνο μικροτραυματισμoύς.

Ωστόσο, επαγγελματίες και κάτοικοι ζουν με τον τρόμο ενός άλλου πιθανού τέτοιου φαινομένου στο μέλλον που μπορεί να έχει πολύ πιο καταστρεπτικές συνέπειες για τους ίδιους και μάλιστα σε μια εποχή δύσκολη για τον κλάδο του τουρισμού, καταμεσής του καλοκαιριού.

Οι ανεμοστρόβιλοι στη στη Χαλκιδική δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο, σύμφωνα με το blog.moudaniwn.gr, αφού έχουν παρατηρηθεί και στο παρελθόν. Πριν τέσσερα χρόνια υδροστρόβιλος χτύπησε τη Σίβηρη. Τον Αύγουστο του 2019 ένας εντυπωσιακός υδροστρόβιλος σχηματίστηκε στη Χαλκιδική, μεταξύ της θαλάσσιας περιοχής της Αμμουλιανής και της Σιθωνίας. Επίσης τον Οκτώβριο του 2020 ανεμοστρόβιλος προκάλεσε μεγάλες ζημίες στον Νέο Μαρμαρά. Από το φαινόμενο που χτύπησε την περιοχή στις 6 το πρωί καταστράφηκαν σκέπες σπιτιών, αυτοκίνητα, ενώ οι δρόμοι γέμισαν μπάζα.

 

Τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την καταστροφική πυρκαγιά στην Κύπρο

Έρχεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τις αναστολές Ιουνίου

Δημ.Μπίτζιος: “Ήσασταν άχρηστοι στον Τομέα της Καθαριότητας”

ΤΩΡΑ: Τροχαίο στην Κόρινθο (φωτο)

To SPORTCAMP εισήλθε δυναμικά στα αθλητικά δρώμενα! Loutraki Junior & Elite Summer Basketball Camp 2021!

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog