Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Γ. Ψυχογιός: Στον αέρα χιλιάδες οικογένειες για το πρόγραμμα voucher βρεφονηπιακών σταθμών και ΚΔΑΠ

- Advertisement -

Στις 14 Μαΐου, 49 βουλευτές/τριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταθέσαμε Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς για την καθυστέρηση του προγράμματος voucher των βρεφονηπιακών σταθμών και ΚΔΑΠ.

Επανήλθαμε στις 30 Ιουνίου με την Επίκαιρη Ερώτηση της αρμόδιας τομεάρχη, Θ. Φωτίου.

Εσκεμμένα η ΝΔ τινάζει τον προϋπολογισμό και προγραμματισμό των οικογενειών και τους αφήνει χωρίς απάντηση έως τις 15 Σεπτεμβρίου, όπως και πέρυσι, για να μην μπορεί να αντιδράσει κανείς.

Εσκεμμένα τορπιλίζονται τα δημοτικά ΚΔΑΠ και φέτος κινδυνεύουν να μείνουν πάνω από 65.000 παιδιά εκτός.

Κάθε χρόνο από το 2015 έως το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ τέλος Ιουνίου, αρχές Ιουλίου είχε εκδώσει για την πλειοψηφία των γονιών τα πρώτα αποτελέσματα για τα voucher.

Το 2019 είχαν εκδοθεί τα αποτέλεσμα στις 10 Ιουλίου, 3 μέρες αφού είχε εκλεγεί νέα κυβέρνηση, είχαμε πάρει τότε 155.000 παιδιά στο πρόγραμμα φτάνοντας τον προϋπολογισμό στα 280 εκατομμύρια Ευρώ.

Και κατά την προσφιλή καπηλεία της Κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης έδινε συγχαρητήρια στον κ. Θεοδωρικάκο που έβαλε 155.000 παιδιά σε βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ δωρεάν!

Η Υφυπουργός απάντησε ότι ήδη έχει βγάλει την ΚΥΑ για τα ΚΔΑΠ. Ενώ στην πραγματικότητα έχει αφήσει στον αέρα τα δημοτικά ΚΔΑΠ. Το μείζον θέμα με τα ΚΔΑΠ που λειτουργούν σε δημοτικούς σταθμούς έχει ως αιτία Νόμο της Κυβέρνησης που απαγόρευε τη λειτουργία των ΚΔΑΠ μέσα στα σχολεία.

Επειδή όμως, ήξερε ότι αυτό δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί γιατί υπήρχαν καθολικές αντιδράσεις και ήταν ανεδαφικό, στον ίδιο Νόμο έβαλε ΚΥΑ που μπορούσε να τον αναιρεί!!

Όλα λοιπόν είναι μόνο επικοινωνιακά. Για την πρόνοια δεν υπάρχει πρόθεση αύξησης του προϋπολογισμού, φάνηκε στο Μεσοπρόθεσμο.

Δεν έχουν προβλέψει ούτε ένα Ευρώ παραπάνω για προνοιακούς προϋπολογισμούς μέχρι το 2025.

Δεν θα το επιτρέψουμε. Απαιτούμε και θα το πετύχουμε πρόσβαση όλων των παιδιών στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ, ασφάλεια για τις οικογένειες, ασφάλεια για τους εργαζόμενους, κοινωνικό κράτος, που θα έπρεπε σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες, να είναι ακόμα πιο ισχυρό και όχι να ξηλώνεται από μία κυβέρνηση των λίγων.

 

Ο Δήμος Κορινθίων στην Blue Flag Mediterranean week

Μία νέα θέση εργασίας σε ξενοδοχείο στο Λουτράκι

30 εκατ. θα δοθούν για τη συντήρηση σχολείων – Δείτε πόσα παίρνει ο κάθε Δήμος

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Π.Ε. Κορινθίας για την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Ξανά στα γήπεδα με τον Γιάννη Νούλα επικεφαλής

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ευχαριστούμε τον κύριο ψυχογιό που τον πήρε ο πόνος για τις οικογένειες και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Αλλά 65.000 παιδιά δεν κινδυνεύουν να μείνουν εκτός. Μπορούν να σταλούν στην Πολωνία, Ρουμανία, Τσεχοσλοβακία, Γιουγκοσλαβία για κατάρτηση και άρτια εκπαίδευση. Ξέρει ο κύριος βουλευτάς, ας τον εμπιστευτούμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog