Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Γ.Ψυχογιός: Αβεβαιότητα για την επαναλειτουργία της Διώρυγας

- Advertisement -

Συζητήθηκε χθες στη Βουλή, η Επίκαιρη Ερώτηση που είχε κατατεθεί από τον κ. Γ. Ψυχογιό, βουλευτή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, προς τον Υπουργό Οικονομικών για τα τεράστια προβλήματα που έχει προκαλέσει το συνεχιζόμενο κλείσιμο της Διώρυγας της Κορίνθου.

Ο βουλευτής τόνισε πως ακριβώς μετά από 128 χρόνια λειτουργίας η Διώρυγα Κορίνθου παραμένει κλειστή δημιουργώντας μια δύσκολη και ντροπιαστική κατάσταση για το Νομό και τη Χώρα μας.

Αναφέρθηκε, στις κατά καιρούς καταπτώσεις πρανών οι οποίες αποκαταστάθηκαν άμεσα με ιδία μέσα της Εταιρείας, όπως αυτή του 2018.

Η Διώρυγα παραμένει κλειστή, χωρίς χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας, με συνέπεια την τραγική στέρηση εσόδων για το Δημόσιο, την ολοένα και μεγαλύτερη ανασφάλεια των εργαζομένων και την παρεμπόδιση της ασφαλούς ναυσιπλοΐας αλλά και χιλιάδων τουριστικών σκαφών που περνούσαν κάθε χρόνο από το Κανάλι.

Υπενθύμισε πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα έσοδα της Εταιρείας αυξήθηκαν σημαντικά, υλοποιήθηκαν αιτήματα των εργαζομένων και αναβαθμίστηκαν τα μέσα.

Για τους λόγους αυτούς ερωτήθηκε ο Υφυπουργός για ποιο λόγο δεν γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για το άνοιγμα του Καναλιού, ποιο είναι το τελικό χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία της διώρυγας, γιατί δεν αξιοποιούνται τα πλωτά μέσα της Εταιρείας για να γίνει αποκατάσταση των ζημιών, ποια είναι η απώλεια των εσόδων μέχρι σήμερα και αν έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέσα για την απρόσκοπτη μισθοδοσία των υπαλλήλων.

Στη δευτερολογία του ο βουλευτής σημείωσε πως ο Υφυπουργός με την απάντησή του, που ήταν γενικόλογη και αόριστη με μόνη αναφορά στο έργο συνολικής αποκατάστασης από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων ύψους 9 εκ. ευρώ, δεν καλύπτει την τεράστια αγωνία που υφίσταται αυτή τη στιγμή για την ίδια την Εταιρεία, τους εργαζόμενους, την τοπική κοινωνία και τη ναυσιπλοΐα.

Ζήτησε δε από τον Υφυπουργό να αναφέρει ποια είναι το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για την άμεση επαναλειτουργία της Διώρυγας καθώς το Δημόσιο χάνει εκατομμύρια Ευρώ κάθε μήνα και ζήτησε ξεκάθαρη δέσμευση για την μισθοδοσία των εργαζομένων, υπενθυμίζοντας και την χαρακτηριστική άγνοια του κ. Μητσοτάκη ότι η Διώρυγα ήταν κλειστή όταν την επισκέφθηκε.

Κλείνοντας, ο κ. Ψυχογιός έθεσε το ζήτημα του συνολικού σχεδίου της κυβέρνησης για την ΑΕΔΙΚ μιας και προσφιλής τακτική της ΝΔ είναι η απαξίωση και η εκποίηση ακόμα και κερδοφόρων δημόσιων οργανισμών «…Υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού σας σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ΑΕΔΙΚ και των περιουσιακών της στοιχείων;» ρώτησε ο κ. Ψυχογιός, επισημαίνοντας ότι το συνεχιζόμενο κλείσιμό της οδηγεί στην απαξίωση, την δυσφήμιση και την επιδείνωση της κατάστασης για τη Διώρυγα, τους εργαζόμενους και τα τεχνικά μέσα της.

 

Προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για το Νομό Κορινθίας την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Ο Δήμος Κορινθίων σας καλεί να αναφέρετε λακούβες της πόλης για να τις επιδιορθώσει

“Σε 1 Ώρα είσαι Εκεί” – Η outdoor καμπάνια του LTO στην Αθήνα!

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μην την ψάχνετε αφού πήγε ο Κουλης να δει την γέφυρα δεν την βλέπω να ανοίγει 😂😂Για να δούμε Αντρικος ο τυχερος 😜😜

  2. Tί περιμένεις κύριε ψυχογιέ; Την πρώτη κιόλας μέρα του 2021 κάποιος τον γκαντέμιασε τον ισθμό και πάει όλο το έτος στράφι. Περιμένεις κάτι άλλο?

  3. Πες κάτι και για τον Νίκο Μωραΐτη κύριε ψυχογιέ, γιατί δεν μαζεύει την…στιχουργική του γλώσσα. Έχει καταντήσει ο σγδούμπος του σύριζα. Μήπως περισσεύει θέση για να εντάξετε έναν ακόμη?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog