Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Λουτρακίου: Μη σπαταλάτε άσκοπα το νερό

- Advertisement -

Αγαπητοί Καταναλωτές,
Η φετινή χρονιά είναι από τις δυσκολότερες όσον αφορά τα διαθέσιμα αποθέματα και τις ανάγκες σε νερό. Συγκεκριμένα στην παρατεταμένη ξηρασία των χειμερινών μηνών προστέθηκαν οι συνεχείς υψηλές θερμοκρασίες (άνω των 35ο C) από τις αρχές Ιουνίου, που εξελίχθηκαν στον καύσωνα των τελευταίων ημερών.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες, με τις συνεχείς προσπάθειες του προσωπικού της, η ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ έχει εξασφαλίσει επαρκείς ποσότητες πόσιμου νερού για την εξυπηρέτηση όλων των καταναλωτών, με την προϋπόθεση ότι αυτό χρησιμοποιείται για ανάγκες ύδρευσης.

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα -εξαιτίας και των καιρικών συνθηκών- παρατηρούνται εκτεταμένα φαινόμενα αλόγιστης χρήσης και σπατάλης του νερού με αποτέλεσμα τις συχνές και παρατεταμένες διακοπές σε πολλές περιοχές στα υψηλά σημεία του δικτύου. Οι διακοπές οφείλονται στην αλόγιστη και συνεχή χρήση νερού ορισμένων καταναλωτών στις περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, καθώς συμβαίνουν ενώ υπάρχουν αποθέματα νερού στις δεξαμενές της ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ.

Φίλοι καταναλωτές,

Σας καλούμε να συμβάλετε στον αγώνα της ΔΕΥΑ Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων ώστε όλοι οι πολίτες χωρίς διακρίσεις να τροφοδοτούνται με δίκαιο τρόπο με πόσιμο νερό.

Για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο σ’ αυτές τις δυσχερείς συνθήκες είναι αδιαπραγμάτευτη η πιστή τήρηση του Κανονισμού Ύδρευσης με βάση τον οποίο το νερό χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανάγκες ύδρευσης. Δεν επιτρέπεται και τιμωρείται με διακοπή της παροχής και πρόστιμο οποιαδήποτε άλλη χρήση, όπως:

🔹 Άρδευση πρασίνου, γκαζόν, δέντρων, οπωροκηπευτικών κ.λπ.,
🔹 Πλύσιμο αυλών, δρόμων, πεζοδρομίων, αυτοκινήτων κ.λπ.,
🔹 Εξυπηρέτηση πισίνας
🔹 Όλες οι μη οικιακές χρήσεις
🔹 Η υπερκατανάλωση νερού πάνω από τα θεσπισμένα όρια

Για την τήρηση των παραπάνω μέτρων οικονομίας θα διενεργούνται συνεχείς έλεγχοι από τη ΔΕΥΑ και σε κάθε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων θα διακόπτεται η παροχή χωρίς άλλη ειδοποίηση, και θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Η άμεση εξασφάλιση δικαιοσύνης στην παροχή του νερού για όλους αποτελεί για τη ΔΕΥΑ μονόδρομο.

Φίλοι καταναλωτές
Πιστεύουμε ότι η διαχείριση του νερού και η αντιμετώπιση των προβλημάτων απαιτούν πλήρη και άμεση ενημέρωση και αρμονική συνεργασία ΔΕΥΑ-καταναλωτών.
Το πόσιμο νερό δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Δεν ανήκει ούτε στη ΔΕΥΑ και τον Δήμο που το παρέχουν, ούτε στον καταναλωτή επειδή το πληρώνει.

Είναι φυσικό αγαθό που ανήκει εξίσου σε όλους τους σημερινούς και τους μελλοντικούς κατοίκους αυτού του τόπου. Γι αυτό ο δραστικός περιορισμός της σπατάλης πρέπει να είναι κοινός στόχος όλων μας.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα σταθείτε ενεργοί συμπαραστάτες στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων, ώστε όλοι να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, με δίκαιο τρόπο χωρίς διακρίσεις.

Για τη ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ
Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
Δημήτρης Πρωτονοτάριος
Δημοτικός Σύμβουλος

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Aσκόπως όχι. Το χρησιμοποιούμε για να πλένουμε μόνοι μας την βρωμούπολη που μας άφησε η δημοτική αρχή, γιατί μας παίρνει η μπόχα. Σωτήρη, χρόνια σου πολλά κι όλας, ακούς?

  2. ΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΕΞΙΣΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. Αυτό είναι αλήθεια Κε Πρόεδρε και δημοτικοί άρχοντες (όλοι) αλλά μόνο σαν έκθεση ιδεών η σαν ένα ελεύθερο κείμενο ιδεών και αρχών διότι μόνο στα λόγια είσαστε ωραίοι στην πράξη διακατεχεστε από αρχές παλαιοκομματικων ενεργειών , συγκεκριμένου λόγου και συμφερόντων τώρα τις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας απευχομαι το μοιραίο να μην ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ

  3. Συγχαρητήρια στον δήμαρχο έχουμε ζεστό νερό και πίνουμε,με,το καινούργιο δίκτυο. Κάνουμε,οικονομία,και στουςθερμοσυφωνες

  4. Θα ηθελα να μαθω ποιος φωστηρας εδωσε εντολη να κοψουν το νερο χωρις καμια ενημερωση σε εποχη καυσωνα για 10 μερες.Ο υπαλληλος σαν τον κλεφτη εκοβε το νερο και ετρεχε

  5. Στη λιμνη βουλιαγμενης 11/9/2021 για πιο λόγο εξακουλουθειται να μειώνεται τη ροή ενώ είναι κλειστά τα πιο πολλά σπίτια. Ποιους εξυπηρετείτε .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog