Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σε κατάσταση έκτακτου συναγερμού ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων !

- Advertisement -

Για να μην ξαναζήσουμε στιγμές όπως εκείνες τις δύσκολες ώρες που περάσαμε με τις πυρκαγιές που έπληξαν τον Δήμο μας τα τελευταία χρόνια κι επειδή τις επόμενες ώρες περιμένουμε αυξημένη ένταση των ανέμων σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας, οφείλουμε όλοι να μηδενίσουμε το ενδεχόμενο πρόκλησης πυρκαγιάς.

 

Καλούμε τους πολίτες να είναι σε πλήρη επαγρύπνηση και συναγερμό και να αποφύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς. Επίσης, απαγορεύεται η κίνηση εκτός επαρχιακού οδικού δικτύου και ειδικότερα μέσα από σε δάση, δασικούς και αγροτικούς δρόμους και δρυμούς (ΦΕΚ 138Α/05.08.2021). Τέλος, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, απευθύνουμε έκκληση προς όλους για τη μείωση της κατανάλωσης νερού στο ελάχιστο δυνατόν.

 

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199 ή την Πολιτική Προστασία στο 112.

 

Η ανάγκη αντιμετώπισης του κινδύνου πυρκαγιών για όλη την Επικράτεια είναι εξαιρετικά επείγουσα, λαμβάνοντας υπόψη τις ακραίες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν και του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών που είναι σε εξέλιξη και θέτουν σε κίνδυνο το φυσικό περιβάλλον, την ανθρώπινη ζωή και την υγεία.

 

 

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στους πρόποδες Υμηττού βρέθηκε μεγενθυτικός φακός σε βάση τοποθετημένος, επάνω σε ξερόχορτα. Με κάψιμο ανθρώπων και εκτενείς καταστροφές περιουσιών τους προσπαθούν να ξαναβγούν κυβέρνηση, σβύνοντας τα 102 θύματά τους που ποτέ δεν σεβάστηκαν, ούτε και αποζημίωσαν;

    • Για τους 70 συνανθρώπους μας που χάθηκαν από τις πυρκαγιές το 2007…ούτε κουβέντα , τον στρατηγό άνεμο λίγοι τον θυμούνται…Όσο υπάρχουν άχρηστοι σε θέσεις εξουσίας αυτά θα συνεχίζονται ας είχαμε μυαλό να μην του ξανά ψηφίζαμε……( όλους , αυτούς το 2019 και αυτούς του 2007… )

  2. Να έχεις να έρθεις κοντά 2 χρόνια στην Ελλάδα και να βλέπεις να καίγεται δεν είναι αυτό που ήθελες να δεις. Έβλεπα χτες από το αεροπλάνο τις φωτιές στην Αθήνα και μου χάλασε την διάθεση.Το ίδιο και μόλις βγήκα από το αεροδρόμιο και στο δρόμο προς το Λουτράκι έβλεπες 8 η ώρα το βράδυ να έχει σκοτινιασει από τον καπνό! Αντρικος. Και να προσέχουμε όλοι μαζί μην έχουμε πρόβλημα με φωτιές ξανά στα μέρη μας

  3. Καλό είναι όταν βγάζει μια,τέτοια ανακοίνωση να έχει μεριμνήσει να έχει καθαρίσει από τα ξεροχορτα να έχει κλαδέψεις τα δέντρα,για να μην έχουμε και εμείς κανένα κακό.

  4. Ευτυχώς απο την Πέμπτη έχει έρθει στρατός και αστυνομία και περιπολουν. Υπάρχουν και μια ομάδα ανθρώπων με μηχανάκια που κάνουν περιπολίες. Ας είμαστε προσεκτικοί και ας μην πάμε για μπάνιο σε,στραβά σε μυλοκοπη σε στέρνα και αν πάμε λίγο προσοχη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog