Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Θα σας φανεί τρελό: Ξέρετε όμως τι σημαίνει το «Α μπε μπα μπλομ του κίθε μπλομ»;

- Advertisement -

Μικροί είχαμε παίξει το γνωστό παιδικό παιχνίδι όπου δύο ομάδες αντιπαρατιθέμενες, εναλλάξ να…
εφορμούν η μία της άλλης ψελλίζοντας ακαταλαβίστικα λόγια, που όλοι νομίζαμε αποκυήματα παιδικής φαντασίας και κουταμάρας.

Α μπε, μπα μπλον, του κείθε μπλον, α μπε μπα μπλον του κείθε μπλον, μπλην-μπλον.

Τι σημαίνουν αυτά; Μα τι άλλο, ακαταλαβίστικες παιδικές κουταμάρες, θα πει κάποιος.

Όμως δεν είναι έτσι.

Ατυχώς, η Ελληνική γλώσσα εδέχθη πλείστες όσες προσβολές από εξελληνισμένους βαρβάρους, Σλάβους, Τουρκόφωνους, Λατίνους κ.ά.., που δεν κατανοούσαν την ελληνική – ούτε καν είχαν την φωνητική ανατομία που θα τους επέτρεπε σωστές εκφωνήσεις φωνηέντων – εμιμούντο τις φράσεις, παραφράζοντάς τες συχνότατα, και έτσι διεστραμμένα και παραμορφωμένα, έφθασαν μέχρι των ημερών μας, ώστε πλέον να μη αναγνωρίζονται.

Κατ” αυτόν τον τρόπο, εισήχθησαν εις την Ελληνική, όροι, λέξεις και φράσεις, ως μέσα από παραμορφωτικό κάτοπτρο είδωλα, καθιστάμενα αγνώριστα στον απλό κόσμο.

Ας επανέλθουμε στο πιο πάνω.

Η όλη στιχομυθία προήρχετο από παιδικό παιχνίδι που έπαιζαν οι Αθηναίοι Παίδες (και ου μόνον) και ταυτόχρονα εγυμνάζοντο στα μετέπειτα αληθινά πολεμικά παιχνίδια.

Πράγμα απολύτως φυσικό, αφού πάντοτε ο Αθηναίος Πολίτης ετύγχανε και Οπλίτης! (βλέπετε παίζοντας και με τα γράμματα, προκύπτον συνδεόμενες έννοιες Πολίτης – Οπλίτης)

Τι έλεγαν λοιπόν οι αντιπαρατιθέμενες παιδικές ομάδες, που τόσον παραφράσθηκε από τους μεταγενέστερους;

Ιδού η απόδοση:

«Απεμπολών, του κείθεν εμβολών!!!» (επαλαμβανόμενα με ρυθμό, εναλλάξ από την δείθεν επιτιθέμενη ομάδα)

Τι σήμαιναν ταύτα;; Μα… απλά ελληνικά είναι!

Σε απεμπολώ, σε απωθώ, σε σπρώχνω, πέραν (εκείθεν) εμβολών σε (βλ. έμβολο) με το δόρυ μου, με το ακόντιό μου!

 

Λουτράκι: Λάμψη και Ομορφιά στα «Πελοποννησιακά Καλλιστεία 2021» (φωτο)

“Καμπάνα” 5.000 ευρώ στον “καουμπόι” που το έσκασε από το νοσοκομείο με κορονοϊό

«Λαυράκι» για το Α.Τ. Λουτρακίου. Συνέλαβαν απατεώνες που πουλούσαν μαϊμού κινητά

Αθάνατος! Η Ελλάδα αποχαιρετά το Μίκη Θεοδωράκη

Παραιτήθηκε ο Θοδωρής Ζαγοράκης από την προεδρία της ΕΠΟ

- Advertisement -

43 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πιασαρικο άρθρο αυτό 😅😅Στο συγκεκριμένο άρθρο μπορούν να μας πουν οι κυρίες σχολιαστριες του μπλογκ τις εμπειρίες τους από το παιχνίδι. Ο Αντρικός έπαιζε μπάλα τίποτα “φυσοκαλαμα” να βάζουμε στόχους και τέτοια αντρικά σπορ. Το Αμπε μπα μπλομ ήταν για τα κοριτσάκια και κανένα αγοράκι αν δεν έπαιζε μπάλα η “τσιγκακια” μπίλιες και το θρυλικό “τακα τακα” 😂😂Χαρά εσύ έπαιζες Αμπέμπα μπλομ 😜Την καλησπέρα μου στην Χαρά στην Ελένη στην Κωστσντινα Λίλιαν και άλλες κυρίες στο μπλογκ ελπίζω να πέρασαν ωραίο καλοκαίρι με την οικογένεια τους και γενικά να διασκέδασαν μετά από ένα δύσκολο χειμώνα που πέρασε και τον καινούργιο που ερχετε 🙄Αντρικος. Δεν πιστεύω να το κόψετε 😅😅

  2. Φιλε μας Αντρεα, επ ευκαιρια της πιο πανω αναφορας σου στην Χαρα – με το να την ρωτησεις εκεινη εαν επαιζε μικρη το γνωστο αυτο παιδικο παιχνιδι και στο οποιο αναφερεται το παρον αρθρο – απλως αναλογισου οπως καλη ωρα αναλογιζομαι και εγω, το ποσο πολυ ομορφο, γλυκο, γοητευτικο, εξυπνο, οσο και τρισχαριτωμενο κοριτσακι θα ηταν η αγαπητη μας Χαρουλα εκει στα διαφορα σταδια της παιδικης ηλικιας οπως ας πουμε των 5, 6, 8, 10, 12, η και 14 ετων… Τ.Ζ.

  3. Διαβολάκι ήταν στις ηλικίες αυτές η Χαρά !!😀😀Να μου πεις και τώρα διαβολάκι είναι 😀😀αυτά γιατί θα με κόψει

  4. Εσένα παντως ΚΕΦΑΛΑΙΑ σε κόβω να επεζες Αμπέμπα μπλομ με τα κοριτσάκια 🤣🤣🤣!Εγω βρε μανάρι πάντα λέω τον καλό λόγο χωρίς να περιμενω να μου πουν μπράβο η να μου απαντήσουν και οι κύριες που μας λες αλλά και γενικά !Φιλε μου ΤΖ μπορεί όπως είπα να ήταν και ειναι διαβολάκι αλλά έχει παρουσιαστικό «αγγελούδι «🤩σαν τα μικρά αγγελούδια τα ξανθά που βλεπουμε στις εικόνες !!Τωρα θα με κόψει σίγουρα 😅Αντρικος ο γλυκομίλητος 💐💐λεμε 😎

  5. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ! ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΜΩΣ, ΚΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ. ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ: Α ΜΠΕ ΜΠΑ ΜΠΛΟΜ. ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟ ΕΠΑΙΖΑΝ ΜΙΚΡΕΣ, ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΣΤΑ 55. ΝΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ. 👴

  6. Καλε μου φιλε Αντρεα, μου δινεις τωρα μια καλη “πασιτσα”, καθως και μιας πρωτης ταξεως ευκαιρια να βγαλω “φορα παρτιδα”… και για μιαν ακομη φορα τα εσωψυχα μου(!!) και να πω πως παροτι μεχρις στιγμης δεν εχει συμβει να εχω γνωρισει προσωπικα την αγαπητη Χαρα, εντουτοις το ισχυρο και σχεδον αλανθαστο αισθητηριο μου, μου “υπαγορευει” και μου “λεει” μετα πασης σιγουριας και βεβαιοτητας οτι η εν λογω κυρια, η οποια συναμα ειναι και η φιλοξενη οικοδεσποινα αυτου του ενδιαφεροντος, αξιολογου, οσο και σημαντικοτατου ιστοτοπου, του LB, εκτος απο το αγγελικο, γλυκο, γοητευτικο και ιδιαιτερως ομορφο παρουσιαστικο της, διαθετει επιπροσθετως και μια αγγελικη, ξεχωριστη, γενναιοδωρη οσο και χρυση, τολμω να πω, καρδια!! Εχω μαθει στη ζωη μου και το και το συνηθιζω εξαλλ ου, τα οσα δηλαδη απευθηνω και λεω για τα διαφορα συγγενικα μου προσωπα, τους φιλους μου, τους γνωστους μου, τους συναδελφους μου, αλλα και γενικοτερα τους συνανθρωπους μου (καλα, η και κακα, θετικα, η και αρνη τικα, εγκωμιαστικα, η και απαξιωτικα) να τα απευθυνω και να τα λεω προς τους αλλους με καθε ευθυτητα, ντομπροσυνη, ειλικρινια, πολυ πολυ σοβαρα, διχως υπερβολες και κυριως μεσα μου ασφαλως και βεβαιως να τα εννοω παντοτε και σε καθε περιπτωση αυτα… Τ.Ζ.

  7. Βρε ΚΕΦΑΛΑΙΑ μου τόσα χρόνια εδώ μέσα και δεν έχεις πάρει χαμπάρι τι ρόλο παίζει ο Αντρεας !!Εχεις και εσυ όπως και οι περισσότεροι σχηματίσει λάθος εντυπώσει για τον περιβόητο αυτόν τον Αντρέα Λεκκα Ουαλλια ⭐️⭐️⭐️⭐️🏆🏆+🏆48 που τα τελευταία χρόνια τάραξε τα νερά η έφερε νέα κόλπα στο μπλογκ !!Κατα καιρούς έχω προσπαθήσει να βάλω τα πράγματα στη θέση τους αλλά άλλοι έκριναν διαφορετικά ,η δεν ξέρω τι ακριβώς να πω ,δεν βγάλαμε άκρη !!Να ξαναγράψω ότι συνομήλικος μου και μεγαλύτεροι που δεν με γνωρίζουν από τα παλιά λίγο δύσκολο !Τωρα αυτοι που μου «χώνονται «με την καλή έννοια η νέοι είναι η δεν είναι Λουτρακιωτες βέροι και δεν γνωρίζουν τον Αντρικό !!θα μου πεις και με το δίκιο σου ότι τόσα χρόνια στο εξωτερικό μπορεί να άλλαξε η προσωπικότητα σου ρε Αντρικό !ουτε αυτο συμβαίνει αδερφε !Ο Αντρεας έχει παραμείνει όπως ήταν νέος και αυτο έχει και της συνέπειες !Αν θέλεις στο αναλύω καλύτερα αν περάσει το σχόλιο και θέλει το μπλογκ να λειπουν οι διαμάχες διάφορες !

  8. Xαρουλα, καλημέρα. Θα μου επιτρέψεις να κάνω εδώ στο παρον ένα προσωπικό σχολιακι για εσένα την ιδια, σε σχέση με ένα αληθινό συμβάν που έλαβε χώρα προ ολίγων ημερων και με τον οποίο αυτό σχολιακι σίγουρα θα γελάσεις, όπως εξαλλου και οι φίλες και οι φίλοι συναναγνωστες, εαν βεβαίως το αναρτήσεις αυτο!! Σε κάθε περιπτωση αξίζει παντως την δημοσιευση. Λοιπόν που λες, τις προάλλες που συζητουσαμε με τους δυο 6μισαχρονους γιους μου για εσένα, τους ελεγα για το “πόσο καλή, αξια, αλλά επίσης και όμορφη γυναικα είναι η κύρια Χαρα του Loutrakiblog”!!! Ε, πάνω σε αυτό που τους είπα, ξέρεις τι μου απάντησαν με νοημα τα 2 αυτά πονηρουλικα,(κατά πως φαίνεται “πήρανε” σε αυτό από τον… πατέρα τους!!!) παιδάκια? “Μπαμπα, ως προς αυτους τους 3 χαρακτηρισμούς που μας έκανες κατά σειρά για την κυρία Χαρά εμείς θα αναφερουμε στην μαμά μονάχα τους 2 πρώτους”!!!! Τ.Ζ.

  9. Κοινή διαπίστωση είναι πως τις τελευταίες ημέρες αυτο το LB δίνει “ρέστα” “απογειωθηκε” και “πετάει” κυριολεκτικως!! Εξαιτίας φυσικα αυτής της μακροχρόνιας απουσίας της αγαπητής Χαράς (λόγω και του πολύ σοβαρού ατυχηματος που υπεστει, και ευτυχώς, επαναλαμβανω, ευτυχώς, πήγανε εν τελει όλα πολύ καλα) δεν λέω, ο επίσης αγαπητός φίλος, ο Μιχάλης, μπορώ να φανταστώ ότι τα “εδωσε” όλα, υπερβαλοντας, πολλές φορές εαυτόν, για την όσο το δυνατον καλύτερη, αποτελεσματικοτερη και εύρυθμη λειτουργία αυτού του site, όμως αγαπητέ μου Μιχάλη θα μου επιτρέψεις εδώ να πω, ότι οι γυναίκες δεν παύουνε να είναι γυναίκες, η Χαρά δεν παύει να είναι Χαρά, και σίγουρα κανει την διαφορά!!! Αυτά!! Τ.Ζ.

  10. Αυτό έχει ειπωθεί πολλές φορές και είναι σίγουρα σεξουαλική παρενόχληση. Η Χαρούλα βρίσκεται στο μπλογκ για να κάνει τη δουλειά της και όχι για να διαβάζει σχόλιο παρά σχόλιο τα ίδια και τα ίδια για την εμφάνισή της. Αντί να την παιδεύετε με σχόλια που δεν έχουν τέλος, διευκολύνετε καλύτερα τη δουλειά της. Ο χρόνος που χάνει για να διαβάζει τόνους ασχέτων σχολίων, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί με περισσότερες ενημερωτικές αναρτήσεις για το καλό των δημοτών.

  11. Δεν έχω κανέναν απολυτως λόγο να διαφωνήσω στα περισσοτερα με τον προλαλησαντα αγαπητο μου κύριο, εκτός βεβαίως απο αυτό που υποστηρίζει στην εκκινηση του σχολίου του!! “Σεξουαλικη παρενόχληση”?!! Αυτή, εν προκειμένω, από που και ως που μας προκύπτει? Περίεργο!! Να με συγχωρείτε πολύ, αλλα εάν για κάτι τετοιο, κινδυνεψω να καταντησω σαν τον… Φιλιππιδη, τον Λιγνάδη, τον Σπυροπουλο και τον Χα’ι’καλη, ε τότε αγαπητές μου φίλες και αγαπητοί μου φίλοι, ποτέ μα ποτε μου να μην σώσω να ξαναπώ σε μια οποιαδήποτε γυναίκα πως είναι ωραία”!!!! Τ.Ζ.

  12. Aν θεωρεί ο κύριος τη διαπίστωση ανακριβή, ας μας εξηγήσει: 1. Το σκεπτικό για το οποίο ανέφερε σε 6,5 χρονών παιδάκια εκτός του πόσο καλή και άξια είναι η Χαρά, αλλά και όμορφη. Για να την επαινέσουν κι εκείνα; 2. Γιατί χρειάζεται να το μάθουμε κι εμείς οι δημότες. 3. Γιατί το επαναλαμβάνει συνεχώς. Για να το κατανοήσει η Χαρά; Για να ανταποκριθεί σε κάτι; Τι είναι η Χαρά το ξέρουμε, αλλά δεν φέρνουμε τρίτον δε αμηχανία. Εδώ είναι μπλογκ αγαπητέ, κι όχι πασαρέλα.

  13. Κουβέντα για την ταμπακιέρα ο λεγάμενος. Έτσι τουλάχιστον ευχόμαστε να ηρεμήσει και να αφήσει τη Χαρά να κάνει τη δουλειά της, σεβόμενος επιτέλους το ότι είναι συζευγμένη εργαζόμενη μητέρα. Ίσως αυτά είναι ψιλά γράμματα στην Καλαμάτα, αλλά εδώ όχι!

  14. 19:16. Αγαπητέ μου κύριε, δεν το συνηθίζω στη ζωή μου ούτε να υπεκφευγω, ούτε να φυγομαχω, αλλά ούτε επίσης και να λιποτακτω, συνεπώς μπορώ να σας διαβεβαιωσω με κάθε ειλικρινια πως υπήρξε εμπεριστατωμένη απάντηση/τοποθετηση μου, στα παραπάνω λεγόμενα σας, σε ο,τι τουλαχιστον αφορουσαν αυτα στο πρόσωπο μου… Με εκτίμηση, Τ.Ζ.

  15. Εντάξει. Άσε τότε τη Χαρά να κάνει τη δουλεία της χωρίς να την πιλατεύεις με ποιος ξέρει τι έχεις στο μυαλό σου και εμπλέκεις στις ιστορίες σου και 6,5 χρονών παιδάκια, όπως λες. Πολύ παράξενα αυτά και όχι φυσιολογικά πάντως για υγειώς σκεπτόμενους ανθρώπους.

  16. Αυτό που ενοχλεί περισσότερο είναι το δε βαριέσαι των περισσότερων. Δεν γίνεται σε εμένα, άρα δεν με νοιάζει. Αν δεν είμαστε ενωμένες, θα υπάρξουν κι άλλοι βιτριολιστές, βιαστές, γυναικοκτόνοι. Φυσικά, από κάπου ξεκινάει κανείς. Με γαλυφιές και κοπλιμέντα για να καταλήξει κάπου. Από τη μια οι συνεχείς του επαναλήψεις ηια την εμφάνισή σου και από την άλλη η αναφορά του σε μικρά παιδιά στα γλυκανάλατα σχόλιά του δεν μου αρέσουν καθόλου. Κάτι δεν πάει καλά εδώ.

  17. 13:23. Μαλιστα, μαλιστα…!! Εγω αν θελετε να ξερετε δεν χαλαω ποτε Κκαι για κανεναν λογο στη ζωη μου χατηρια, συνεπως, αγαπητη μου κυρια εχω την εντυπωση πως το βρηκατε, οσο και εχετε σε ολα αυτα τα οποια λετε απολυτα δικιο!!! Ειμαι μπορω να σας διαβεβαιωσω υπευθυνως, οχι απλως ο Δρακος της Καλαματας, των Αθηνων και του Λουτρακιου, αλλα και ο Κομης Δρακουλας των Καρπαθιων!!!!! Τ.Ζ.

  18. Κράτησε το σαρκασμό σου και τα χατήρια σου για τον εαυτό σου. Αυτός τουλάχιστον δεν βλάπτει καμιά γυναίκα και θέλω να πιστεύω ούτε ανήλικα παιδάκια.

  19. “Γλυκαναλατα σχόλια”?! Μηδεν πρόβλημα! Αν θέλετε να τους ρίξω και λίγο αλατακι, έτσι ώστε να μετατραπουν αυτά σε “αλμυρά σχολια”! Ενίοτε το… κατάστημα μας, διαθέτει και πάπρικα για ακόμη “νοστιμότερα σχολια”! Η επιλογή δική σας, αγαπητή μου κυρία! Τ.Ζ.

  20. Η φάση που παίζει είναι κρυμμένη στο μυαλό του Τ.Ζ. Το φανερό είναι πως δεν αφήνει ήσυχη την χαρά να εργαστεί και όλοι μας όσοι την σεβόμαστε πρέπει αυτό να το εμποδίσουμε γιατί σε κάτι όχι καλό στοχεύει ο παράξενος φιλαράκος.

  21. “Η φάση που παίζει δεν είναι μονάχα κρυμμένη στο μυαλό του Τ.Ζ. αλλά αποτελεί και ένα… επτασφράγιστο μυστικο εκεί ψηλά στον… Υμμητο”!!! ‘Έμα, αγαπητέ μου/αγαπητη μου, με όλη την εκτίμηση και τον δέοντα σεβασμό που ΑΛΗΘΙΝΑ σας λέω πως σας έχω, ε, όμως σε όλα αυτά τα οποία και εσεις λετε (και που ασφαλώς και δεν τα πιστεύετε) με αναγκάζετε και εμένα (και παρά την θέληση μου) να μιλάω ετσι… Τ.Ζ.

  22. Συνολική εκτίμηση και δέοντα σεβασμό δεν έχετε προς την Χαρά, που τουλάχιστον ως όνομα την ξέρετε, και θα έχετε προς εμένα που έκανα μια παρατήρηση; Τώρα, για το αν δεν τα πιστεύω όσα γράφω, αυτοί ασφαλώς και είναι οι ευσεβείς σας πόθοι, αλλά θα σας τους διαψεύσω, δυστυχώς. Μείνετε μακρυά από τη Χαρά και αφοσιωθείτε στη γυναικούλα σας, την πεθερούλα σας και τα δύο πονηρούλικα, όπως τα λέτε, εξαμισάρικα παιδάκια σας. Άντε μπράβο.

  23. (17:22). Ενω εισαστε κατα πως φαινεται ενας εξυπνος, οσο και ιδιαιτερως ευφυης ανθρωπος, εντουτοις απορρω ειλικρινα πως και ακομη δεν εχετε καταλαβει οτι η προ δεκαημερου αναφορα μου σε σχεση με την… περιβοητη αυτη πονηραδα των 6,5χρονων παιδιων μου, αποτελεσε προφανως απλο χιουμορ και αστε’ι’σμο, αγαπητε. Δυστυχως ομως εκτοτε, εχει “κολλησει η βελονα” και ολο αυτο συνεχως λετε και λετε και ξαναλετε και δωστου ξαναμανα το ξαναλετε και τελειωμο δεν εχετε… Επιτελους, μηπως θα ηταν προτιμωτερο εαν λεγαμε και κατι το διαφορετικο, γιατι πολυ απλα κουρασαμε, αγαπητε μου κυριε, κουρασαμε… Τ.Ζ.

  24. Αγαπητε, βλεποντας συγχρονως και τον πιο πανω (17:22) σχολιασμο σας, ε, δεν βρισκετε οτι σας χαρακτηριζει μια μεγαλη δοση αμετροεπειας? Δεν νομιζετε, δηλαδη, πως οτι εδω λιγακι ξεφυγαμε, αγαπητε μου, ξεφυγαμε… ΥΓ. Το σε ποιους εχω εκτιμηση και σεβασμο και σε ποιους οχι, επιτρεψτε μου αυτο να το γνωριζω καλυτερα απο σας… Τ.Ζ.

  25. Και αυτό το χιούμορ, που λέτε, για τα μικρά παιδάκια σε τί αποσκοπούσε; Στο να γελάσει η Χαρά; Στο να γελάσουν οι αναγνώστες; Ή μήπως και η Χαρά και οι αναγνώστες; Δεν είμαστε βόδια αγαπητέ. Τέτοιες φτηνές δικαιολογίες να τις πουλήσετε στον κύκλο των φίλων σας.

  26. Αυτό λέμε κύριε. Συμφωνείτε κι εσείς μαζί μου λοιπόν, το κουράσατε να ενοχλείτε διαρκώς τη Χαρά, πολύ απλά, το κουράσατε. Αξιοποιείστε το χρόνο σας αλλιώς, πάρτε τα εξαμισάρικα πονηρούλικα παιδάκια σας να τα πάτε μια βόλτα στην παραλία για να τους πείτε τι καλή, άξια και όμορφη είναι η θάλασσα, ώστε να μην φοβηθούν να το πουν και στη μαμά. Φάτε τα κεφτεδάκια της πεθερούλας σας και χαλαρώστε. Αφήστε τη Χαρά να εργαστεί.

  27. Aυτο του χρειαζεται Χαρα. Κόφτον να τελειωνουμε με δαυτον. Σε ζαλισε, μας ζαλισε. Ομοιος στον ομοιο, οπως και ο αλλος ο μουλωχτος o φίλος του ο Τ.Ζ. μου. Ακους εκει, Τ.Ζ. μου….

  28. Χαρα, λογοκρινε με, ταπωσε με, φιμωσε με, μπλοκαρησε με, αν μπορεις καλο θα ειναι να με πνιξεις κιολας, διοτι οπως θα δισπιστωνεις ο φιλελευθερος, οσο και δημοκρατικος μας λαος, αποζητει με πολυ παθος τα φιμωτρα στην διαφορετικη αποψη, καθως και “διψαει για αιμα στην αρενα”. Κυριε (09:45), η πεθερουλα μου, δεν “το χει” και πολυ με τα κεφτεδακια, σπεσιαλιτε της ειναι κυριως 3 πιατα: Το μοσχαρακι ραγου, η γαριδομακαροναδα, καθως και ο καγιανας, ποτε αυτος με παστο, ποτε με συγκλινο, ποτε με τυρι ταλαγανι και ποτε με λουκανικο με γεμιση πορτοκαλι. Σας καλυψα, αγαπητε? Τ.Ζ.

  29. 17:33 Εσυ παλι, τυπακο μου, κατι μου θυμηζεις. Μηπως εισαι το ιδιο προσωπο με εκεινον τον αυτοχαρακτηριζομενο (σε παλαιοτερο αρθρο) ως μπουχτισμενοοοοοοοοοοοςςς…?! Τ.Ζ.

  30. Βρε φιλαρακι,{17:33} παρατηρω πως το συνηθιζεις επανειλημμενος να “ξεφιτρωνεις συνεχως εκει οπου δεν σε σπερνουνε”. Ξερεις, πως εχεις γινει πολυ ενοχλητικος? Αυτες τις υποδειξεις κρατα τες καλυτερα για τον εαυτο σου και κανε μας τη χαρη σε παρακαλω… Τ.Ζ.

  31. Και «μουλωχτός «με είπαν 😂😂😂Ρε τι αμαρτίες τραβάω βρε Χαρά μου !!Τον πείραξε το «μου « τον άλλον τον «ζαλισμένο «😂😂Ετσι ρε Χαρά για να δεις τι «θησαυρός «😂😂είναι ο Αντρικος και δεν το λέω για να ευλογήσω τα γενια μου ,πως τα καταφέρνω να τους μαζεύω σε άρθρα «πιασάρικα «που λέει ο Αντρικος !!Υπηρχε ποτε περιπτώσει να είχε 35 σχόλια και αλλά τόσα κομμένα θέλω να πιστευω ,άρθρο για το Αμπε μπα μπλομ το παιδικό μας παιχνίδι ??Και ξερεις γιατί γίνετε αυτο ?Γιατι ,και λυπαμε που το λέω αυτο ,οι περισοτεροι εδώ μέσα δεν έχουν την διαθεση να αστειευτούν να διασκεδάσουν να περάσει με κάποιο τρόπο η ώρα τους !Αντιθετα είναι έτοιμοι να μαλώσουν να βρίσουν να ειρωνευτούν και γενικά να ψάχνουν το τι είπε και τι έγραψε ο καθένας !!Γιατι τόσο πίκρα και μιζέρια !Μια ζωή την έχουμε και περνάει και γρήγορα η άτιμη !Αντρικος σας ζάλισα πάλι 😜😜

  32. Aγαπητε μου κυριε (09:45), ειπατε μια πολυ μεγαλη κουβεντα: “Τα κεφτεδακια της πεθερας μου”!! Τωρα, μαλιστα!! Αν θελετε να ξερετε λοιπον, αγαπητε μου κυριε, η πεθερα μου και παροτι η ιδια ελκει καταγωγη απο την Μικρα Ασια, εντουτοις δεν ξερει καθολου σωστα να τα φτιαχνει αυτα!! Η μαλλον τα φτιαχνει, διχως ομως να τοποθετει μεσα τους, διοσμο – εαν ειναι δυνατον το εχετε ξανακουσει αυτο?!! Εχετε δει εσεις ποτε σας, αγαπητε μου, κεφτεδακια διχως να εμπεριεχουνε αυτα, διοσμο?!! Εδω περα μιλαμε για μια τραγικοτατη παραλειψη καθως επισης και για ενα “Αισχοτατον Αισχος”, αγαπητε μου κυριε!! Και καθεστε τωρα εσεις και με προτρεπετε μετα εμενα να φαω εγω αυτα τα κεφτεδακια, τα χωρις διοσμο της πεθερας μου!! Ε, λοιπον και εγω σας απαντω πως ΟΧΙ, με τιποτα δεν τα τρωω και συγχρονως σας καλω και εσας, αυτα τα αοσμα, απαισια, απαραδεκτα, οσο και εντελως αγευστα κεφτεδακια της πεθερας μου, να μην τα βαλετε ποτε ουτε και εσεις στο στομα σας!! Τ.Ζ.

  33. Δεν βάζει μέσα διόσμο!? Πω ρε συμφορά! Δηλαδή, αγαπητέ κύριε, τα κεφτεδάκια της δεν είναι καλά, ούτε άξια, ούτε όμορφα. Ελπίζω ούτε αυτό να το έχουν πει στη γιαγιά τα πονηρούλικα εξαμισάρικα εγγονάκια της για να μην στεναχωρηθεί. Βρε όμοιος στον όμοιο λέμεεεεεε!!!

  34. Tώρα να ανοίγεις το μπλογκ πρωί πρωί να ενημερωθείς και να διαβάζεις για τους δύο κλόουνς με τις ανούσιες “εκθέσεις” τους, δεν ειναι το πιο ευχάριστο. Παρακμή στην παρακμή…

  35. Όλα στα προσφέρει το loutrakiblog 0733!!ενημερωνεσε και διασκεδάζεις με τον Αντρέα το κλόουν (για τον ΤΖδεν μπορώ να τον αποκαλέσω κλόουν )!Τι να κάνω φίλε φίλη ετσι είμαι εγώ κλόουν και διασκεδαστής !Δεν σε υποχρεώνει φυσικα κανείς να διαβάζεις τις εκθέσεις του Αντρέα !Μολις βλέπεις Λοιπον τα αστεράκια και τις κούπες μην τα διαβάζεις αφού είναι ανούσια !Ειδες το λύσαμε και αυτο φίλε φίλη !Δεν σε έχω δει να κανείς παρατηρήσεις για παρακμή σε άρθρα που τυχαίνει να μην σχολιάζει ο Αντρεας !Αλλα σου αρέσουν όλα τα αλλά και δεν σου αρέσουν μόνο του Αντρέα !!Καλησπερα Αντρεας 🤡

  36. (07:33) Μαζι σου, καθως και συμφωνω απολυτως, κατα συνεπεια λοιπον, εχεις δικαιον κυριε Τσιρκο Μεντρανο μου, εχεις δικαιον… Τ.Ζ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog