Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Κιάτο: Οσμή απάτης λογιστικού γραφείου κατά των πελατών του.

- Advertisement -

Μία πολύ περίεργη υπόθεση, οικονομικού περιεχομένου, έκανε “μπαμ” στο Κιάτο.

Καταγγελίες δεκάδων φορολογουμένουν, που είναι πελάτες συγκεκριμένου λογιστικού γραφείου και αρκετά αναγνωρίσιμο στην τοπική αγορά, αλλά και πέρα από τα όρια του Δήμου Σικυωνίων, υποδεικνύουν πιθανότατα, μεγάλη απάτη κατά των ιδίων και συνεπώς και κατά του Δημοσίου.

Οι πληροφορίες έρχονται ως τσουνάμι όσο αφορά τα πραγματικά γεγονότα που θα τα χαρακτηρίζαμε τόσο συνταρακτικά όσο και λυπηρά.

Σε μία οικονομική περίοδο που η τοπική αγορά του Δήμου Σικυωνίων αλλά και ευρύτερα, χαρακτηρίζεται από απίστευτη δυσκολία και δυσχέρεια από την οικονομική αβεβαιότητα για τις μέρες που έρχονται, με το αρνητικό οικονομικό αποτύπωμα της πανδημίας, με τις καιρικές συνθήκες να καταστρέφουν σοδειές αγροτών και να μειώνονται τα εισοδήματα τους, με την αγορά να “στενάζει” και τα φορολογικά μέτρα να μη μπορεί κανείς να τα παρακολουθεί, σε μία περίοδο που τα λογιστικά γραφεία στην κυριολεξία έχουν πάρει “φωτιά” για να εξυπηρετήσουν τους φορολογούμενους πελάτες τους αλλά και να ανανεώνουν καθημερινά τις γνώσεις τους για να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους, κάποιο “φωτεινό” μυαλό συνέλαβε και εκτέλεσε ένα σχέδιο ώστε να γεμίσει το πορτοφόλι του με ευρώ στο όνομα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.)!!!

Όσο και απίστευτο στην αρχή μας φάνηκε τόσο, δυστυχώς, πραγματικό είναι.

Πελάτες συγκεκριμένου λογιστικού γραφείου, με έδρα στην περιοχή κοντά στο κέντρο του Κιάτου, έγιναν δέκτες συστημένων επιστολών που αποστολέας φέρεται να είναι ….το ίδιο το λογιστικό γραφείο!

Σε αυτές εμπεριέχετο επιστολή της Δ.Ο.Υ Κορίνθου με θέμα “εντολής ελέγχου” και “δυνατότητας υποβολής εκπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων”.

Στο τέλος της επιστολής γίνεται λόγος για “περαίωση εντός μηνός” βάσει νόμου του 2013, ένας νόμος που έχει παύση ισχύος εδώ και χρόνια.

Οι φορολογούμενοι προφανώς πήγαν να ενημερωθούν από τον υπεύθυνο (;) του γραφείου, πληροφορίες αναφέρουν ότι εμπλέκεται συνταξιούχος λογιστής, και η ενημέρωση που λάμβαναν ήταν ότι για να αποφύγουν τον έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές θα έπρεπε να δώσουν χρήματα και να κλείσουν οι υποθέσεις τους βάση περαίωσης! Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως στο συγκεκριμένο λογιστικό γραφείο, καιρό τώρα, υπήρχαν προβλήματα και προστριβές και μάλιστα, ότι μετά και την σημερινή εξέλιξη το γραφείο σταμάτησε να “υπάρχει”. Τώρα για τους καλόπιστους και ανυποψίαστους πελάτες του, δεν έχουμε πληροφορίες για το ύψος των χρημάτων που έχασαν, όπως και κάποιοι από τους πελάτες του, “τυχεροί” τουλάχιστον σε αυτό το γεγονός, θορυβήθηκαν τόσο, ώστε να αποκαλυφθεί το “καλοστημένο” (δε θα λέγαμε) μεγάλο κόλπο.

Εν αναμονή εξελίξεων για το θέμα που όμως δε δείχνει να είναι και το μόνο που θα απασχολήσει την κοινότητα των λογιστών του Ν. Κορινθίας, καθώς ακούγεται και άλλη, διαφορετική περίπτωση (αυτή τη φορά για να λάβουν επίδομα οι πελάτες) από λογιστικό γραφείο της Κορίνθου.

 

πηγη-www.ontimenews.gr

Λουτράκι: Δικαίωση για Γκιώνη. Στο κενό η καταγγελία της αντιπολίτευσης & η παραπομπή του για παράβαση καθήκοντος

Είναι γεγονός! Πωλήθηκε η PEPSICO-HBH στο Λουτράκι. Δηλώσεις Άδωνι Γεωργιάδη

Mια θέση εργασίας στο Μπολάτι Κορινθίας

 

 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog