Συζητήσεις επί συζητήσεων, ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων κ.ο.κ. για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Λουτρακίου, που φαντάζει πλέον σα το γιοφύρι της Αρτας. Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν…. Ή με λόγια, χτίζω ανώγεια και κατώγεια…..

Προ διμήνου είχε ανακοινωθεί η δημοπράτηση του έργου, χθες Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου ξαναανακοινώθηκε….

Aς επισπευθούν επιτέλους οι διαδικασίες γιατί με ανακοινώσεις έργο δε γίνεται !

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2019 εγκρίθηκε η ανάπλαση της παραλίας, τον Απριλίο του 2021 ανακοινώθηκε η απόφαση ένταξης του έργου της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου του Λουτρακίου στο ΕΣΠΑ. με συνολικό προϋπολογισμό σχεδόν πέντε εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά

Τηλεδιάσκεψη είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Ταγαρά αρμόδιο για θέματα χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος και τον γενικό γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη.

Στην τηλεδιάσκεψη γνωστοποιήθηκε ότι δόθηκε το “πράσινο φως” για την δημοπράτηση του έργου ανάπλασης της χερσαίας ζώνης του λιμένα Λουτρακίου, ο προϋπολογισμός του οποίου φθάνει τα 5 εκ ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση τμήματος του παραλιακού μετώπου επί της χερσαίας ζώνης λιμένος του Λουτρακίου προσθέτοντας στοιχεία βιώσιμης κινητικότητας και εξασφαλίζοντας και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των αμεα, με άνετη πρόσβασή τους στην παραλία.

Σκοπός του έργου είναι η διατήρηση και ανάδειξη της μοναδικότητας της περιοχής ως λουτρόπολης, μέσω της ενίσχυσης της παρουσίας του υγρού στοιχείου στην περιοχή μελέτης, της αύξησης του αριθμού των προσβάσεων στη θάλασσα και της συνολικής υποστήριξης των εγκαταστάσεων και των στοιχείων θερμαλισμού.