Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Παραλιακό μέτωπο Λουτρακίου: Mε λόγια χτίζω ανώγεια και κατώγεια

- Advertisement -

Συζητήσεις επί συζητήσεων, ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων κ.ο.κ. για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Λουτρακίου, που φαντάζει πλέον σα το γιοφύρι της Αρτας. Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν…. Ή με λόγια, χτίζω ανώγεια και κατώγεια…..

Προ διμήνου είχε ανακοινωθεί η δημοπράτηση του έργου, χθες Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου ξαναανακοινώθηκε….

Aς επισπευθούν επιτέλους οι διαδικασίες γιατί με ανακοινώσεις έργο δε γίνεται !

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2019 εγκρίθηκε η ανάπλαση της παραλίας, τον Απριλίο του 2021 ανακοινώθηκε η απόφαση ένταξης του έργου της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου του Λουτρακίου στο ΕΣΠΑ. με συνολικό προϋπολογισμό σχεδόν πέντε εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά

Τηλεδιάσκεψη είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Ταγαρά αρμόδιο για θέματα χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος και τον γενικό γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη.

Στην τηλεδιάσκεψη γνωστοποιήθηκε ότι δόθηκε το “πράσινο φως” για την δημοπράτηση του έργου ανάπλασης της χερσαίας ζώνης του λιμένα Λουτρακίου, ο προϋπολογισμός του οποίου φθάνει τα 5 εκ ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση τμήματος του παραλιακού μετώπου επί της χερσαίας ζώνης λιμένος του Λουτρακίου προσθέτοντας στοιχεία βιώσιμης κινητικότητας και εξασφαλίζοντας και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των αμεα, με άνετη πρόσβασή τους στην παραλία.

Σκοπός του έργου είναι η διατήρηση και ανάδειξη της μοναδικότητας της περιοχής ως λουτρόπολης, μέσω της ενίσχυσης της παρουσίας του υγρού στοιχείου στην περιοχή μελέτης, της αύξησης του αριθμού των προσβάσεων στη θάλασσα και της συνολικής υποστήριξης των εγκαταστάσεων και των στοιχείων θερμαλισμού.

- Advertisement -

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παιδιά τα πράγματα είναι απλά: Όποιο έργο προϋποθέτει εμπλοκή του Δήμου (με οποιοδήποτε τρόπο), ή δε γίνεται ΠΟΤΕ ή γίνεται με τραγική καθυστέρηση πολλών ετών. Ανάπλαση παραλίας, μεταφορά ΚΤΕΛ κλπ κλπ Όποιο έργο έχει να κάνει ΜΟΝΟ με το Κράτος κάποια στιγμή θα γίνει (Προαστιακός). Ακόμα και στην υπόθεση του Προαστιακού, αν δεν υπήρχαν οι πολυετείς παλινωδίες του Δημοτικού Συμβουλίου (ναι το θέλουμε, όχι δεν το θέλουμε, ναι το θέλουμε αλλά με στάση στον Ισθμό και μινι-bus στο Λουτράκι, όχι καλύτερα με στάση στου Θρουβάλα, όχι Θρουβάλα καλύτερα στάση μέσα στο Λουτράκι κλπ κλπ κλπ) θα είχε γίνει εδώ και 15 χρόνια.

  2. “O Γιάννης με τα λόγια, χτίζει ανώγεια και κατωγεια”! Επίσης συνηθιζουμε να λέμε και το… “τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα”, η ακομα και το… “4Ο Γιαννηδες ενός κοκκορου γνώση, η μεχρι και το… “σπίτι χωρίς Γιάννη, προκοπή δεν κανει”!!!! Τ.Ζ.

  3. 13:33 Ε τώρα και εσύ βρε Χαρούλα μου κανεις κατι… ερωτήσεις!!!! Απλό Χιούμορ, αγαπητη μου Χαρα, απλό χιούμορ, ενίοτε και λίαν απαραιτητο όσο επίσης θα έλεγα και κατά έναν κάποιον τρόπο επιβεβλημενο στις δύσκολες αυτες, καθως και γκρίζες ημέρες που ζούμε σχεδόν όλοι μας! Δημοκρατια άλλωστε έχουμε – αλλοι μπορεί να συμφωνουν με κάτι τέτοιο και άλλοι όχι – τι να κάνουμε… Ελπίζω και θέλω να πιστεύω πως τουλαχιστον εσύ ανήκεις σε αυτους τους πρώτους!!! Με εκτίμηση, Τ.Ζ.

  4. Μαλλον δεν βρισκουν αναδοχο για να γινει σωστα η “μπιζνα” και να βολευτουν ολοι.Για αλλο ενα καλοκαιρι η εικονα της πολης τραγικη.10ετια και βαλε και δεν εχει βελτιωθει τιποτα.Θυμαμαι ακομα απο την παλια μορφη του blog να στελνω κατεβατα με το τι ειναι λαθος.Καθε χρονο παντα υπηρχε αφορμη για να λεμε.Εστω φετος τουλαχιστον απο την στιγμη που γνωρισαν οτι λογο της καταστασης με τον covid θα ρθει περισσοτερος κοσμος επρεπε τουλαχιστον να υπαρχει ενα συμμαζεμα,ενα σουλουπωμα,απλα βασικα πραγματα και οχι αυτο το χάλι.

  5. Όλη η Ελλάδα είναι ένα Μπάχαλο το Λουτράκι θα αποτελέσει εξαίρεση…???Όχι βέβαια……Κρίμα και είναι το ωραιότερο τουριστικό ΘΕΡΕΤΡΟ τουλάχιστον της Πελοποννήσου……..😢😢😢Κρίμα….

    • Κανεις λαθος δεν ειναι ολη η Ελλαδα ενα μπαχαλο.Σιγουρα θα βρεις θεμαρτα δεξια και αριστερα αλλα πολλες περιοχες ειναι σε πολυ καλυτερη κατασταση.

  6. Ο χειρότερος Δήμαρχος που έχει περάσει. Μας έχει πνίξει το σκουπίδι. Έχετε δει ποτέ οδοκαθαριστη στο Λουτράκι; Μέχρι και οι κάδοι ανακύκλωσης ξεχειλοι και απέραντοι σκουπιδότοποι!!! Και μιλάμε τώρα για παραλιακό μέτωπο.Τι λέμε τώρα!!!

  7. Πράγματι έχει αργήσει το έργο και κακώς. Διάβασα ότι θα δημοπρατηθεί μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου και ελπίζω να γίνει έτσι. Η αλήθεια είναι ότι το μόνο προβληματικό σημείο της παραλίας είναι στο πίσω μέρος του Σκλαβενίτη, όπου τα πλακάκια έχουν φαγωθεί λίγο από την υγρασία. Από εκεί θα πρέπει να αρχίσουν οι εργασίες. Και το παραλιακό πάρκο έχει ανάγκη ανάπλασης.. Θα ήθελα επί τη ευκαιρία, να απαντήσω στο σχόλιο για τους ξέχειλους κάδους. Τα απορριμματοφόρα περνούν από εμάς κάθε πρωί (μιλάω για Λουτράκι – κέντρο) και Σάββατα και Κυριακές. Όσο για τους οδοκαθαριστές, έρχονται και σκουπίζουν, αλλά υπάρχουν ασυνείδητοι που πετούν μάσκες και συσκευασίες έξω από τους κάδους ή πάνω από τα κλειστά καπάκια γιατί βαριούνται να πατήσουν το πετάλι και με τον αέρα σκορπίζουν. Μια φορά που πέτυχα μια κυρία να πετά τον καφέ της κάτω, της φώναξα και με αγνόησε. Το ζήτημα να πέσουν πρόστιμα και να αλλαχτούν άμεσα κάποιοι κάδοι ανακύκλωσης που δεν έχουν καπάκια.

    • Το παραλιακο παρκο θελει μπουρλοτο και ξαναφτιαξιμο απο την αρχη..Ολο ξηλωμα.και εννοειται να κλεισει η προσβαση σε αμαξια το καλοκαιρι.σχεδον καθε βραδυ βλεπεις παρολιγον ατυχηματα .

  8. Οταν πριν 15 ημερες ημουν ακομα Λουτρακι στο σπιτι μου για διακοπες, αφου μενω μονιμα Αθηνα, συναντησα τον δημαρχο διπλα στο ΚΕΠ στην κεντρικη λεωφορο. Του λεω < Γεια σου Δημαρχε, στο παραλιακο παρκο στο πλακοστρωτο διπλα στη πηγη, εχει παντου κουτσουλιες. Εστια μολυνσης. Πρεπει να παει καποιος με ενα πιεστικο πλυστικο να το καθαρισει. Δεν ειναι κατι δυσκολο. > Ο δημαρχος δεν μου ειπε θα το κανει, δεν μου ειπε δεν γινεται, βασικα δε μου απαντησε τιποτα, παρα μονο <Καλημερα.> Τον καλημερισα κι εγω και εφυγα να μην ενοχλω αλλο.

  9. Να ναι ΄φτιάξτε το παραλιακό μέτωπο για να βάλουν μερικοί επιχειρηματίες της παραλίας τα τραπέζια μέσα στην θάλασσα. Ρε άντε παρατήστε μας ,ποτέ μισώσει να γίνει. Εδω το καλοκαίρι για να βρούμε λίγο χώρο να βάλουμε την πετσέτα μας κοντεύαμε να στάσουμε στο Κοκούν , το μέτωπο μας μάρανε…

    • Τρομερη λογικη..Να μην φτιαχτουν οι πλακες και να σπαει ο κοσμος τα ποδια του,να αφησουμε τις παλιες κολονες φωτισμου που τις εχει φαει η σκουρια και να κινδυνευεις να σου ρθουν οι λαμπες στο κεφαλι ,να μην φτιαχτει το παρκο ωστε να μπορουν να πανε οι γονεις με τα παιδια τους,να μην ομορφυνει η εικονα της πολης που μοιαζει με αυτη τριτοκοσμικης χωρας..να…να… να…για να μπορει ο Γιωργος να βρει χωρο για μπανιο ακριβως κατω απο το σπιτι του.Ναι και μενα με εκνευριζει η ασυδοσια των καταστατηματων και των τραπεζοκαθισματων τους (σοβαρα τωρα,σουλβακια κ πιτσες πανω στο κυμα; ελεος δηλαδη) και ειναι θεμα που στα comments του blog το χω πει και το χω αναλυσει πολλες φορες..Αλλα καπου οπα με τον παραλογισμο.Και γω στο κεντρο μενω τα καλοκαιρια,παντα βρισκω χωρο..οκ μετα τις 4 το απογευμα λιγο πιο δυσκολα αλλα και παλι βρισκω χωρις να παω πανω απο 1-2 ντουζιερες πιο κει απο οτι με βολευει.

  10. Εν τω μεταξύ πολλά ακούγονται για την απάθεια του δημάρχου στα τεκτενόμενα στον δήμο μας, όπως λέει και ο 16;34 ,λες και είναι υπνωτισμένος, δεν ασχολείται καθόλου με ότι συμβαίνει. Καλά αυτός μπορεί να νιώθει τελειωμένος , οι αντιδήμαρχοι όμως τι κάνουν , γιατί δεν ασχολούνται με τα προβλήματα; Αρκετοί είναι και σχετικά νέοι ,δεν βλέπουν ότι αυτή η στάση τούς κάνει και πολιτική ζημιά;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog