Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Γ.Ψυχογιός: “Να καλυφθούν άμεσα οι σοβαρές ελλείψεις σε Ειδική αγωγή, παράλληλη στήριξη και καθαριότητα των Σχολείων “

- Advertisement -

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων και Εσωτερικών κατέθεσαν 42 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κορινθίας, Γ. Ψυχογιός, για τα σοβαρά προβλήματα και στην Κορινθία με τα κενά σε Ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό Προσωπικό, την παράλληλη στήριξη και το προσωπικό καθαριότητας στα Σχολεία.

Συγκεκριμένα, σε Ειδικά σχολεία, μαθητές παραμένουν χωρίς νοσηλευτές ενώ, όπως καταγγέλλουν γονείς, παρατηρούνται και μετακινήσεις νοσηλευτών για την κάλυψη νέων κενών.

Παρά τις πανηγυρικές ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας για τις 11.700 μόνιμες προσλήψεις – οι οποίες είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – η εφαρμοζόμενη πολιτική που αντιμετωπίζει την Ειδική Αγωγή και τους μαθητές και τις μαθήτριες που χρήζουν εξατομικευμένης διδασκαλίας ως μαθητές δεύτερης κατηγορίας παραβλέποντας τη συμπεριληπτική εκπαίδευση, αποδεικνύει τον βαθύτατα αντιπαιδαγωγικό της χαρακτήρα.

Με την από 30/08/2021 Ερώτησή μας είχαν επισημανθεί οι κίνδυνοι του «κόφτη» του Υπουργείου Παιδείας σε Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, Σχολικούς Νοσηλευτές και Παράλληλες Στηρίξεις, η αδιαφορία όμως του Υπουργείου, επιβεβαιώνει τους φόβους μας.

Μαθητές με ειδικές μαθησιακές και εκπαιδευτικές ανάγκες παραμένουν ακάλυπτοι, με αποτέλεσμα να υπονομεύεται κατάφωρα το δικαίωμά τους να συμμετέχουν ισότιμα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο στα Ειδικά Σχολεία, όπου η προσέλευση κάποιων μαθητών με σοβαρά προβλήματα υγείας είναι αδύνατη χωρίς την παρουσία σχολικού νοσηλευτή.

Αδιανόητη είναι η κατάσταση και με το προσωπικό καθαριότητας, καθώς σε πολλά σχολεία η παρουσία του προσωπικού, που προσελήφθη με ολιγόωρες συμβάσεις, δεν καλύπτει τις ανάγκες των μονάδων, οι οποίες είναι πλέον αυξημένες λόγω πανδημίας, ενώ υπάρχουν σχολεία χωρίς καθόλου προσωπικό, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις τα σχολεία να πληρώνουν ιδιώτες για την καθαριότητα και σε άλλες περιπτώσεις να τα καθαρίζουν οι εκπαιδευτικοί!».

Για τους λόγους αυτούς οι βουλευτές/τριες ζήτησαν από τους αρμόδιους Υπουργούς, να προβούν σε άμεσες ενέργειες με σκοπό την κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων σε παράλληλη στήριξη, Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και σχολικούς νοσηλευτές, αλλά και σε προσωπικό καθαριότητας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

psixogios-eidiki-agogi-sxoleia

 

Διαβάστε την αίτηση για κύρια παρέμβαση στο δικαστήριο με το Καζίνο των κ.κ. Πρωτοπαππά, Καραπανάγου και Βασιλείου (έγγραφο)

Στην ηρωική Περαχώρα ξεκίνησαν οι επετειακές εκδηλώσεις (φωτο)

συνΔΗΜΟΤΕΣ: “Ο δήμαρχος Σικυωνίων «στρίβειν δια του αυτοφωράκια» στην ΔΕΥΑΣ!”

Έκλεισε τμήμα σχολείου, στην Κορινθία

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog