Με δύο επιτυχημένες εκδήλωσεις που οργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου και ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων έκλεισε η δεύτερη ημέρα εκδηλώσεων στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών της ένδοξης “Μάχης της Περαχώρας” και των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Αγγελική Βουδούρη, καθώς επίσης και στον Πολιτιστικό Σύλλογο και τη θεατρική ομάδα Αρσινόη.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης μεταξύ άλλων δήλωσε πως

Διακόσια χρόνια από το ξεκίνημά της, η Ελληνική Επανάσταση και η «Μάχη της Περαχώρας» μπορούν να εμπνέουν και να καθοδηγούν τα βήματά μας, να ζωντανεύουν την πίστη, την περηφάνια και την εθνική μας αυτοπεποίθηση.

Μπορούν να αναμεταδίδουν πιο δυνατά και πιο καθαρά τη ρήση του Στρατηγού Μακρυγιάννη «Είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ»

Διακόσια χρόνια μετά, η Περαχώρα διεκδικεί δυναμική παρουσία στις δράσεις και τις εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την Ελληνική Επανάσταση ως κορυφαίο ιστορικό γεγονός

 

 

Οι εκδηλώσεις της Κυριακής 26 Σεπτεμβρίου 2021

  • Η Φιλαρμονική Λουτρακίου παρουσιάζει απόψε στις 20:00 στην Πλατεία Ταξιαρχών στην Περαχώρα το συμφωνικό έργο “Η Μάχη της Περαχώρας”!

Ποίηση – Κείμενα: Νικόλαος Γεωργίου
Σύνθεση: Σπύρος Προσωπάρης
Σολίστ: Μαίρη Έλεν Νέζη (mezzo soprano) Διονύσης Σούρμπης (βαρύτονος)
Χορωδία Εκπαιδευτικών Μουσικής Choremus.
Μουσική προετοιμασία: Κωνσταντίνος Γιώτης
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Φαίδρα Γιαννέλου
Αφήγηση: Αλέξης Κωστάλας
Μουσική Διεύθυνση: Πελοπίδας Μαυρόπουλος

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της επιτροπής Ελλάδα 2021

 

  • Με το τιμημένο καριοφίλι του 1821 του συγχωριανού μας καπετάν ‐ Δημητράκη Κόντη, το Λαογραφικό Μουσείο Περαχώρας συμμετέχει στους επετειακούς εορτασμούς για την “Μάχη της Περαχώρας” προσφέροντας δωρεάν 100 τεμάχια της νέας έκδοσης του βιβλίου “Στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, Η Μάχη της Περαχώρας, Όταν οι πηγές αφηγούνται” του δασκάλου ‐ συγγραφέα Νικολάου Γεωργίου αποτίνοντας φόρο τιμής στους ιερούς αγώνες των προγόνων μας.

Για όσους δεν έχουν προμηθευτεί το βιβλίο την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου θα διατίθεται στο χώρο του Μουσείου.

Πρωί: 10:30 έως 13:00
Απόγευμα: 17:30 έως 19:30

 

Στην ηρωική Περαχώρα ξεκίνησαν οι επετειακές εκδηλώσεις (φωτο)

Άλλαξε ο νόμος για τα ζώα συντροφιάς – Τι ισχύει για τις πολυκατοικίες – Αναλυτικά τα πρόστιμα για κάθε παράβαση

Λουτράκι: Σε πελάγη ευτυχίας και πάλι η Μαρία Πρωτοπαππά

Σειρήνες συναγερμού σε όλη την Ελλάδα την Τρίτη