Έρχεται «σήμα διαφάνειας» για τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α) προκειμένου να αντιμετωπιστεί το παραεμπόριο, συμπεριλαμβανομένου και του παράνομου ηλεκτρονικού εμπορίου.

Για το θέμα αυτό μίλησε ο διοικητής της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς – ΔΙ.Μ.Ε.Α, Χαράλαμπος Μελισσινός στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Όπως είπε, είναι ήδη εντατικοποιημένοι οι έλεγχοι στο ηλεκτρονικό εμπόριο ενώ δημιουργείται ένα «σήμα διαφάνειας», το οποίο θα παρέχεται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και θα το αποκτούν «ηλεκτρονικές» επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν απασχολήσει τις ελεγκτικές υπηρεσίες για θέματα απάτης και παράνομης εμπορίας και διακίνησης αγαθών.

Επιπλέον, για την ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού της ΔΙ.Μ.Ε.Α., στη μάχη της κατά της διακίνησης απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων, βρίσκονται σε εξέλιξη προκηρύξεις για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ενώ σημαντική βοήθεια θα αποτελέσει η χρηματοδότηση ύψους άνω των 16 εκατ. ευρώ, από το project «Combating illegal trade and protecting intellectual property» που περιλαμβάνεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι η ΔΙ.Μ.Ε.Α., μέσα σε ένα χρόνο δραστηριότητας, έχει καταστρέψει πάνω από 100.000 τεμάχια και επιπλέον περίπου 2 τόνους παράνομων εμπορευμάτων και οδήγησε στη διαγραφή 26 ιστοσελίδων ηλεκτρονικών καταστημάτων που εμπλέκονται σε παράνομη εμπορία ή διακίνηση αγαθών και, όπως προσθέτει «το αμέσως επόμενο διάστημα, εντατικοποιεί τους ελέγχους σε ολόκληρη την επικράτεια».

 

Ανακοίνωση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων για τους εμβολιασμούς και τον κορονοϊό

Αντιεμβολιαστές – Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Εντοπίστηκαν ήδη οι πρώτοι λογαριασμοί στα social media

Έσπασαν το αμάξι της Κατσαφάδου όσο βρισκόταν στη σκηνή του J2US

Πληρωμές e-ΕΦΚΑ-ΟΑΕΔ-ΟΠΕΚΑ από 27 Σεπτεμβρίου