Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γ.Ψυχογιός: Διπλός εμπαιγμός και απαξίωση των συνταξιούχων με τα αναδρομικά

- Advertisement -

Ο Γιώργος Ψυχογιός, βουλευτής Κορινθίας και Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του Σύριζα, σε δήλωση του για τα αναδρομικά των συνταξιούχων αναφέρει:

«Δύο χρόνια από τη ψήφιση του νόμου Βρούτση και τις συνεχείς δηλώσεις και υποσχέσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ. για αναδρομικά στους συνταξιούχους, ο e-ΕΦΚΑ καταβάλει αναδρομικά «ψίχουλα» μόνο σε 133.692 συνταξιούχους, δηλαδή στο 8% των παλαιών συνταξιούχων.

Τα αναδρομικά μάλιστα που υποσχέθηκε η κυβέρνηση κατά μέσο όρο φτάνουν μόλις στο ποσό των 195€. Στην ουσία δηλαδή, ο διαβόητος νόμος έδωσε τελικά σε ελάχιστους συνταξιούχους αύξηση λίγο πάνω από 8 ευρώ!

Με το ν.4670/2020 η Ν.Δ κατήργησε την «13η σύνταξη» που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και προέβλεψε ότι με τα χρήματα αυτά θα καταβάλλονταν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, σε συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΣτΕ, καθώς και στην καταβολή κοινωνικού μερίσματος κάθε χρόνο, όπως γινόταν επί ΣΥΡΙΖΑ, στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους κοινωνικά αδύναμους.

Τελικά, ούτε τα αναδρομικά δόθηκαν, ούτε το κοινωνικό μέρισμα!

Και σα να μην έφταναν τα παραπάνω, τα πράγματα γίνονται κι ακόμα χειρότερα για τους/τις συνταξιούχους… Συγκεκριμένα, όσες τροποποιητικές δηλώσεις τους, υποβληθούν μετά τις 31/12 θεωρούνται εκπρόθεσμες και επιβάλλεται πρόστιμο 100 € με μηνιαία προσαύξηση 0,73% αν είναι χρεωστική. Αποτέλεσμα: συνταξιούχος με αναδρομικά ύψους 15,32 € θα έχει πρόστιμο 100 ευρώ για το υπέρογκο ποσό των 15,32 ευρώ που εισέπραξε και «δεν δήλωσε», 550% πάνω δηλαδή!!!

Δυστυχώς, οι συνταξιούχοι βιώνουν καθημερινά τον εμπαιγμό και την αναλγησία της κυβερνητικής πολιτικής που «έταξε» προεκλογικά την δήθεν στήριξή τους και το μόνο που κάνει είναι συστηματικά να πλήττει την κοινωνική πλειοψηφία προς όφελος λίγων και ισχυρών οικονομικών συμφερόντων.»

 

Η ανακοίνωση του Σύριζα για τη διαγραφή Μπογδάνου

Στη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Άργος: Κάλεσμα για συλλογή ειδών για τους σεισμόπληκτους του Ηρακλείου

Έρχεται το πρώτο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας του φθινοπώρου μετά από 110 ημέρες

Άνοιξε η πλατφόρμα edupass για τα ΑΕΙ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog