Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Αθηνά»: Κόκκινος συναγερμός για 8 περιοχές – Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

- Advertisement -

Καιρός: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Αθηνά», η οποία έχει πλήξει μέχρι τώρα κυρίως τη Δυτική Ελλάδα – Πού παρατηρούνται προβλήματα – Αναλυτική πρόγνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Συνεχίζει την επέλασή της η κακοκαιρία «Αθηνά» και τα επόμενα 24ωρα θα είναι δύσκολα για αρκετές περιοχές της. Για σήμερα Παρασκευή (8/10) σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη σε κατάσταση συναγερμού θα βρεθούν 8 περιοχές της χώρας μας και συγκεκριμένα τα νησιά του Ιουνίου, η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Μακεδονία, η Θράκη, οι Σποράδες, η Στερεά και η Πελοπόννησός.

Στα νησία του Ιονίου θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες φαινόμενα που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις ή ακόμη να δούμε και υδροστρόβιλους κατά την εξέλιξη των φαινομένων. Καθώς θα πηγαίνουμε προς το μεσημέρι θα επηρεαστεί και η δυτική ηπειρωτική χώρα, τα δυτικά βορειοδυτικά τμήματα της Πελοποννήσου, η δυτική Στερεά, η Ήπειρος και η δυτική Μακεδονία ενώ μετά τις απογευματινές ώρες το κύμα κακοκαιρίας θα απασχολήσει την περιοχή της Θεσσαλίας, τις Σποράδες και προς το τέλος της ημέρας θα επηρεαστεί και η βορειοανατολική χώρα, ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Στην Αττική, πρόσκαιρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν προς το μεσημέρι και πιθανόν καταιγίδες κυρίως στα πιο δυτικά τμήματα. Ωστόσο, τα φαινόμενα δεν φαίνεται να προβληματίζουν. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, γενικά θα επικρατήσει συννεφιά με βροχές κατά διαστήματα ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Για το Σάββατο (9/10), θα επιμείνει ο άστατος καιρός στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά με βροχές και πρόσκαιρα τοπικές καταιγίδες με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα στα δυτικά και βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Προειδοποίηση για υδροσίφωνες

Την ίδια ώρα, για πιθανή εμφάνιση υδροσιφώνων σήμερα Παρασκευή (8/10) καθώς συνεχίζεται η κακοκαιρία «Αθηνά» με βροχές και καταιγίδες προειδοποιεί το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Συγκεκριμένα το meteo αναφέρει πως υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης υδροσιφώνων στο Ιόνιο Πέλαγος. Ζητάει, επίσης, από τους πολίτες, αν παρατηρήσουν κάποιον υδροσίφωνα κοντά τους, να στείλουν την αναφορά τους με την ακριβή περιοχή, την ώρα και διάρκεια που είχε.

To meteo, επισημαίνει ακόμα ότι η παρατήρηση των υδροσιφώνων θα πρέπει να γίνεται από ασφαλή απόσταση καθώς αν και δεν είναι τόσο ισχυροί όσο οι ανεμοστρόβιλοι ξηράς, μπορούν να προκαλέσουν υλικές ζημιές και τραυματισμούς.

Θεσσαλονίκη: Πτώση δέντρων σε 6 σημεία

Στη Θεσσαλονίκη μπορεί καταγράφονται τα πρώτα προβλήματα με πτώσεις δέντρων. Στη διάρκεια της νύχτας έπεσαν δέντρα σε έξι σημεία στο κέντρο της πόλης και στην ευρύτερη περιοχή κινητοποιώντας την Πυροσβεστική, όπως μεταδίδει το grtimes.

Συγκεκριμένα οι πυροσβέστες κλήθηκαν για πτώσεις δέντρων στην Ιασωνίδου, στην Παναγία Φανερωμένη, στον δρόμο προς Φιλίππειο, στην Αγίου Δημητρίου, στη Δωδεκανήσου, ενώ επιχείρησαν και στην Κατσιμίδη όπου δέντρο έπεσε πάνω σε ΙΧ αυτοκίνητο.

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog