Με μια αιφνιδιαστική απόφαση, η Δημοτική Αρχή Γεωργίου Γκιώνη, προχωράει στη μίσθωση του Υδροθεραπευτηρίου Λουτρακίου.

Ένα έργο που, ο ίδιος ο κ. Γκιώνης έφτιαξε, χρεώνοντας με 20 εκατομμύρια ευρώ τους δημότες για την κατασκευή του. Μάλιστα, για το δάνειο ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ, που εκταμίευσε από την Εθνική Τράπεζα, χρειάστηκε να βάλει ως ενέχυρο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων που λαμβάνει, ετησίως, ο Δήμος από το Καζίνο. Πρόκειται για τον απόλυτο στραγγαλισμό της οικονομίας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Γκιώνη, “Η μίσθωση του Spa είναι αναγκαία επειδή έχει τεράστιες δυνατότητες για να απογειωθεί”. Ο κ. Γκιώνης, όμως, ξέχασε να αναφέρει γιατί η Δημοτική Αρχή, με τον ίδιο στο “τιμόνι του πιλότου”, οδήγησε το SPA σε δεινή οικονομική θέση.

Με τη χθεσινή της απόφαση, για μίσθωση του Υδροθεραπευτηρίου Λουτρακίου, η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου, αντί για “πτυχίο πιλότου”, απονέμει και με τη βούλα το “πτυχίο ανικανότητας” στη Δημοτική Αρχή, η οποία αποδείχθηκε, επί σειρά ετών, ακατάλληλη στο να αξιοποιήσει τις τεράστιες δυνατότητες του SPA, ώστε το ‘‘κόσμημα’’ του Δήμου μας να αποτελέσει μια μεγάλη πηγή εσόδων.

Μια εντελώς κυνική ομολογία αποτυχίας του Γιώργου Γκιώνη και της Δημοτικής Αρχής, που ο ίδιος δεν έχει το σθένος να ζητήσει συγγνώμη, για τις τραγικές πολιτικές και οικονομικές του επιλογές, από τους συνδημότες μας, οι οποίοι έχουν απόλυτη συναίσθηση της όλης κατάστασης.

Τονίζουμε ότι η Παράταξή μας δεν έδωσε και δεν θα δώσει το “συγχωροχάρτι” στον κ. Γκιώνη, μέσω της μίσθωσης του SPA και επαναλαμβάνει, δημόσια, την πρότασή της για συζήτηση του όλου θέματος της μίσθωσης σε Τακτική Συνέλευση, στο πλαίσιο της διαφάνειας και των δημοκρατικών αρχών.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι, η απόφαση της μίσθωσης του Υδροθεραπευτηρίου και των όρων αυτής, δεν θα υλοποιηθεί πριν την ανακοίνωση των συμπερασμάτων της νέας μελέτης για την αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων της Ανώνυμης Εταιρείας του Δήμου (Tουριστική A.E.), που ανατέθηκε στην Ernst & Young (εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών), στην ίδια συνεδρίαση.

Ο Επικεφαλής της Παράταξης και Δημοτικός Σύμβουλος

Ιωάννης Καραπανάγος