Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Θανάσης Μουζάκης: Eπιτακτική ανάγκη να συνεχιστεί το πρόγραμμα «Συν-εργασία»

- Advertisement -

Ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και εργαζόμενος στο Καζίνο Λουτρακίου, Θανάσης Μουζάκης με ανάρτησή του στο facebook εκφράζει την ανησυχία του για τη διακοπή του προγράμματος «Συν-εργασία» και προτείνει την επιτακτική ανάγκη συνέχισής του.

Αναλυτικά

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον μέχρι χθες το βράδυ το Υπουργείο Οικονομικών και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης δεν δίνουν το πράσινο φως για την παράταση του προγράμματος Συνεργασία το οποίο και λήγει στις 31/3, παρόλο που τα συναρμόδια Υπουργεία είναι θετικά αλλά και οι πιέσεις από τους θεσμικούς φορείς μεγάλες.

Ένα πρόγραμμα που όλοι γνωρίζουμε ότι παρείχε μια ασφάλεια στην εργασία αλλά και διευκόλυνε τις επιχειρήσεις που είναι ενταγμένες σε αυτό.

Και ενώ η ΤτΕ ανακοίνωσε μείωση καταθέσεων για 2ο συνεχόμενο μήνα,και αύξηση των δανείων, το ράλλυ των ανατιμήσεων συνεχίζεται στα καύσιμα αλλά και σε πολλά προϊόντα,η ενεργειακή κρίση καλά κρατεί,ο πληθωρισμός ανεβαίνει,ενώ δε φαίνεται ανάκαμψη ακόμα στο εμπόριο και στις επιχειρήσεις…….. τελικά το μάρμαρο θα το πληρώσουν οι εργαζόμενοι με απολύσεις,εκ περιτροπής εργασία κ.λ.π

Οι συνθήκες που ζούμε αλλά και η κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε συν ο πόλεμος στην Ουκρανία, θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά από την Κυβέρνηση και σε επίπεδο πλέον Πρωθυπουργού να δοθεί η λύση για την παράταση του προγράμματος προκειμένου να συνεχιστεί η στήριξη τόσο των εργαζομένων όσο και των επιχειρήσεων….

Σε αντίθετη περίπτωση οι ενταγμένες επιχειρήσεις θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν τους προϋπολογισμούς τους σε νέα δυσμενέστερα δεδομένα είτε υποβαθμίζοντας εργασιακές σχέσεις, είτε αυξάνοντας το μισθολογικό τους κόστος, είτε προχωρήσουν σε καταγγελίες συμβάσεων.

Το πρόγραμμα λήγει 31/3,το κλίμα ζοφερό,η ανάσα της παράτασης απαραίτητη.

Ας ελπίσουμε τις 3 τελευταίες μέρες του Μαρτίου η Κυβέρνηση σε επίπεδο πλέον Πρωθυπουργού να σκύψει σοβαρά στο θέμα και να δώσει επιτέλους λύση, βάζοντας τέλος τόσο στην αγωνία των εργαζομένων για έναν εργασιακό μεσαίωνα, όσο και στην παρακμή των επιχειρήσεων…

Είδωμεν… πάντα ελπίζοντας!!

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog