Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου: Απεργία στις 6 Απριλίου

- Advertisement -

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λουτρακίου—Περαχώρας—Αγ. Θεοδώρων στηρίζει και συμμετέχει στην 24ωρη Απεργία που  κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε.. την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Πέρασαν 14 χρόνια που μια κρίση ξεκίνησε. Μια κρίση που επηρέασε με τον χειρότερο τρόπο τα εισοδήματα μας, τα σχέδια μας ,τις ζωές μας. Μια κρίση που δυστυχώς συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Ο ΜΙΣΘΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ και ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ απλά δεν ΒΓΑΙΝΕΙ.

 

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 

  • ΆΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ στα 751 ευρώ και μετέπειτα καθορισµό του ύψους του µέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύµβασης Εργασίας µε αποκατάσταση της καθολικής της δέσμευσης.
  • ΑΜΕΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ για την κατάρτιση Κλαδικών και Ομοιοεπαγγελματικών ΣΣΕ με αυξήσεις στις αποδοχές.
  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ με οικονομικά και κοινωνικά μέτρα αναχαίτισης της αύξησης των τιμών στην ενέργεια τις δαπάνες στέγασης και τα βασικά καταναλωτικά αγαθά και προστασία των εργαζομένων των ανέργων και των συνταξιούχων από το πληθωριστικό σοκ. Μείωση τιμολογίων κοινωφελών υπηρεσιών πάταξη μονοπωλίων και ακρίβειας στα καταναλωτικά αγαθά. Δίκαιο φορολογικό σύστημα, ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων, πάταξη της φοροδιαφυγής και της παραβατικότητας.
  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ με σταθερή και πλήρη πενθήμερη εργασία 40ωρου.
  • ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ. Συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων
  • ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΩΝ σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλειας.
  • ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ που απολύθηκαν ή δρομολογείται η απόλυση τους.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΜΕ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

Όλοι στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου

Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων

(Ελευθερίου Βενιζέλου 16)

την ΤΕΤΑΡΤΗ  6 ΑΠ[ΡΙΛΙΟΥ 2022

στις 11:00 το πρωί

 

 

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                                          Ο Γεν.  Γραμματέας

Λογοθέτης Κων/νος                                                                Ντούκας Χρήστος

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog