Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Επιστολή μέλους της φιλοζωϊκής Λουτρακίου για τις επιθέσεις του αδέσποτου σκύλου!

- Advertisement -

Καλημέρα Loutraki blog ,

Αρχικά εύχομαι πολλή επιτυχία στη σελίδα σας που ήδη είναι σημαντικής πληροφόρησης για τους κατοίκους και όχι μόνο του Λουτρακίου.

Είμαι η Ελένη Λιανού, ιδρύτρια της φιλοζωικής ομάδας ADE.L (Αδέσποτα Λουτρακίου) που ιδρύθηκε κυρίως για τα αδέσποτα του Λουτρακίου.

Σχετικά με την αναδημοσίευση στη σελίδα σας της χθεσινής ανάρτησης στο Face Book της κυρίας Χαράς σχετικά με την “κατασπάραξη “ δύο κυριών από αδέσποτο στην περιοχή Αγίου Ιωάννη, παρακαλώ να δημοσιεύσετε την παρακάτω επιστολή/σχόλιο μου.

Στο Λουτράκι , όπως και σε όλη την Ελλάδα, είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολλά αδέσποτα τα οποία τόσο οι Φιλοζωικές ομάδες με τους εθελοντές τους όσο και μεμονωμένοι ιδιώτες , φροντίζουν, σιτίζουν, στειρώνουν, περιθάλπουν όσα μπορούν σε καταφύγια που διαχειρίζονται,κατά βάση με δικά τους έξοδα και συμμετοχή του Δήμου. Κατά βάση όλα τα σκυλιά είναι φιλικά αλλά συμβαίνει δυστυχώς κάποιοι ιδιώτες , συχνά ιδιοκτήτες σκύλων, να τα προπηλακίζουν όταν τύχει να συναντηθούν και τα αδέσποτα πλησιάσουν τα δικά τους είτε για να τα μυρίσουν είτε για να παίξουν.

 

Ας πληροφορηθέι λοιπόν ο κόσμος ότι όταν ένα σκυλί το κλωτσήσεις, χτυπήσεις με ξύλο ή με οποιοδήπτε τρόπο το φοβίσεις, μπορεί (σπάνια αλλά μπορεί) η αντίδρασή του να είναι επιθετική γιά να προστατευθεί. Το ίδιο δεν θα έκανε και ένας άνθρωπος σε τυχόν δεχόταν επίθεση από κάποιον άλλο ?? δεν θα έριχνε μιά μπουνιά ή μιά δαγκωνιά ή μιά κλωτσιά ???

 

Προσοχή λοιπόν, διότι δεν είναι κανείς άμοιρος ευθυνών.  Παρακαλώ τις κυρίες που τις δάγκωσε το σκυλί το οποίο αναφέρονται, να δώσουν μιά περιγραφή  συγκεκριμένη ώστε να μπορέσει να εντοπισθεί και να ελεγχθεί η κατάστασή του. Μπορεί να είναι άρρωστο και φοβισμένο , μπορεί να είναι  εγκαταλελειμένο , πεινασμένο και  φοβισμένο. Δυστυχώς “καλοί” ιδιοκτήτες εγκαταλείπουν τα ζώα τους τα οποία για μεγάλο διάστημα μετά την εγκατάλειψη λειτουργούν με φόβο καθώς πεινούν (δεν είναι γνώστες του που να βρουν τροφή -αν βρουν) φόβο διότι τα ήδη προυπάρχοντα σκυλιά στις γειτονιές  τα διώχνουν με καυγάδες και δαγκώματα γιατί δεν θέλουν καινούργια που θα παίρνουν μερίδιο της τροφής που είτε βρίσκουν στα σκουπίδια είτε τους παρέχεται από φιλόζωους.

 

Πολλοί παράγοντες μπορούν να διαμορφώσουν επιθετικότητα λόγω φόβου. Ας είμαστε λοιπόν προσεκτικότεροι οι άνθρωποι στο χειρισμό των αδεσπότων. Αγάπη θέλουν ΟΧΙ κλωτσιές (έχουμε δει παιδιά να κλωτσάνε σκυλιά και γατιά στην παραλία Λουτρακίου και οι γονείς…πέρα βρέχει… Εχουμε δει όμως και παιδιά αλλά και ενήλικες που κάθονται στα πλακάκια και τα χαιδεύουν με αγάπη και φροντίδα. Εχουμε δει ιδιώτες που κατεβάινουν ξημέρωμα από τα σπίτια τους για να ταίσουν αδέσποτα και να μαζέψουν κάποιο χτυπημένο για να το περιθάλψουν.

 

Ελπίζω τα παραπάνω να είναι χρήσιμες πληροφορίες για τους αναγνώστες του Loutraki Blog και παρακαλώ τις κυρίες που δαγκώθηκαν να δώσουν μιά πλήρη περιγραφή του σκύλου ώστε να τον εντοπίσουμε. Οποιος μένει στην περιοχή αν μπορεί ας βγάλει μιά φωτογραφία του , την στέλνει σε εσάς και μου την διαβιβάζετε.

Ελένη Λιανού

 

 

 

 

 

 

- Advertisement -

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν μας τα λέτε καλά! Σκύλος δάγκωσε από πίσω οικειο μου πρόσωπο από το πουθενά ενώ προχωρουσε! Ούτε το προπηλακησε, ούτε το φοβηξε, ούτε τίποτα! Και είχε και δικό της κατοικίδιο στο σπιτι οπότε ήξερε πώς να συμπεριφερθει. Κι όμως…

  2. Αγαπητή κα Λιανού, ευχαριστούμε
    για τις πληροφορίες αλλά επιτρέψτε μου μια παρατήρηση.

    Η ευθύνη του Δήμου για την ασφάλεια των δημοτών και το
    δικαίωμα των δημοτών να μπορούν να περπατήσουν χωρίς τον φόβο της επίθεσης από
    αδέσποτα, δεν πρέπει να συνδέεται με την φιλοζωία. Είμαι ιδιοκτήτης σκύλου αλλά
    και πατέρας. Κατοικώ στο Λουτράκι, εκτός κέντρου, αλλά δυστυχώς φοβάμαι να
    περπατήσω με την μικρή μου κόρη λόγω των αδέσποτων τα οποία έχουν δημιουργήσει
    αγέλες. Οι λόγοι μπορεί να είναι αυτοί που περιγράψατε και ίσως να γνωρίζετε
    καλύτερα από εμένα. Το θέμα όμως είναι η ασφάλεια και το δικαίωμα των δημοτών
    να μπορούν να κινηθούν χωρίς φόβο. Καλοπροαίρετη και αξιέπαινη η πρόθεση σας να
    ταΐζετε τα αδέσποτα αλλά δυστυχώς αποκρύπτει το πρόβλημα.

    Την αδιαφορία του Δήμου να αναλάβει τις ευθύνες του. Διότι
    απλά δεν πρέπει να υπάρχουν αδέσποτα στους δρόμους. Είναι τόσο απλό. Είναι
    ευθύνη του Δήμου προς τους δημότες τους και προς τον νόμο.

    Με εκτίμηση

    Γεώργιος Κόντης

    (θα παρακαλούσα τον διαχειριστή της σελίδας για την
    δημοσίευση του σχολίου, ευχαριστώ)

  3. Καλημερα σας.Η προσέγγιση του θέματος είναι δυστυχως άκρως ιδεατη.Δεν αντιπροσωπεύει σε καμια περίπτωση τους πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην καθημερινοτητα τους από τα αδέσποτα.Μενω στην Ιβυκου κσι Ματση όπου ειδικά τα 2 τελευταία χρόνια δεν μπορω να παω στην δουλειά μου με τα ποδια….φοβαμαι να κατεβω σκουπιδια…..φοβάται το παιδι μου να επιστρέψει σπιτι από το φροντιστήριο….φοβ

  4. ““ Στο Λουτράκι , όπως και σε όλη την Ελλάδα, είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολλά αδέσποτα τα οποία τόσο οι Φιλοζωικές ομάδες με τους εθελοντές τους όσο και μεμονωμένοι ιδιώτες , φροντίζουν, σιτίζουν, στειρώνουν, περιθάλπουν όσα μπορούν σε καταφύγια που διαχειρίζονται,κατά βάση με δικά τους έξοδα και συμμετοχή του Δήμου”Εχουμε αναφερει σε προηγουμενα αρθρα,αρκετες φορες την νομοθεσια..Για ολα αυτα θα επρεπε να ασχολειται αποκλειστικα,ή για να το πω καλυτερα ,κυρίως ο δημος και οι φιλοζωικες απλα να βοηθουν.Απο κει και πέρα από το να ρίχνουμε όλο το ανάθεμα στα ζώα ,μέχρι να το ρίχνουμε στους ανθρώπους.Σαφως και υπάρχουν κακες συμπεριφορες απο ανθρωπους τις οποιες οταν τις βλέπουμε καλο θα ηταν να επεμβενουμε αλλίως κατευθειαν αναφορα στις αρχες.Αλλα μερικές φορές κάποια είναι έτσι απο την φυση τους.Τέλος λιγο προσοχη στο τι γραφουμε και πως το γράφουμε πχ γιατι ετσι οπως βάλατε τα “” στο “κατασπάραξη “ είναι λες και δεν το πιστευεται ή θεωρειται υπερβολη τον όρο.Επίσης προφανώς και καποιοι ειναι αμοιροι όταν δεχονται επιθεσεις χωρις να φταινε οπως σε αυτην την περίπτωση.Τέλος σαφως και σε κανεναν φυσιολογικο ανθρωπο δεν αρεσει να ακουει για θανατωσεις ζωων (οπως βλεπω σε ορισμένα σχόλια σε προηγουμενα αρθρα κ posts) πολλοι μπορεί να το λενε πανω σε αγανακτηση και απο φοβο.Στο χερι του δημου (ε κύριε Πέρρα;) ειναι να κανει αυτα για τα οποια εκλεχθηκε ωστε να ζουμε ολοι αρμονικά.

  5. Δεν είναι μόνο ευθύνη του δήμου. Ξεκινά από το κράτος που πρέπει επιτέλους να επιβάλλει τσιπάρισμα στα σκυλιά και φόρους. Οποίος θέλει ζωάκι στο σπίτι του πρέπει να είναι υπεύθυνος για αυτό. Και οποίος εμπορεύεται ζώα πρέπει να τα εμπορεύεται σωστά και όχι ανεξέλεγκτα. Παίρνουν όλοι ένα σκύλο μια γάτα και μετά από κάνα δυο μήνες αποφασίζουν ότι δεν το θέλουν και το παρατάνε 100 χλμ μακριά. Τα ζωάκια είναι τα θύματα

  6. Θα συμφωνήσω και εγώ με τον κύριο κοντή διότι είμαι και εγώ μητέρα και πλέον φοβάμαι να κάνω τον περίπατο μου με το παιδί μου. Λυπάμαι ειλικρινά γιατί θεωρείται και τουριστικό μέρος.

  7. Έτσι όπως έγινε η κατάσταση με τα σκυλιά, ούτε καν η “λούλα” που υδρήθηκε το 1978 μπορεί να κάνει κάτι στη πόλη.

  8. Η κυρία Ειρήνη Βλαστού επιθυμεί να δημοσιευθεί το κάτωθι σχόλιο, στην παρούσα ανάρτηση, το οποίο μας έστειλε με email..

    Ως Δημότης, από αγάπη για την πόλη του Λουτρακίου αλλά και ως φιλόζωος, συμμερίζομαι και συμφωνώ απολύτως με τους ανώνυμους σχολιαστές της επιστολής Λιανού αλλά και τον κ. Κόντη που επωνύμως ( και επώνυμα θα πρέπει να ενεργούμε όλοι), θεωρείτε δικαίως ότι η βασική υπεύθυνη είναι η Δημοτική Αρχή για την στέγαση , σίτιση κλπ των αδεσπότων που και αυτά υποφέρουν αλλά και οι κάτοικοι φοβούνται είτε από άγνοια είτε από ενγενή φόβο, είτε από τυχαία εμπλοκή μαζί τους. Ομως δυστυχώς είναι πολύ λίγες οι ελληνικές πόλεις που ανταποκρίνονται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μέσω της Δημοτικής Αρχής ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ σε δημιουργία σωστών καταφυγίων που λειτουργούν με υγειονομικά πρωτόκολλα και φροντίζουν τόσο την ευζωία των ζώων όσο και την ηρεμία των κατοίκων από τυχαία δυσάρεστα συμβάντα. Αγαπητοί μου δυστυχώς η Δημοτική Αρχή Λουτρακίου υπολείπεται των εκ των Νόμων υποχρεώσεών της. Για αυτό το λόγο δημιουργήθηκαν και αγωνίζονται οι διάφορες φιλοζωικές. Οι εθελοντές χαρίζουν τον χρόνο τους, την ξεκούραση μετά την βιοποριστική δουλειά τους, τα χρήματά τους ουκ ολίγες φορές για να ΚΑΛΥΨΟΥΝ αυτά που αυτονόητα έπρεπε να καλύπτει η Δημοτική Αρχή. Χρήματα λαμβάνει ο Δήμος, αλλά περιορίζεται σε χρηματοδότηση κάποιων κτηνιατρικών περιθάλψεων και στειρώσεων , κάποια σακιά τροφής για τις ανάγκες σίτισης στα καταφύγια. Καταφύγια που φροντίζουν , καθαρίζουν , ταίζουν τα ζώα, πηγαινοφέρνουν στους γιατρούς τα ζώα και ασχολούνται με την εξεύρεση υιοθεσιών τους, ποιοί;;;; Οι εθελοντές και μόνο οι εθελοντές. Αναρωτιέμαι τους έχει ποτέ ευχαριστήσει ο ΔΗΜΟΣ ;;;
    Επομένως όλοι εσείς που δικαίως εγκαλείτε τον ΔΗΜΟ μας , αρχίστε επωνύμως να διαμαρτύρεστε ΟΧΙ μόνο εδώ αλλά εγγράφως, τόσο προς τον Δήμο , όσο και στην ανωτέρα αυτού Αρχή . Μόνο με ευχολόγια και σχόλια εκ του μακρόθεν δεν γίνεται δουλειά. Ομαδικά ή μεμονωμένα αλλά ουσιαστικά και επίμονα. Αν αναρωτηθείτε τι έχω κάνει εγώ… ναι έχω πολλές φορές ενεργήσει σχετικά. Τι έγινε;;; Θέλει αγώνα από πολλούς καταιγιστικά , διότι η επιλεκτική κώφωση είναι πλέον κοινή πρακτική σε πολλές υπηρεσίες του Δημοτικού Μεγάρου ( όχι μόνο σχετικά με το θέμα μας).
    Ειρήνη Βλαστού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog