Αν και ανακοινώθηκε πως για δέκα ημέρες θα εκτελούνται έργα στην Ποσειδωνία Κορίνθου για την αντικατάσταση αγωγού ακαθάρτων λυμμάτων μήκους 210 μέτρων, σήμερα Παρασκευή 27 Μαΐου 2022, τρεις ημέρες μόνο μετά την έναρξη των εργασιών,  έπαυσαν ξαφνικά, προκαλώντας ερωτηματικά στους δημότες αλλά και δημοσιογραφικό ενδιαφέρον και απορία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του loutrakiblog.gr κατά την εκσκαφή για την απομάκρυνση των χωμάτινων όγκων τα πλαϊνά μέρη υποχωρούσαν συνεχώς, με αποτέλεσμα να μην προχωρούν γοργά οι εργασίες αντικατάστασης του αγωγού και με τον κίνδυνο τα χώματα να υποχωρήσουν όταν στο βάθος βρίσκονταν εργάτες με κίνδυνο να τραυματισθούν σοβαρά.

Ετσι ο εργολάβος του έργου, μη μπορώντας να συνεχίσει, έκλεισε τη μεγάλη γούβα, αφού οι συνθήκες δεν επιτρέπουν τη συνέχισή του.

Μάλιστα πρέπει να γίνει ανακεφαλαιωτικός πίνακας, να ορισθεί νέα σύμβαση με μεγαλύτερο κόστος, αφού συνιστάται από τον επιβλέποντα μηχανικό αντιστήριξη των πλαινών «τοιχίων» με τσιμεντένια ή μεταλλικά παραπετάσματα.

 

Χ@ρ@

 

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ στην κίνηση προς Κόρινθο! Έργα αντικατάστασης αγωγού ακαθάρτων στην Ποσειδωνία (φωτο)

Καταγγελία ότι έσπασε ο αγωγός στην Ποσειδωνία. Τι συμβαίνει; Επίσημη πληροφόρηση