Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Εικόνες ντροπής στο Λουτράκι

- Advertisement -

Μία νεαρή μητέρα, πιθανολογείται Ρομά, με το μικρό αγοράκι της κοιμάται στο πεζοδρόμιο δίπλα στην εκκλησία της Παναγίας Γιάτρισσας στο Λουτράκι.

Αυτό συμβαίνει για αρκετό καιρό και μάλιστα ακριβώς απέναντι από τον Ιερό Ναό της Παναγίας είχαν στήσει αντίσκηνο.

Δεν γνωρίζουμε αν είναι η ίδια οικογένεια αλλά το γεγονός ότι άνθρωποι κοιμούνται κατάχαμα στο πεζοδρόμιο μαζί με ένα ανήλικο παιδί δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους.

Ειδικότερα όταν αυτή η κατάσταση διαδραματίζεται μπροστά στην εκκλησία που χιλιάδες πιστοί προσέρχονται να εκκλησιαστούν.

Εικόνες ντροπής που μας στιγματίζουν όλους. Το δημοσίευμα γίνεται, γιατί κανείς μέχρι τώρα δεν έχει ενδιαφερθεί αν και έχει περάσει αρκετός καιρός.

Ας μεριμνήσει κάποιος τουλάχιστον για το παιδί!

 

- Advertisement -

44 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φαίνεται δεν έχετε δει έξω από τον ευαγγελισμό μέσα στο πάρκο στην πλατεία πού είναι όχι μία γυναίκα με ένα παιδάκι πολλές γυναίκες Ρομά πολλοί άντρες Ρομά και πολλά παιδιά που πλένονται μέσα στο πάρκο και κανένας δεν περιμένει να φύγει όλη αυτή η βρώμα από κει μέσα

  2. Απανθρωπο, καθως και τραγικό! Αγαπητοί μου, μην σας φαίνεται και τόσο πολύ παράξενο, διότι αυτή, δυστυχώς, είναι η Ελληνική κοινωνία μας, σήμερα! Μια κοινωνία απανθρωπη, αναλγητη, αναίσθητη, ψυχρή, παγερή, αδιαφορη και απαθης, δίχως καμια ευαισθησια, λυπη και συναισθημα (συμπεριλαμβανομενου, και του εαυτού μου, βεβαιως, γιατι θελω να είμαι και απολυτα ειλικρινης και δίκαιος μαζί σας), και η οποία, αυτή κοινωνία μας, έχει πάψει προ πολλού να ενδιαφέρεται, να νοιαζεται και να ασχοληται με τον οιονδήποτε αδύναμο συνάνθρωπο μας. Δεν είμαστε, πια, αρωγοί, συμπαραστατες και αλληλεγγυοι απέναντι σε κανέναν και σε τιποτα! Δεν προστρεχουμε, αλλά και ούτε τείνουμε, πλέον, ουδεμία χειρα βοηθειας απεναντι στους φτωχους, αναξιοπαθουντες, πενοντες και αδύναμους συμπολίτες μας! Το μόνο πράγμα που μας μέλει και μας νοιάζει είναι η καλοπέραση μας, η μοναχοφαγια μας, ο ατομικισμός μας, η αναψυχή μας, η διασκέδαση μας, η κραιπαλη μας, η ευμαρεια και ευημερία μας και γενικοτερα ο εαυτουλης μας και η πάρτη μας…

    • Μεχρι και το “..αδύναμους συμπολίτες μας!” εχεις δικιο.Η τελευταια προταση ειναι λαθος.’Η για να το πω καλυτερα θα ηταν σωστη αρκετα χρονια πριν.Πλεον για το μεγαλυτερο μερος του κοσμου,δεν υπαρχει καλοπεραση,δεν υπαρχει αναψυχη και διασκεδαση.Με τον κοσμο να δουλευει 9-10ωρα ,6 μερες την βδομαδα για να παρει ενα αξιοπρεπες μηνιατικο το οποιο καλυπτει με το ζορι τα βασικα του εξοδα (τροφη,μετακινηση,νοικι) και λογαριασμους.Και αυτο αν πεσεις σε καλο εργοδοτη,γιατι πολλοι σε βαζουν απο 1 ως 2 μισθους μεσα στην καλυτερη,στην χειροτερη τρεχεις να κυνηγας να τα παρεις.Με το ρευμα και την βενζινη να χουν παρει μια ανηφορα χωρις τελειωμο,με τα ενοικια (οχι μονο για σεζον,αλλα και στις μεγαλουπολεις για κανονικη στεγαση) να ειναι εξωφρενικα,με τα 2ης κατηγοριας, “φθηνα” μαρκετ να εχουν ανεβασει και αυτα αρκετα τις τιμες.Ουτε λεφτα περισσευουν,ουτε χρονος υπαρχει..Καμιά ευμαρεια και ευημεριαδεν υπαρχει πλεον.Εκτος αυτου,οσο και καποιοι ατομικα να επιδειξουν μια ευαισθησια (που στο κατω κατω δεν ειναι υποχρεωση κανενος, το κανουν γιατι το νιωθουν) δεν θα λυσει το θεμα.Υπαρχουν..ή μαλλον θα επρεπε να υπαρχουν κρατικοι μηχανισμοι να επιληφθούν τουετοιων θεματων.Βεβαια οταν εχει να κανει με Ρομα ειναι λιγο περιεργες καταστασεις λογο της ιδιαιτερης ιδιοσυγκρασιας που εχουν αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.

  3. Γενικά αυτό τον μήνα, τα πράγματα έχουν παρεκτραπεί πολύ. Πρώτα από όλα η άστεγη μητέρα με το παιδάκι της, το πιο σημαντικό κατ’ εμέ και πρέπει να μεριμνήσει κάποιος άμεσα, υπάρχει μεγάλη ανάγκη. Δεύτερον, πριν καμιά εικοσαριά μέρες, είχα πετύχει μεσημέρι στην πλατεία 25ης Μαρτίου μια οικογένεια Ρομά, που είχαν απλώσει πετσέτες, ρούχα και ό,τι άλλο θέλετε δίπλα στο συντριβάνι ακριβώς και κοιτούσαν ενοχλημένοι τους περαστικούς, λες και ήταν έτοιμοι για τσακωμό. Πρέπει λίγο να ανασυσταθεί η δημοτική αστυνομία και να αναλάβει πρωτοβουλία ξανά. Έχω πολύ καιρό να δω δημοτικούς αστυνομικούς (μιλάω για κέντρο). Βλέπαμε σχεδόν καθημερινά, ιδίως καλοκαιρινές σεζόν. Και αν δεν υπάρχει προσωπικό για τους χ,ψ λόγους ας μπει ιδιωτική εταιρεία. Πρέπει να το κοιτάξει αυτό η δημοτική αρχή.

    • Πήγα χτες εκεί δεν υπάρχει παιδάκι μια φορά το είχαν εκεί…ένας άντρας και μια γυναίκα είναι Ρομά ρώτησα τον ιερέα τους ξέρει .

  4. …”Το γεγονός ότι άνθρωποι κοιμούνται κατάχαμα στο πεζοδρόμιο μαζί με ένα ανήλικο παιδί δεν μπορεί να μας αφήνει αδιαφορους και ασυγκίνητους και ε ιδικότερα όταν αυτή η κατάσταση διαδραματίζεται μπροστά στην εκκλησία εκεί οπου χιλιάδες πιστοί προσέρχονται να εκκλησιαστούν”… Σχόλιο δικό μου: Δ εν πολυλέει κάτι αυτό, διότι απ’ όσο φαντάζομαι, θα ξέρετε και θα γνωριζεται, και οι μαφιόζοι στην Ιταλία εκκλησιαζοντουσαν, ανάβανε τα κεράκια τους και προσευχοντουσαν και κατόπιν δολοφονούσανε, ελαφριά την καρδια και χωρίς κανέναν λόγο, απ ροστάτευτους και αθωους συνανθρώπους τους…

  5. Πού είναι η Εκκλησία ρωτάς εσύ 14:10? Η Εκκλησία έχει μαζέψει τρόφιμα για τους πυροπαθείς στο Μάτι? Για τους Ουκρανούς πρόσφυγες? Για αναξιοπαθούντες το Πάσχα? Τα Χριστούγεννα? Οι αλληλέγγυοι του Σύριζα, δε ρωτάς που είναι, διότι παίρνεις ως δεδομένο ότι ξέρουν μόνο να μιλάνε?

  6. Καλά μην είστε τόσο πόνοψυχοι με τους γύφτους…… ούτε πεινανε ούτε έχουν ανάγκη βοήθειας!!!!

  7. Μόνο αυτή την χρονιά νομίζετε ότι η συγκεκριμένη οικογένεια έρχεται στην ίδια περιοχή;ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ.καμια βόλτα κατά παραλία μεριά έχετε πάει κύριοι-ες σχολιαστές; Εκεί δεν σας ενωχλει το ίδιο θέαμα; πόσοι από σας που το σχολιάζετε αγοράσατε την πρωτομαγια από αυτή την μάνα ένα στεφάνι με μαργαρίτες να κρεμάσετε στην πόρτα σας;

  8. Δεν δουλεύουν,δεν πληρώνουν φόρους,ζητιανεύουν,κλέβουν,τσεπώνουν ότι υπάρχει από επιδομα,επιδομα ακόμη κ να πάνε στο σχολείο τα παιδιά τους,άμα τους δώσεις σπίτι θα το κάνουν κέντρο εμπορίας ναρκωτικών κ θες να τους λυπηθείτε κιόλας?μάλλον ζεις στο φεγγάρι ε?

  9. Τι μα κσνει ο κοσμος δηλ;Να τους παρουμε σπιτι νς μας κλεψουν κ να μας σκοτωσουν;Η πολιτεια πρεπει οπωσδηποτε να βρρι λυση αμεσως

  10. Αφού τον έχετε πια μάθει τον ελληναρα.οταν έχει ανάγκη.. Γλυφηγλυφη..όταν δυναμώσει κοιτάει να σε λοιωσει..για τον άλλον δεν του καίγεται καρφι

  11. Στην παπαδημούπολη δεν υπάρχει χώρος? Αλλά, θα πείτε, θα τους ζητηθεί να πληρώσουν ενοίκιο σαν να μένουν Εκάλη.

  12. Ασ το ψάξει λίγο η δημοτική αρχή , μπορεί μαμά και παιδί αν είναι Ρομά να πήγαν Λουτράκι για καλοκαιρινό μεροκάματο και στα Λιόσια να έχουν διαμέρισμα

  13. Έχετε ρωτήσει τη συγκεκριμένη φυλή αν θέλει να μείνει σε σπίτι! Έχετε ρωτήσει τη συγκεκριμένη φυλή αν θέλει να δουλέψει! Εμένα προσωπικά μου έχουν μπουκάρει δύο φορές στο σπίτι και με έχουν κάνει νοικοκύρη… Και άλλες 15 φορές που έχουν κλέψει τη βενζίνη από τη μοτοσυκλέτα μου.

  14. ΑΝ ΚΡΊΝΩ ΑΠ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΤΕ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ

  15. Γιατί ο δήμος; Ρομά δεν υπάρχουν στα Εξαμίλια να τους βοηθήσουν; Αλήθεια, τί προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο οι Ρομά; Στους φόρους; Στα γράμματα; Στις τέχνες με τα νταούλια και τα τουμπερλέκια; Ούτε εδώ δεν ευαισθητοποιούνται να απλώσουν χείρα βοηθείας σε μια Ρομά μητέρα με το παιδί της; Δικός τους άνθρωπος είναι στο τέλος-τέλος.

  16. Πράγματι, αν τους δώσει κανείς στέγη, θα το βρουν ως αφορμή να εγκατασταθούν κιόλας στην περιοχή. Οι φαβέλες μακρυά από μας και μακρυά από τη χώρα μας. Εκεί να πάνε.

  17. 20:14 ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΥΓ καποτε το πασοκ τους εφτιαξε στα Λιοσια 3οροφα. Κι αυτοι τα εκαναν αποθηκες κλεμενων κτλ και κοιμοντουσαν στην αυλη, στα τσαντηρια. Η συγκεκριμενη εχει κατσει εκει για να εκμεταλλευθει το θρησκευτικο συναισθημα καποιων (εγω ειμαι αθεος αρα δε μασαω απο τετοια), αν δεν βγαλει θα παει αλλου, αν βγαλει πολλα και πεσει ο τζηρος παλι θα παει αλλου. Σε αλλα κοροιδα. Και η ζωη συννεχιζεται..

  18. Στο χαλαρό είναι εδώ για μεροκάματο. Να δείχνει τη κοιλιά της και να λέει, είμαι έγκυος με παιδί ορφανό, βοηθείστε με. 1.000.000.000%. Γιαυτό βρίσκεται.

  19. Αγαπητέ Max, στο πιο πάνω σχόλιο σου των (10:34) και απαντώντας πριν λίγες μερες σε ένα αλλο δικό μου, ανεφερες πως ό,τι “για ένα μεγαλο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας δεν υπάρχει πλέον καλοπεραση, αναψυχή, ψυχαγωγια και διασκεδαση”… Δεν θα διαφωνήσω καθολου σε αυτό το οποιο λες – απεναντίας το προσυπογράφω κιόλας, όμως από την αλλη μερια, (όπως διαβάζουμε, μαθαίνουμε, αλλά και με τα ματάκια μας διαπιστώνουμε και βλεπουμε), με αφορμή και το τριήμερο του “Αγίου Πνεύματος”, αλλά και όχι μόνο, όλοι σχεδόν οι προορισμοί και τα κάθε μορφής και λογοις τουριστικά καταλύματα και λοιπες επιχειρησεις, απ’ ακρου εις άκρου εις στην Ελλαδιτσα μας, είναι αυτή την στιγμη sold out και τίγκα και φίσκα από εσωτερικό, κυρίως, τουρισμό (Έλληνες πελάτες, δηλαδή). με πανάκριβες τις υπηρεσίες τους και τις τιμες τους, κυριολεκτικα στα ύψη, και επίσης λαμβανομένου δε υπόψιν του γεγονοτος της επικρατουσης και υπαρχουσας αυτής πρωτοφανους, στα πάντα όλα, ακριβειας!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog