Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λουτράκι: Συνελήφθη έμπορος ναρκωτικών – Πώς οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του και κατέσχεσαν κοκαΐνη αξίας 1,5 εκατ. ευρώ

- Advertisement -

Στη σύλληψη ενός 45χρονου αλλοδαπού, ο οποίος φέρεται να αποτελεί μέλος ενός διεθνούς κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές στο Λουτράκι Κορινθίας, το μεσημέρι του Σαββάτου. Ο 45χρονος κατηγορείται για κατοχή με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στην παράνομη εγχώρια αγορά ναρκωτικών. Σημειώνεται ότι κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης βάρους 57 κιλώ

ν και 215 γραμμαρίων, ενώ το όφελος από την πώληση της συγκεκριμένης ποσότητας εκτιμάται ότι θα υπερέβαινε το 1,5 εκατ. ευρώ.

Ο 45χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. και το Τ.Α. Κορίνθου και σε επίπεδο αξιοποίησης πληροφοριών με το Γραφείο DEA της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

Είχαν προηγηθεί σχετικές πληροφορίες, αναφορικά με την δράση διεθνούς εγκληματικού δικτύου, τα μέλη του οποίου δραστηριοποιούντο στην αποθήκευση, φύλαξη, μεταφορά και πώληση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης στην Ελληνική επικράτεια. Μέσω ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριακών δεδομένων, εξακρίβωσης χώρων και δημιουργίας ατομικού “προφίλ”, επιτεύχθηκε ο εντοπισμός και η πιστοποίηση της δράσης του.

Το μεσημέρι του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στο Λουτράκι Κορινθίας, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη ο 45χρονος.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα, το οποίο χρησιμοποιείτο ως χώρος απόκρυψης και διακίνησης ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 49 συσκευασίες, που έφεραν το λογότυπο “23” και περιείχαν κοκαΐνη, συνολικού βάρους 57 κιλών και 215 γραμμαρίων. Επίσης κατασχέθηκαν 225 ευρώ και 2 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Σημειώνεται ότι από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών έχει ήδη αναπτυχθεί διεθνής συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού, για την ταυτοποίηση και σύλληψη και των υπολοίπων μελών του εγκληματικού δικτύου. Σε βάρος του 45χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άλλος ένας ταξικός αδελφός δηλαδή συνελήφθη? Γιατί ακούγαμε, δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι, αλλά λαθραία τσιγάρα. Αυτός να λογίζεται ως λαθραίος άνθρωπος ο οποίος, ταλαιπωρημένος από τον πόλεμο στη χώρα του, ήρθε στην Ελλάδα για ένα καλύτερο μέλλον ή ως λαθραίο τσιγάρο? Ή θα ακούσουμε την “καραμέλα” πως και οι Έλληνες κάνουν τέτοια?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog