Aγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής του Ξυλοκάστρου, από την αυθαίρετη και μονομερή όπως ισχυρίζονται απόφαση του αντιδημάρχου Σπ. Αποστολόπουλου να αφαιρέσει μία σκάλα, η οποίοα αποτελούσε τη μοναδική πρόσβαση των πολιτών στην παραλία.
Μάλιστα προέβησαν σε διαμαρτυρία, με πανό, επικοινώνησαν με το δήμαρχο κ. Τσιώτο, ο οποίος όπως λένε οι κάτοικοι δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις.
Το loutrakiblog.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Αντιδήμαρχο κ. Αποστολόπουλο, αλλά δεν κατέστη δυνατό διότι το κινητό του τηλέφωνο ήταν κλειστό. Θα επαναλάβουμε όμως την προσπάθεια να επικοινωνήσουμε μαζί του, όπως και με το δήμαρχο κ. Τσιώτο, ώστε να καταθέσουν τη δική τους θέση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει.
Προλογίζοντας την επιστολή τους οι κάτοικοι, αναφέρουν στο loutrakiblog.gr
Πρόκειται για την αυθαίρετη αφαίρεση από τον Δήμο Ξυλοκαστρου Ευρωστινης μιας σκάλας στην παραλία του Ξυλοκάστρου από την οποία εξυπηρετείται μια ολόκληρη περιοχή με οικογένειες και μικρά παιδιά. Πρόκειται για κατάχρηση εξουσιας του αντιδημάρχου Σπ. Αποστολοπουλου. Είμαστε όλοι πολύ αναστατωμένοι. Προσπαθούμε όλοι μας απεγνωσμένα να επαναφέρουμε την σκάλα. Επισυνάπτουμε και μια φωτογραφία από την δυναμική μας διαμαρτυρία.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την υποστήριξή σας,
Οι διαμένοντες στην παραλιακή περιοχή της Κ. Καραμανλή και Βαγενά Ξυλοκαστρου
Aναλυτικά η επιστολή που απέστειλλαν στο δήμαρχο 

Προς:

τον κ. Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Β. Τσιώτο

Κοινοποίηση:
τον κ. Πρόεδρο της κοινότητας Ξυλοκάστρου κ. Ν. Χαβέλη
Όλα τα μέλη του ΔΣ του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Με μεγάλη μας έκπληξη οι διαμένοντες στην περιοχή του παλιού Μουράγιου-Καραμανλή και Βαγενά διαπιστώσαμε ότι την εβδομάδα 6/6/22-10/6/22 αφαιρέθηκε αυθαίρετα η σκάλα που κατεβαίναμε στην θάλασσα η οποία  υπήρχε από το 2018 και είχε τοποθετηθεί μετά από τριετή αγώνα των δημοτών της περιοχής μας. Μάλιστα οι δημότες συμμετείχαμε στην συντήρησή της σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας και την πρόεδρο της κοινότητας Ξυλοκάστρου κας. Σπ. Καραπανάγου.

Σε σχετική επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της κοινότητας Ξυλοκάστρου κ. Ν. Χαβέλη στις αρχές του μήνα  Μάιου 2022, ενημερώνοντάς τον ότι η σκάλα χρειάζεται συντήρηση (αποκατάσταση στα σκαλοπάτια της) μας είχε ενημερώσει ότι είναι στο πρόγραμμα του Δήμου η σκάλα να συντηρηθεί και να αποδοθεί ασφαλής στους δημότες (όπως άλλωστε γίνεται κάθε χρόνο από το 2018).

Προς έκπληξή μας σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Χαβέλη στις 10/6/22 ενημερωθήκαμε ότι τελικά ο κ. Σπ. Αποστολόπουλος αποφάσισε (μόνος του;) να αφαιρεθεί η σκάλα και ότι τελικά δεν θα αποκατασταθεί αφού μόνο δυο νέες σκάλες στον Δήμο θα τοποθετηθούν και ότι ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει κάτι γι’αυτό.  Εμείς του εξηγήσαμε ότι δεν πρόκειται για μια νέα σκάλα αλλά για μια ήδη υπάρχουσα που χρήζει συντήρησης και ότι πρόκειται για μια αυθαίρετη ενέργεια και θα ενημερώσουμε τον Δήμαρχο και το ΔΣ του Δήμου μας.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία μας αμέσως μετά με τον κ. Σπ. Αποστολόπουλο μας ενημέρωσε με έντονο ύφος ότι η σκάλα αφαιρέθηκε επειδή δεν υπάρχει στο σημείο παραλία και ότι όταν θα υπάρξει στο μέλλον παραλία θα τοποθετηθεί. Του εξηγήσαμε ότι η σκάλα αφαιρέθηκε αυθαίρετα, ενώ είχε τοποθετηθεί νόμιμα το 2018 χωρίς τότε να υπάρχει στο σημείο καμία παραλία και ότι εξυπηρετεί μια ολόκληρη περιοχή με οικογένειες και παραθεριστές που έχουν επιλέξει την περιοχή για θερινή διαμονή καθώς και τους πελάτες ενός ξενοδοχείου (Le Convilial).

Μετά από αυτή την αυθαίρετη και καταχρηστική απόφαση και ενέργεια του κ. Σπ. Αποστολόπουλου είμαστε μια ολόκληρη περιοχή εφεξής αποκλεισμένοι από την πρόσβασή μας στην θάλασσα-σαν να τιμωρούμαστε για κάτι;- αφού στην γύρω περιοχή δεν υπάρχει άλλη σκάλα για ασφαλή πρόσβαση στην θάλασσα αφού η παρακείμενη ξύλινη σκάλα έχει κλείσει από μεγάλες πέτρες (παρακαλούμε να κάνετε μια επιτόπια επίσκεψη να διαπιστώσετε ο ίδιος τα παραπάνω αναφερόμενα).

Κατόπιν της κάθετης άρνησης του κ. Σπ. Αποστολόπουλου να συζητήσει την επαναφορά της σκάλας και της καταχρηστικής απόφασης που έλαβε (αναρωτιόμαστε υπάρχει κάποια μελέτη/συλλογική απόφαση γι’αυτή του την ενέργεια;) απευθυνόμαστε σε εσάς για να δώσετε άμεσα εντολή για την άμεση επαναφορά της σκάλας και την αποκατάσταση της νομιμότητας προς όφελος των δημοτών και του Δήμου.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.

Οι διαμένοντες στην παραλιακή περιοχή της Κ. Καραμανλή και Βαγενά