Ο σεβασμιώτατος κ.κΔιονύσιος έφτασε στις 20:50 εφόσον η εκδήλωση ξεκινούσε στις 21:00, περίμενε όμως υπομονετικά έως και τις 21:40 που τελικά ξεκίνησε.

Η εκδήλωση του συλλόγου “Φίλοι της παράδοσης” στα πλαίσια των εορτασμών για τα ΠΑΥΛΕΙΑ 2022 ήταν προγραμματισμένη για τις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία της Κορίνθου. 21:00 έγραφε η πρόσκληση που είχε αποσταλεί το ίδιο και η αφίσα που είχε δημοσιοποιηθεί.

Λίγα λεπτά πριν την ώρα έναρξης στο χώρο άρχισαν να φτάνουν πολίτες και αρχές. Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος με ιερείς της Μητρόπολης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σπύρος Ζαχαριάς (η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων) ο Πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ Θέμης Κουτσογκίλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Οικονόμου, ο επικεφαλής της ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ Νίκος Σταυρέλης, ο βουλευτής Κορινθίας Κώστας Κόλλιας, η πρώην βουλευτής Κατερίνα Φαρμάκη, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μανωλάκης, η Πρόεδρος της Μικρασιατικής στέγης Κορίνθου Βασιλική Ευστρατιάδου.

Έως ότου ο καθείς να βρει την θέση του και να δεχτεί το κέρασμα που προσφερόταν δεν είχε γίνει αντιληπτό πως η εκδήλωση καθυστερεί να ξεκινήσει. Όχι γιατί οι σύλλογοι που συμμετέχουν δεν είναι έτοιμοι αλλά γιατί οι μουσικοί κουρδίζουν τα όργανα τους και ρυθμίζουν τα μικρόφωνα τους.

Η διαδικασία μακρά.

Η ώρα έναρξης έχει περάσει προ πολλού και το κούρδισμα συνεχίζεται.
Χωρίς οι μουσικοί να δίνουν σημασία στην ώρα, άλλωστε θα μπορούσαν να έχουν κάνει όλες αυτές τις τεχνικές εργασίες νωρίτερα και όχι λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, αλλά κυρίως χωρίς οι διοργανωτές να λένε κάτι.
Να ενημερώνουν για την καθυστέρηση. Να ζητούν μια συγνώμη.

Για λόγους ευγένειας όλοι έμειναν στις θέσεις τους. Αρχές και πολίτες.
Να ακούν τις οδηγίες του μουσικού προς τον ηχολήπτη για τα μπάσα, το βάθος και τα μόνιτορ.

Εύγε στον σεβασμιώτατο που δεν αποχώρησε σε ένδειξη σεβασμού προς την εκδήλωση αλλά και σε όλους όσοι παρέμειναν στις θέσεις τους.

Κρίμα στους διοργανωτές που εμφανίστηκαν ανέτοιμοι για το βάρος της ευθύνης μιας τέτοιας διοργάνωσης. Το να μπορείς να τηρείς την ώρα έναρξης είναι το ελάχιστο.

Για τους μουσικούς που κούρδιζσν ανέμελα….ουδέν σχόλιο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε τελικά στις 21:40 καταγράφοντας ανοργανωσιά και ασέβεια στα πρόσωπα όλων εκείνων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και βρέθηκαν στην πλατεία.

ΥΓ: Αλήθεια, άδεια να βάλουν καρέκλες επάνω στο συντριβάνι είχαν;