Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανοργανωσιά και ασέβεια: 40 λεπτά περίμενε ο Μητροπολίτης να…κουρδίσουν!

- Advertisement -

Ο σεβασμιώτατος κ.κΔιονύσιος έφτασε στις 20:50 εφόσον η εκδήλωση ξεκινούσε στις 21:00, περίμενε όμως υπομονετικά έως και τις 21:40 που τελικά ξεκίνησε.

Η εκδήλωση του συλλόγου “Φίλοι της παράδοσης” στα πλαίσια των εορτασμών για τα ΠΑΥΛΕΙΑ 2022 ήταν προγραμματισμένη για τις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία της Κορίνθου. 21:00 έγραφε η πρόσκληση που είχε αποσταλεί το ίδιο και η αφίσα που είχε δημοσιοποιηθεί.

Λίγα λεπτά πριν την ώρα έναρξης στο χώρο άρχισαν να φτάνουν πολίτες και αρχές. Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος με ιερείς της Μητρόπολης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σπύρος Ζαχαριάς (η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων) ο Πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ Θέμης Κουτσογκίλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Οικονόμου, ο επικεφαλής της ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ Νίκος Σταυρέλης, ο βουλευτής Κορινθίας Κώστας Κόλλιας, η πρώην βουλευτής Κατερίνα Φαρμάκη, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μανωλάκης, η Πρόεδρος της Μικρασιατικής στέγης Κορίνθου Βασιλική Ευστρατιάδου.

Έως ότου ο καθείς να βρει την θέση του και να δεχτεί το κέρασμα που προσφερόταν δεν είχε γίνει αντιληπτό πως η εκδήλωση καθυστερεί να ξεκινήσει. Όχι γιατί οι σύλλογοι που συμμετέχουν δεν είναι έτοιμοι αλλά γιατί οι μουσικοί κουρδίζουν τα όργανα τους και ρυθμίζουν τα μικρόφωνα τους.

Η διαδικασία μακρά.

Η ώρα έναρξης έχει περάσει προ πολλού και το κούρδισμα συνεχίζεται.
Χωρίς οι μουσικοί να δίνουν σημασία στην ώρα, άλλωστε θα μπορούσαν να έχουν κάνει όλες αυτές τις τεχνικές εργασίες νωρίτερα και όχι λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, αλλά κυρίως χωρίς οι διοργανωτές να λένε κάτι.
Να ενημερώνουν για την καθυστέρηση. Να ζητούν μια συγνώμη.

Για λόγους ευγένειας όλοι έμειναν στις θέσεις τους. Αρχές και πολίτες.
Να ακούν τις οδηγίες του μουσικού προς τον ηχολήπτη για τα μπάσα, το βάθος και τα μόνιτορ.

Εύγε στον σεβασμιώτατο που δεν αποχώρησε σε ένδειξη σεβασμού προς την εκδήλωση αλλά και σε όλους όσοι παρέμειναν στις θέσεις τους.

Κρίμα στους διοργανωτές που εμφανίστηκαν ανέτοιμοι για το βάρος της ευθύνης μιας τέτοιας διοργάνωσης. Το να μπορείς να τηρείς την ώρα έναρξης είναι το ελάχιστο.

Για τους μουσικούς που κούρδιζσν ανέμελα….ουδέν σχόλιο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε τελικά στις 21:40 καταγράφοντας ανοργανωσιά και ασέβεια στα πρόσωπα όλων εκείνων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και βρέθηκαν στην πλατεία.

ΥΓ: Αλήθεια, άδεια να βάλουν καρέκλες επάνω στο συντριβάνι είχαν;

- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο σεβασμιώτατος ανάγνωρισε τη πρωτοβουλία ως πολιτιστικό γεγονος κ την ένταξε στα Παύλεια.Σκοπος των μουσικών ήταν ο καθαρός ήχος κ αυτό κατάφεραν.200 χορευτές σε ένα 3ωρο πρόγραμμα κ ο κόσμος έμεινε μέχρι την λήξη τουΣυμπέρασμα:Βρες άλλο επάγγελμα

    • Ο σεβασμιώτατος πολύ καλά έκανε. Οι μουσικοί θα μπορούσαν να είχαν πάει νωρίτερα να κουρδίσουν. Συμπέρασμα. Θα είστε μάλλον μία από τους διοργανωτές της ανοργανωσιάς

  2. Το “o σκοπός των μουσικών ήταν ο καθαρός ήχος”, όλα τα λεφτά, μιλάμε!!! Αυτό το είπε ως επιχείρημα; Να υποστηρίξει τί; Δηλαδή, “θα περιμένετε όσο γουστάρουμε γιατί σκοπεύουμε σε καθαρό ήχο”; Κάτι κουμάσια που κυκλοφορούν ανάμεσά μας….

    • Οι μουσικοί θα μπορουσαν να έχουν πάει νωρίτερα, να είχαν κουρδίσει και η εκδήλωση, η οποία κατά τα άλλα ήταν πολύ ωραία, να είχε ξεκινήσει στην ώρα της. Τα υπόλοιπα που λέει η κυρία Μικρού τα ακούμε βερεσέ…

  3. Πολυ σωστα. Ειδαλλως ας φτιαξουν ενα πιο ενημερωτικο προγραμμα: απο ταδε ως ταδε ωρα θα κουρδιζουμε, απο ταδε ως ταδε θα κανουμε την εναρκτηρια ομιλια, απο ταδε ως ταδε θα βαρεσουμε τα κλαπατσιμπανα, απο ταδε ως ταδε μπορει ο κοσμος να ριξει τις γυροβολιες του.

  4. Το παρακάτω στάλθηκε στην ιστοσελίδα ‘Loutraki blog’ και σε ΜΜΕ στη περιοχή του Λουτρακίου και Κορίνθου. Αφορά προσβλητικό άρθρο για συγκεκριμένους συναδέλφους αλλά και τους επαγγελματίες μουσικούς συνολικά. Παραθέτουμε το έγγραφο.-Προς υπεύθυνους της ιστοσελίδας “LOUTRAKI BLOG”-“Μας κοινοποιήθηκε άρθρο σας της Δευτέρας 27 Ιουνίου 2022, από συναδέλφους μέλη μας. Σε αυτό το άρθρο κάνετε κριτική για εκδήλωση Συλλόγου της περιοχής Κορινθίας που έγινε το προηγούμενο Σάββατο και παρακολούθησε πλήθος κόσμου αλλά και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και της Εκκλησίας. Σε αυτό το άρθρο αναφέρεστε με υποτιμητικό και προσβλητικό τρόπο για τους καταξιωμένους μουσικούς που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Συγκεκριμένα, χωρίς καμία τεκμηρίωση αναφέρετε ότι η εκδήλωση καθυστερεί να ξεκινήσει «όχι γιατί οι Σύλλογοι που συμμετέχουν δεν είναι έτοιμοι αλλά γιατί οι μουσικοί κουρδίζουν τα όργανά τους και ρυθμίζουν τα μικρόφωνά τους». Σε άλλο σημείο του άρθρου σας αναφέρετε «για τους μουσικούς που κούρδιζαν ανέμελα ……ουδέν σχόλιο». Φτάνετε στο σημείο να αποδίδετε τις δικές σας απόψεις ως απόψεις του Μητροπολίτη Κορίνθου λέγοντας «εύγε στον Σεβασμιότατο που δεν αποχώρησε σε ένδειξη σεβασμού προς την εκδήλωση», χωρίς ο ίδιος να έχει εκφράσει κάτι αντίστοιχο. Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι οι μουσικοί όπως και οι άλλοι εργαζόμενοι μιας αντίστοιχης εκδήλωσης δεν είναι οι διοργανωτές της εκδήλωσης αλλά ακολουθούν τις οδηγίες των διοργανωτών. Αυτό σημαίνει ότι οι εν λόγω συνάδελφοι ήταν έγκαιρα στο χώρο της εκδήλωσης πολλές ώρες νωρίτερα από την άφιξη του αρθρογράφου σας προσπαθώντας να διασφαλίσουν από τη μεριά τους την επιτυχία της. Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι για να απολαύσετε εσείς και το κοινό τη μουσική και το θέαμα που είδατε, προϋποθέτει σκληρή και εντατική δουλειά που αφορά συστηματική ατομική εξάσκηση και μελέτη, ώρες προβών, και φυσικά ένα σωστό και ποιοτικό ήχο που θα αναδείξει αυτή τη σκληρή δουλειά που έχει προηγηθεί. Συνεπώς, οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι αλλά και όλοι οι μουσικοί ούτε εργάζονται «ανέμελα» ούτε κουρδίζουν «ανέμελα» αλλά αντίθετα κοπιάζουν για να έχουν το αποτέλεσμα το οποίο απόλαυσε το κοινό που παρακολούθησε τη συναυλία. Για όλους τους παραπάνω λόγους, θεωρούμε άκρως προσβλητικό το άρθρο σας για τους συγκεκριμένους συναδέλφους αλλά και για τους επαγγελματίες μουσικούς συνολικά. Ζητάμε, να γίνει άμεση ανάκληση των προσβλητικών χαρακτηρισμών από το Μέσο σας και να δημοσιευτεί η επιστολή μας για την αποκατάσταση της ηθικής και επαγγελματικής βλάβης που έχουν υποστεί οι συνάδελφοί μας”.Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος

    • Στείλατε το άρθρο στα ΜΜΕ και καλά πράξατε. Ελπίζουμε να στείλατε και το λινκ με το άρθρο μας για να δημοσιευθεί ταυτόχρονα. Σε άλλη περίπτωση έχετε υποπέσει σε λάθος. Σε ότι αφορά το άρθρο μας, ασκήσαμε κριτική. Αυτή είναι η δουλειά μας! Αν δεν σας αρέσει να φροντίσετε την επόμενη φορά να είστε συνεπείς αφού είστε επαγγελματίες. Επίσης η λέξη ανοργανωσιά, αναφέρεται στους διοργανωτές δηλαδή στο σύλλογο που επιμελήθηκε την εκδήλωση και όχι στους μουσικούς ή τους χορευτές, οι οποίοι κατά τα λοιπά ήταν υπέροχοι. Η ΠΟρόεδρος δε, η κ. Μικρού αφού δεν προέβλεψε ότι θα καθυστερήσει η εκδήλωση, δεν είχε καν τυην ευθιξία να ενημερώσει τον κόσμο που περίμενε καρτερικά μέσα στη ζέστη 40 λεπτά, ούτε μια κουβέντα, ούτε μια συγγνώμη. Να σας πληροφορήσουμε δε, ότι εμείς διαφημίσαμε την εκδήλωση και την προβάλλαμε και είμασταν εκεί να την καλύψουμε βιντεοσκοπικα ΔΩΡΕΑΝ. Ο Σύλλογος λοιπόν που είχε πάρει 5000 ευρώ από την Περιφέρεια, που είχε χορηγούς, έπρεπε αν μη τι άλλο να είναι συνεπής στην ώρα, ή τουλάχιστον να ενημερώσει για την όποια καθυστέρηση. Και ναι ήταν ασέβεια στο πρόσωπο του Μητροπολίτη ο οποίος προσήλθε στις 9 παρά δέκα και δεν άργησε γθια να μην τον περιμένετε.Αν δεν σας αρέσει η πραγματικότητα ή η κριτική είναι δικό σας πρόβλημα, φροντίστε να το διορθώσετε.
      ΥΣ Μας προκαλή αλγεινή εντύπωση ότι δεν εξέδωσε ανακοινωση ο σύλλογος που έχει την ευθύνη και σας έστειλε το δημοσίευμα για να απαντήσετε εσείς που δεν ευθυεστε για την ανοργανωσιά τους.
      Επίσηε κουρδίζατε ανέμελα αφού η κ. Πρόεδρος δεν σας είπε να συντομεύετε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog