Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Χωρίς το Νίκα η συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου  

- Advertisement -

Ο Περιφερειάρχης αποχώρησε μαζί με τον Πρόεδρο Γιάννη Μαλτέζο αφού στις 17:17 δεν υπήρχε απαρτία για την υλοποίηση της συνεδρίασης  

 Μια ακόμα «περιπετειώδης» συνεδρίαση για το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου χθες Δευτέρα, μια συνεδρίαση που συνοδεύτηκε από καταγγελίες, χαρακτηρισμούς και αποφάσεις απουσία της περιφερειακής αρχής! Η πρόσκληση έγραφε ώρα έναρξης 17:00 το απόγευμα. Στις 17:17 ο Πρόεδρος του σώματος Γιάννης Μαλτέζος διέλυσε την συνεδρίαση αφού δεν υπήρχε η νόμιμη απαρτία.   Ωστόσο το σώμα συνεδρίασε λίγη ώρα αργότερα απουσία της περιφερειακής αρχής και του προέδρου λαμβάνοντας μάλιστα και απόφαση επί της ρύθμισης του Υπουργού Μάκη Βορίδη περι κατάργησης του δικαιώματος των επικεφαλής να θέτουν ζητήματα προ ημερησίας διατάξεως.   Οι σύμβουλοι που παρέστησαν εξέδωσαν μάλιστα και ανακοίνωση στην οποίαν μιλούν για πραξικοπηματική ενέργεια. 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΛΤΕΖΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ. ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ . 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 

Οι παρακάτω Περιφερειακοί Σύμβουλοι, που αποτελούμε την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, καταδικάζουμε την απαράδεκτη διάλυση της συνεδρίασης του ΠΕ.ΣΥ.Πελοποννήσου, της 4/7/22, από τον Πρόεδρο του Σώματος κ. Ιωάννη Μαλτέζο, ο οποίος επικαλέστηκε την έλλειψη απαρτίας, ενώ αυτή υπήρχε. 

Η πλειοψηφία των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, αφού συζήτησε την επικείμενη ψήφιση του άρθρ. 42 του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών το οποίο ψηφίζεται την Πέμπτη 7/7/22, με τίτλο «Συμπληρωματικά μέτρα για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2019/788 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών και του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2019/1799 της Επιτροπής για τη θέσπιση τεχνικών προδιαγραφών για τα επιμέρους επιγραμμικά συστήματα συγκέντρωσης – Διατάξεις σχετικές με την εκλογική διαδικασία και τον έλεγχο εσόδων και δαπανών κομμάτων, συνασπισμών και υποψηφίων βουλευτών και αιρετών – Λοιπές διατάξεις Υπουργείου Εσωτερικών» και το οποίο καταργεί τη δυνατότητα των αιρετών συμβούλων και των επικεφαλής των παρατάξεων να θέτουν θέματα προ ημερησίας διάταξης, έλαβε την εξής απόφαση : 

1) Θεωρεί ότι το άρθρο 42 του υπό συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών το οποίο καταργεί τη δυνατότητα των Συμβούλων και των επικεφαλής των παρατάξεων να θέτουν θέματα Προ Ημερησίας Διάταξης είναι βαθύτατα αντιδημοκρατικό και αντιδεοντολογικό και επιπλέον υποβαθμίζει εντελώς τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης. Γι’ αυτό το καταδικάζει και ζητάει να αποσυρθεί. 

2) Απαιτεί από την κυβέρνηση να σεβαστεί τις αποφάσεις του ΣτΕ και να καταργήσει όλες τις αντιδημοκρατικές νομοθετικές ρυθμίσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που έχει ψηφίσει από τον Αύγουστο του 2019 μέχρι σήμερα και οι οποίες αλλοίωσαν πραξικοπηματικά τα αποτελέσματα των εκλογών και υποβάθμισαν εντελώς τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια αφού μετέφεραν όλες σχεδόν τις αρμοδιότητες στις Οικονομικές Επιτροπές στις οποίες πραξικοπηματικά έδωσαν στις παρατάξεις των Δημάρχων και Περιφερειαρχών αρχικά το 60% και στη συνέχεια με το εφεύρημα της «παράταξης των ανεξάρτητων», το 67%!!! 

3)Απαιτεί την καθιέρωση ως πάγιου εκλογικού συστήματος στην Αυτοδιοίκηση της απλής ανόθευτης αναλογικής με ένα γύρο και έμμεση εκλογή του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη. 

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ  

1.ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ 

2.ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 

3.ΤΖΑΝΕΤΕΑ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ  

4.ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

5.ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ-ΚΟΡΩΝΗ ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΗ 

6.ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ 

7.ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 

8.ΠΙΣΙΜΙΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 

9.ΠΕΤΡΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

10.ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ  

11.ΜΠΟΥΖΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ  

12.ΓΚΟΥΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 

13.ΔΕΔΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

14.ΜΠΟΖΙΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 

15.ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 

16.ΒΕΡΓΙΝΑΔΗ ΜΑΡΙΑ 

17ΚΑΡΟΥΖΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  

18.ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ 

19.ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

20.ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 

21.ΓΟΝΤΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 

22.ΚΕΛΛΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 

23.ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 

24.ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ  

25.ΚΑΤΣΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 

26.ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ  

  1. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος ΤΖΕΜΠΕΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ δήλωσε ΠΑΡΟΝ. 

Η απόφαση αυτή, ψηφίστηκε ομόφωνα και αποφασίστηκε να κοινοποιηθεί στα Πολιτικά κόμματα, στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην ΕΝ.Π.Ε., στην Κ.Ε.Δ.Ε., στην Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου, στο Προεδρείο της Βουλής και σε όλα τα ΜΜΕ.- 

 Περισσότερο καυστικός υπήρξε σε ανακοίνωση του στο διαδίκτυο ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Πετρίτσης ο οποίος επεσήμανε πως η ενέργεια ήταν στοχευμένη ακριβώς επειδή για πρώτη φορά δεν είχαν τοποθετηθεί στα έδρανα ούτε ποτήρια αλλά ούτε και νερό όπως συνηθίζεται στην προετοιμασία.  

Γράφει ο Γ.Πετρίτσης:  

Όταν ντράπηκε και η ντροπή .Όταν νομίζεις ότι το βαρέλι δεν έχει άλλο πάτο αλλά διαψεύδεσαι οικτρά!!! Ώρα έναρξης ΠΕ.ΣΥ Πελοποννήσου 17.00  Πρόεδρος ΠΕ.ΣΥ Πελοποννήσου κ. Μαλτέζος ώρα 17.17 ανακοινώνει ότι παρευρίσκονται 18 περιφερειακοί σύμβουλοι και δεν υπάρχει απαρτία . Έτσι μαζί με τον κρυπτόμενο για άλλη μια φορά ( πίσω από τις κουρτίνες ) Περιφερειάρχη αποχώρησαν .  

Είπαμε ΤΑΞΙΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ !!!  

Εν τω μεταξύ στις 17.32 παρευρίσκονταν στο ΠΕ.ΣΥ 27 περιφερειακοί σύμβουλοι.( όλοι από τις μειοψηφίες ) .Και όλα αυτά γιατί . Για να μην στεναχωρήσει ( από ψήφισμα που θα πέρναγε από το ΠΕ.ΣΥ) η πλειοψηφία του ΠΕ.ΣΥ και ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας τον Μαυρουδή Βορίδη, ο οποίος την Πέμπτη στην Βουλή θα περάσει το πραγματικά πολύ δημοκρατικό άρθρο 42 !!!! που αναφέρει ότι οι μειοψηφίες στα όργανα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ δικαίωμα να εντάξουν εκτός ημερησίας θέματα στις συνεδριάσεις των οργάνων !!!!  

ΥΓ.1 Από την πλειοψηφία 19 περιφερειακών συμβούλων παρευρέθηκε ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ : ο πρόεδρος ( για να σφυρίξει την λήξη )  

ΥΓ.2 Επειδή κάποια θέλει να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει!!!! αφήσαν για πρώτη φορά τα έδρανα στο χώρο συνεδρίασης, άδεια από όλα τα αξεσουάρ ( νερό ,ποτήρια τραπεζομάντηλα , αντισηπτικά μικρόφωνα κ.α )  

ΒΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ , ΠΟΥ ΠΑΜΕ !!!! 

 Η περιφερειακή σύμβουλος Ντίνα Νικολάκου σχολιάζοντας επίσης το γεγονός είπε πως οι σύμβουλοι βρίσκονταν στο φουαγιέ και πως  ο πρόεδρος έπρεπε να περιμένει να προσέλθουν. Βέβαια, γιατί θα πρέπει να συμβεί αυτό εφόσον η ώρα έναρξης της συνεδρίασης ήταν η 5η απογευματινή και σχεδόν 20 λεπτά μετά οι σύμβουλοι δεν βρίσκονταν στην θέση τους, μόνο η κ.Νικολάκου γνωρίζει! 

   

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog