Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Κόρινθος χτίζει μεθοδικά και με ισχυρούς συμμάχους την τουριστική ταυτότητα της!

- Advertisement -

Με μεθοδικές και στοχευμένες κινήσεις «χτίζεται» η τουριστική ταυτότητα της Κορίνθου. Μια πόλη που στερείτο σχεδίου για πολλά χρόνια στον τομέα αυτό φαίνεται όχι απλά να βρίσκει τον βηματισμό της αλλά να ρίχνει τα θεμέλια ώστε να αποτελέσει στα επόμενα χρόνια προορισμό.

Η Κόρινθος κυρίως στερείτο τις υποδομές. Όσες, βλέπεις, ομορφιές κι αν καταγράψει κανείς στον τόπο αυτό και πραγματικά υπάρχουν πολλές, θα εντοπίσει την αδυναμία της πόλης να φιλοξενήσει τον κόσμο που θα την επισκεφθεί. Ακόμα και να τον υποδεχτεί από θαλάσσης.

Ζητούμενο οι υποδομές λοιπόν για πολλά χρόνια. Από το λιμάνι και την μαρίνα του, έως τα κρουαζιερόπλοια και τις ξενοδοχειακές μονάδες. Στον καιάδα το αίτημα της ένωσης Ελλήνων εφοπλιστών επί προεδρίας Αντώνη Παπά για συγκεκριμένες παρεμβάσεις ώστε να ενταχθεί το λιμάνι της Κορίνθου στον χάρτη της κρουαζιέρας της ένωσης.  Στα αζήτητα και η πολλά υποσχόμενη επένδυση στο ακίνητο των παλαιών σφαγείων, 3,5 χρόνια μετά την παραχώρησή του σε ιδιώτη – επενδυτή δεν κατεγράφη η παραμικρή εργασία και ο ανάδοχος κηρύχθηκε έκπτωτος. Το θέμα είχε αποκαλύψει το loutrakiblog.gr στις 24 Μαίου 2022

Δημοτικά Σφαγεία Κορίνθου: Αντίστροφη μέτρηση για την αξιοποίηση τους – θα προλάβει ο επιχειρηματίας;

 

Τα έργα εκβάθυνσης που πέρυσι ανακοίνωσε για το λιμάνι της πόλης η δημοτική αρχή, φρέναραν λόγω των σοβαρών καταπτώσεων στην διώρυγα της Κορίνθου , παραμένουν όμως στον σχεδιασμό.

Την ίδια ώρα αναπτύσσεται ένα πλέγμα έργων που πιστοποιούν αυτό που από την πρώτη στιγμή ο νέος δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος είχε δηλώσει: «Στρέφουμε το βλέμμα της πόλης στην θάλασσα».

Το πλέγμα αυτό αφορά μια σειρά ενεργειών που ενοποιούν το παραλιακό μέτωπο της Κορίνθου, το αξιοποιούν, το αναπτύσσουν.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η τελική έγκριση και ένταξη της ανάπλασης και ενοποίησης του μετώπου της Ποσειδωνίας με του Λουτρακίου, ένα έργο 12 εκ ευρώ που δημιουργεί έναν νέο σύγχρονο, ασφαλή και λειτουργικό πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο 6 χιλιομέτρων.

Η παραχώρηση των μπαζωμάτων Αγίου Νικολάου, ένας «Γόρδιος δεσμός» ετών, λύθηκε από την δημοτική αρχή του Βασίλη Νανόπουλου και την εποπτεία της νομικού Έρρικας Καραμαλίκη που βρήκε τον τρόπο της απεμπλοκής , το σχέδιο αξιοποίησης τους και ενοποίησης με τον υπάρχοντα σταθμό του τραίνου είναι σε τελικό στάδιο.

 

Η παραλία Μεγάλου Αλεξάνδρου, μετά την ολική ανάπλαση της και την επαναλειτουργία του συνόλου των παραλιακών καταστημάτων, επιχειρήσεων που για μια δεκαετία είχαν εγκαταλείψει την παραλία, ενοποιείται με την παραλία 5ΦΙ και το Κανταρέ. Η απομάκρυνση των παλαιών ψαράδικων κατοικιών έχει ξεκινήσει και ο νέος πεζόδρομος θα εκπληρώσει ένα όνειρο και αίτημα ετών των Κορίνθιων.

Παράλληλα δυο μεγάλες, σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών ξενοδοχειακές μονάδες φαίνεται να ξεκινούν σε δυο σημεία «κλειδιά».Το ένα σημείο είναι μεταξύ της Μ.Αλεξάνδρου και των 5ΦΙ, εκεί που θα δημιουργηθεί ο νέος παραλιακός πεζόδρομος.

Το δεύτερο σημείο αφορά την Ποσειδωνία και μια έκταση 50 στρεμμάτων, τον χώρο που όλοι γνωρίζουμε ως «ρετσινάδικο». Η έκταση αγοράστηκε δίνοντας τέλος στην απραξία ετών που φαίνεται να είχε ως αιτία το περίπλοκο ιδιοκτησιακό καθεστώς.  Οι εργασίες αποψίλωσης έχουν ήδη ξεκινήσει και πολύ σύντομα τα αποτελέσματα της επένδυσης θα φανούν.

Αν κανείς συμπεριλάβει σε αυτό τοπ παζλ και την αξιοποίηση της περιφερειακής αγοράς Λεχαίου, επίσης εκεί υπήρχε ιδιοκτησιακό καθεστώς περίπλοκο, ως τεχνολογικό πάρκο 2.000 θέσεων τότε εύκολα καταλαβαίνει πως το «παζλ» συμπληρώνεται.

Η νέα δημοτική αρχή της Κορίνθου, ένας δήμαρχος «μάνατζερ» με πολλά έτη στο τιμόνι του επιμελητηρίου Κορινθίας, με γνωριμίες στις τάξεις των επιχειρηματιών, κυρίως όμως με σχέδιο για τον τόπο του, σχέδιο που αλλάζει τα αναπτυξιακά και οικονομικά του δεδομένα, θέτει τις βάσεις για την δημιουργία της τουριστικής ταυτότητας της Κορίνθου, τον χαρακτηρισμό της ως «προορισμό», την ένταξη της στον χάρτη των επιλογών.

 

Ένα ακόμα κομμάτι του παζλ θα είναι και το κτίριο των παλαιών σφαγείων εκεί όπου αναμένεται νέα διαγωνιστική διαδικασία και εύρεση νέου ιδιώτη επενδυτή για την αξιοποίηση του. Αυτή η επένδυση θα συμπαρασύρει συνολικά την παραλία «Βουναλάκια», ένα σημείο καταπληκτικό που καθημερινά επιλέγουν δεκάδες Κορίνθιοι είναι όμως σήμερα απαξιωμένο. Την ίδια ώρα βέβαια «τρέχει» και το κομμάτι της τουριστικής προβολής υπό την αίρεση «visit Corinth» με σημαντικά αποτελέσματα μέχρι σήμερα δεδομένων πάντα των συνθηκών και των υποδομών της πόλης.

«Θα δείτε τους επόμενους μήνες και άλλα πολλά να συμβαίνουν» δήλωσε με νόημα στο Loutrakiblog ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος εμφανώς ευχαριστημένος από την εξέλιξη των πραγμάτων χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει το παραμικρό.

Στο πλευρό της δημοτικής αρχής, φαίνεται από την πορεία και εξέλιξη των έργων, βρίσκονται κραταιοί υπουργοί της Κυβέρνησης, οι δυο Κορίνθιοι υπουργοί Δήμας και Ταγαράς και αυτός είναι ένας παράγοντας που κανείς δεν μπορεί να προσπερνά ειδικά εάν θυμηθεί πως η Κόρινθος και ο δήμος τα τελευταία χρόνια της θητείας Πνευματικού ήταν αποκομμένη απ όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog