Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Taste of Loutraki: Σε δύο μέρες παρουσιάστηκε όλη η γαστρονομία του Λουτρακίου

- Advertisement -

Το Taste of Loutraki που διοργανώθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου έχει σαΝ στόχο την παρουσίαση της γαστρονομίας της περιοχής στους επισκέπτες μέσω των τοπικών επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν τοπικά προϊόντα για τις δημιουργίες τους.

Το Taste of Loutraki, το πρωτότυπο Κορινθιακό Γαστρονομικό Φεστιβάλ, ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία την περασμένη Κυριακή στο Λουτράκι.

Από 2 έως 4 Σεπτεμβρίου, 32 επιχειρήσεις εστίασης, 25 παραγωγοί τοπικών προϊόντων, 5 εισηγητές και ένα εξειδικευμένο τοπικό δίκτυο τουρισμού εμπειριών ένωσαν τις δυνάμεις τους κάτω από την ομπρέλα του φεστιβάλ Taste of Loutraki. Παράλληλα με το Taste of Loutraki διοργανώθηκαν με επιτυχία workshops γευσιγνωσίας με θέμα το τοπικό ελαιόλαδο, τα κρασιά Νεμέας, την κορινθιακή σταφίδα, την παρουσίαση συνταγών με παραδοσιακά ζυμαρικά Λουτρακίου και την τοπική μπύρα.

Το τριήμερο αυτό, το Taste of Loutraki έφερε σε επαφή το ευρύ κοινό με την κορινθιακή γαστρονομία και τα προϊόντα που παράγει η κορινθιακή γη μέσω των επιχειρήσεων εστίασης, το κατεξοχήν σημείο επαφής του κοινού και των επισκεπτών και τουριστών μίας περιοχής με την γαστρονομία της. Παράλληλα, καθ΄ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, έλαβαν χώρα γαστρονομικά workshops και masterclasses που απευθύνονταν σε εξειδικευμένους δημοσιογράφους τουρισμού και γαστρονομίας με σκοπό την ανάδειξη και προβολή των τοπικών προϊόντων που αποτελούν την κορωνίδα της Κορινθιακής γαστρονομίας σε θεματικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία workshops γευσιγνωσίας με θέμα το τοπικό ελαιόλαδο, τα κρασιά Νεμέας, την κορινθιακή σταφίδα, την παρουσίαση συνταγών με παραδοσιακά ζυμαρικά Λουτρακίου και την τοπική μπύρα.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ φιλοξενήθηκε στο Λουτράκι και ξεναγήθηκε στην γύρω περιοχή σημαντικός αριθμός εξειδικευμένων δημοσιογράφων σε τουρισμό και γαστρονομία, που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις τοπικές συνταγές στις επιχειρήσεις που συμμετείχαν. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ οι δημοσιογράφοι βίωσαν και κατέγραψαν μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες. Μεταξύ αυτών των εμπειριών, η επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο της Νεμέας και η συμμετοχή στο Masterclass Οινογευσίας με εισηγητή τον Master of Wine, κ. Γιάννη Καρακάση – με την συνεργασία του Επιμελητηρίου Κορινθίας και του ΣΟΝ στο πλαίσιο της έναρξης των Μεγάλων Ημερών της Νεμέας και ο διάπλους του Ισθμού.

Το Taste of Loutraki, όπως είχε αποφασιστεί θα γίνει ετήσιος θεσμός και θα ανακοινώνεται κάθε χρόνο εγκαίρως σε τουριστικά γραφεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, προκειμένου να εντάσσεται η δράση στα τουριστικά πακέτα και να επιτυγχάνεται ο σκοπός του, που είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας του προορισμού.

Οι ημερομηνίες υλοποίησης του φεστιβάλ το 2023 είναι 16 – 18 Ιουνίου.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog