Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου οι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

- Advertisement -

Με «παρακαταθήκη» τους επιτυχημένους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού του 2021, ο Ελληνικός Οργανισμός Άθλησης και Υγείας θα διοργανώσει από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου 2022, τους 10ους Εθνικούς Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού.

Θα διεξαχθούν σε πέντε αθλητικές εγκαταστάσεις της Αττικής και έχουν ως στόχο τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας στους εργασιακούς χώρους.

Θα διεξαχθούν 16 ατομικά και ομαδικά αθλήματα και οι εργαζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν, μαζί με τους συναδέλφους τους, ένα διήμερο που θα συνδυάζει τον αθλητισμό με την ψυχαγωγία. Ήδη, το ενδιαφέρον για συμμετοχή είναι μεγάλο και αναμένεται να πάρουν μέρος εκατοντάδες εργαζόμενοι.

«Το ελληνικό εργασιακό κίνημα αγκάλιασε τους Παγκόσμιους Αγώνες που διεξήχθησαν το 2021. Τώρα, ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση θα αποτελέσει ευκαιρία για τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος σε 16 διαφορετικά αθλήματα και να διασκεδάσουν μέσα από τη συμμετοχή τους σε αυτά. Στη διοργάνωση μπορούν να πάρουν μέρος εταιρείες αλλά και μεμονωμένοι εργαζόμενοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι 10οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού αποτελούν μία σπουδαία ευκαιρία για να βρεθούν και πάλι οι αθλούμενοι σε αγωνιστικές συνθήκες, σε μία διοργάνωση που αποτελεί γιορτή του εργασιακού αθλητισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Άθλησης και Υγείας Νίκος Κερασοβίτης.    

Η διοργάνωση του Ελληνικού Οργανισμού Άθλησης και Υγείας απευθύνεται σε εταιρείες και οργανισμούς του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα, Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, Εταιρικές Ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς και μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα (εργαζόμενους).

Η «έδρα» της φετινής διοργάνωσης θα είναι στο στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας».

Κάποια αθλήματα θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του Ace Tennis Club (Παλλήνη), στο  «Game on Darts» (Ν. Ηράκλειο), στο «Strike Bowling Center» (Χαϊδάρι) και στο «Wave Squash & Fitness Club» (Πειραιάς). Οι αγωνιζόμενοι θα μπορέσουν, μεταξύ άλλων, να πάρουν μέρος σε: μπάσκετ (5Χ5, 3Χ3), μπιτς βόλεϊ (3χ3, 2Χ2), ποδόσφαιρο, τένις, επιτραπέζια αντισφαίριση (πίνγκ-πόνγκ), μπόουλινγκ κ.α.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και η διοργάνωση «Athens Company Run», που θα διεξαχθεί στις 8 Οκτωβρίου (Σ.Ε.Φ.) και θα περιλαμβάνει δύο διαδρομές (5 και 10 χλμ.). Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική και όλοι οι δρομείς θα πάρουν αναμνηστικά μετάλλια συμμετοχής.

Από έρευνες που έχουν διεξαχθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τα προγράμματα υγείας που περιλαμβάνουν αθλητικές  δραστηριότητες επιδρούν θετικά στους εργαζόμενους και οδηγούν στην αύξηση της παραγωγικότητας. Η ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη και η σύγχρονη κοινωνία έχουν απομακρύνει τον άνθρωπο από τη φυσική δραστηριότητα και που έχει δυσάρεστα αποτελέσματα στη σωματική και την ψυχική υγεία. Η συμμετοχή εργαζομένων σε οργανωμένα προγράμματα άθλησης έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του άγχους, τη βελτίωση των μεταξύ τους σχέσεων (δρουν ως ομάδα) αλλά και την κοινωνικοποίηση.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας ιδρύθηκε το 2011 με σκοπό την προαγωγή της υγείας και της ευεξίας μέσα από ψυχαγωγικές και επιμορφωτικές δράσεις στο πλαίσιο τους εργασιακού περιβάλλοντος. Αποτελεί ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού και της αντίστοιχης παγκόσμιας και λειτουργεί στην Ελλάδα υπό την αιγίδα τους.

Υπενθυμίζεται οτι Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Εθνικών και Παγκόσμιων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού είναι ο Πρόεδρος του Ομίλου Sportcamp, κ. Σπύρος Καραβούλης

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog