Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σπύρος Πλατής: Στηρίζω το δήμαρχο και συνεχίζω το έργο μου

- Advertisement -

Παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Κορινθίων Σπύρος Πλατής για προσωπικούς λόγους όπως έγραφε η ανακοίνωση του δήμου, ενώ διευκρίνιζαν ότι συνεχίζει να στηρίζει τη δημοτική αρχή και παραμένει σε αυτή.

Οπως γράψαμε, ο κ. Πλατής είναι ένας άνθρωπος ήπιων τόνων, δεν εγείρει εντάσεις, δεν προκαλεί και έχει άποψη.

Προχθες προχώρησε σε μια δημόσια ανακοίνωση που αφήνει αιχμές για αιρετούς που λειτουργούν για ιδίον συμφέρον,προκαλώντας ερωτηματικά.

Δείτε τη δήλωση του πρώην αντιδημάρχου

H επίσημη πορεία μου στα κοινά ξεκίνησε ως Δημοτικός Σύμβουλος και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου γι΄αυτό. Στη συνέχεια αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση συνεργασίας και ορισμού μου ως άμισθο Αντιδήμαρχο Οικονομικών.
Στο διάστημα αυτό γνώρισα μεταξύ άλλων αξιόλογους και καταξιωμένους ανθρώπους που εργάζονται σκληρά για το καλό του τόπου μας. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ τόσο στους εξαιρετικούς συνεργάτες μου στις Οικονομικές Υπηρεσίες αλλά και σε όλους τους υπαλλήλους του Δήμου που πράττουν τα μέγιστα για την εύρυθμη λειτουργία της δημοτικής αυτοδιοίκησης.
Για να ασκήσει κανείς το λειτούργημα του αιρετού είναι απαραίτητο να έχει ανεπτυγμένη την αίσθηση του καθήκοντος, την αξιοπιστία, και την ικανότητα να πράττει πάντοτε με βάση το καλό του τόπου, πέραν του προσωπικού συμφέροντος, το δίκαιο και την ηθική. Δυστυχώς δεν πληρούν όλοι όσοι βρίσκονται σε θέση ευθύνης αυτές τις προϋποθέσεις.
Στο σύνολο της ήταν μια εμπειρία που με δίδαξε πολλά και μου έδωσε πολύτιμα εφόδια ώστε να συνεχίσω τη συμμετοχή μου στα κοινά από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου και με όποιο άλλο τρόπο δύναμαι να βοηθήσω.
Εύχομαι στους συναδέλφους που αφήνω πίσω καλή επιτυχία στο έργο τους.
Σπυρίδων Ν. Πλατής

Επειδή μιλάμε για δημόσιο χρήμα, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον κ. Πλατή να μιλήσει συγκεκριμένα και να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων αναφέρεται. Ποιοι είναι αυτοί που κατέχουν θέσεις ευθύνης και λειτουργούν χωρίς ηθική με βάση το προσωπικό τους συμφέρον;

Ο κύριος Πλατής απάντησε στα ερωτήματά μας.
Κύριε Πλατή σύμφωνα με την ανακοίνωση του δημάρχου, παραιτηθήκατε μεν αλλά στηρίζετε και παραμένετε στη δημοτική αρχή.
Απ. Βεβαίως αυτή είναι η αλήθεια.
Γιατί παραιτηθήκατε λίγες μέρες μετά τον διορισμό σας  λόγω φόρτου εργασίας όπως δηλώσατε. Γιατί δεν είχατε ειδοποιήσει το δήμαρχο ότι δεν θα μπορείτε να ασκείτε πλέον τα καθήκοντά σας.
Απ.Είχα ενημερώσει το δήμαρχο από τον Αύγουστο ότι κωλύομαι να συνεχίσω και είχα ζητήσει την αντικατάστασή μου.
Πραγματικά έχω υποχρεώσεις που δεν μου επιτρέπουν να ασκήσω τα καθήκοντά μου όπως εγώ θέλω.
Ομως συνεχίζω το έργο μου, δεν τα παρατώ και στηρίζω τη δημοτική αρχή.
Κάποιοι γράφουν στο διαδίκτυο ότι αυτό δεν είναι αλήθεια.
Απ.Αν δεν ήταν αλήθεια θα το έλεγα ο ίδιος ή θα έλεγα στο δήμαρχο ότι η ανακοίνωσή του είναι λάθος.
Δεν ψηφίσατε τα led στην Οικονομική Επιτροπή και κάποια ακόμη θέματα, ήρθε η παραίτηση. Πλανάται η άποψη ότι λόγω αυτών των θεμάτων παραιτηθήκατε
Απ.Είμαι υπέρ του έργου, λέω ναι στην αντικατάσταση των λαμπτήρων με Led για την εξοικονόμηση ενέργειας, ψήφισα το τεχνικό κομμάτι, είχα κάποιες ενστάσεις στα οικονομικά στοιχεία, μπορείτε να τα βρείτε στην απόφαση της οικονομικής επιτροπής. 
Ποιοι είναι οι αιρετοί που κατέχουν θέσεις ευθύνης και λειτουργούν για ιδίον όφελος; 
Απ.Nα ξεκαθαρίσω ότι δεν αναφέρομαι στους αιρετούς του δήμου Κορινθίων. Αυτή είναι μια τοποθέτηση που αφορά στο γενικό σύνολο. Δεν αναφέρομαι στο δικό μας δήμο. Όπως διαβάσατε ευχαριστώ τους συναδέλφους, τους υπαλλήλους και τις υπηρεσίες. Είναι μια γενικότερη άποψη για το πως πρέπει να λειτουργεί ένας αιρετός.
Πείτε μας ένα έργο που θα συνεχίσετε και θα τελειώσετε που έχει μείνει στη μέση
Απ.Για παράδειγμα θα σας φέρω τις αναπτυξιακές εταιρείες από τις δημοτικές ενότητες του δήμου, οι οποίες παραμένουν επί 10 χρόνια, από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές στον αέρα. Οι δημοτικές ενότητες εντάχθηκαν στο νέο καλλικρατικό δήμο αλλά έπρεπε να κλείσουν και να αλλάξουν ΑΦΜ. Αλλο πράγμα είναι το νομικό καθεστώς των εταιρειών αυτών και άλλο το φορολογικό.Από το 2011 δεν έχουν υποβληθεί δηλώσεις, έχω αλλάξει κωδικούς των εταιρειών στο Taxis, οι δηλώσεις είναι εκπρόθεσμες, ο δήμος πληρώνει πρόστιμα. Είναι μια δουλειά που όπως προείπα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια, απαιτεί λοιπόν αρκετή εργασία και γνώση για να το φέρεις εις πέρας.
Επαναλαμβάνω θα ολοκληρώσω ότι έχω ξεκινήσει.
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog