Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λουτράκι: Επενδυτικό ενδιαφέρον για το κτίριο του ΕΟΤ

- Advertisement -

Ο δήμαρχος Λουτρακίου-Π-Αγ.Θ. Γιώργος Γκιώνης, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, δήλωσε ότι επενδυτές ενδιαφέρονται για την αγορά του γυάλινου κτιρίου του ΕΟΤ στο Λουτράκι για την ανέγερση υπεπολυτελούς ξενοδοχείου.

Θα γίνει ανοικτός διαγωνισμός είπε ο δήμαρχος και όποιοις πληροί τις προϋποθέσεις ας το πάρει για να το αξιοποιήσει.

Για την ιστορία ο κτίριο των λουτρών του ΕΟΤ ανεγέρθηκε το 1967 και άρχισε να λειτουργεί το 1974. Μετά από 17 χρόνια λειτουργίας, το 1991 ξεκίνησαν εργασίες ανακαίνισης του τριώροφου κτιρίου,  που αφορούσαν στην τοποθέτηση και κατασκευή ηλεκτρομηχανολογικών δικτύων με την εγκατάσταση νέων λουτρών και σάουνων, καθώς επίσης και σε ένα μικρό τμήμα από απαιτούμενες οικοδομικές εργασίες.

Όμως, οι εργασίες αυτές ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν και το κτίριο εγκαταλείφθηκε. Από τότε, τόσο ο πρώην δήμαρχος Π.Παύλου όσο και ο Γ.Γκιώνης έκαναν φιλότιμες προσπάθειες να αποδεσμεύσουν το κτίριο από τον ΕΟΤ και να το αξιοποιήσουν κάνοντάς το ένα σύγχρονο υδροθεραπευτήριο.
Η δυσκαμψία όμως του κρατικού μηχανισμού δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Στη συνέχεια και ο Κώστας Λογοθέτης, επί δημαρχίας του έκανε προσπάθειες με τη σειρά του να περιέλθουν στο δήμο η στρογγυλή πηγή του ΕΟΤ και το γυάλινο κτίριο. Αφού έχασε τις εκλογές, η δημοτική αρχή Γκιώνη, κατάφερε να περιέλθουν στο δήμο.

Παρόλα αυτά το κτίριο μένει στην θέση του σαν στοιχειωμένο σε μια πάρα πολύ καλή θέση στην βιτρίνα του Λουτρακίου και αποτελεί θέμα συζήτησης για πολλούς επισκέπτες.

Χ@ρ@

 

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πραγματικά αυτό σκέφτονται πολλοί επισκέπτες. Τόσο όμορφο κτίριο και σε τοπ θέση να μένει ανεκμεταλλευτο. Ελπίζω το επόμενο καλοκαίρι να λειτουργεί.

  2. Αν ήξεραν τι ιστορία κρύβει αυτό το κτήριο, και πόσα τέτοια βρίσκονται στα αζήτητα, δεν θα ψάχναμε δεξιά και αριστερά για χρήματα του Έλληνα φορολογουμενου!

  3. Ο δήμαρχος του λουτρακι χάλασε όλοι την παραλία και στο πάρκο δεν έχει τράπεζες στο δρόμο Χαλασε τους καταρράκτες και στα λουλούδια στο πάρκο χάλασε ο δήμαρχος του λουτρακι ❤️❤️❤️❤️

  4. Αν αυτό το έκτρωμα είναι ωραίο κτίριο τότε πάω πάσο. Και με την ευκαιρία τόσα ξενοδοχεία υπάρχουν γιατί άλλο ένα; Ελεος

  5. Η διαχρονική ανικανότητα των ιθυνοντων να εκμεταλλευτούν σωστά το συγκεκριμένο κτίριο (ακουγόταν κατά καιρούς για σχολή Τουριστικών επαγγελμάτων κλπ κλπ)θα έχει σαν αποτέλεσμα, να το πάρει κάποιος μάγκας για ένα κομμάτι ψωμί,και να βγάλει μετά εκατομμύρια…

  6. Η σύγχρονη ιστορία του Λουτρακίου χωρίζεται πλέον σε 2 περιόδους, προ Γκιώνη που όλοι θυμόμαστε τους τουρίστες, τον κόσμο, τα ξενοδοχεία και μετά Γκιώνη που έπαψε να είναι τουριστική περιοχή. Παρουσιάζουν σαν επιτυχία το κάθε ξενοδοχείο της πόλης που αγοράζεται κοψοχρονιά λόγω χρεών σαν επιτυχία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog