Ο δήμαρχος Λουτρακίου-Π-Αγ.Θ. Γιώργος Γκιώνης, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, δήλωσε ότι επενδυτές ενδιαφέρονται για την αγορά του γυάλινου κτιρίου του ΕΟΤ στο Λουτράκι για την ανέγερση υπεπολυτελούς ξενοδοχείου.

Θα γίνει ανοικτός διαγωνισμός είπε ο δήμαρχος και όποιοις πληροί τις προϋποθέσεις ας το πάρει για να το αξιοποιήσει.

Για την ιστορία ο κτίριο των λουτρών του ΕΟΤ ανεγέρθηκε το 1967 και άρχισε να λειτουργεί το 1974. Μετά από 17 χρόνια λειτουργίας, το 1991 ξεκίνησαν εργασίες ανακαίνισης του τριώροφου κτιρίου,  που αφορούσαν στην τοποθέτηση και κατασκευή ηλεκτρομηχανολογικών δικτύων με την εγκατάσταση νέων λουτρών και σάουνων, καθώς επίσης και σε ένα μικρό τμήμα από απαιτούμενες οικοδομικές εργασίες.

Όμως, οι εργασίες αυτές ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν και το κτίριο εγκαταλείφθηκε. Από τότε, τόσο ο πρώην δήμαρχος Π.Παύλου όσο και ο Γ.Γκιώνης έκαναν φιλότιμες προσπάθειες να αποδεσμεύσουν το κτίριο από τον ΕΟΤ και να το αξιοποιήσουν κάνοντάς το ένα σύγχρονο υδροθεραπευτήριο.
Η δυσκαμψία όμως του κρατικού μηχανισμού δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Στη συνέχεια και ο Κώστας Λογοθέτης, επί δημαρχίας του έκανε προσπάθειες με τη σειρά του να περιέλθουν στο δήμο η στρογγυλή πηγή του ΕΟΤ και το γυάλινο κτίριο. Αφού έχασε τις εκλογές, η δημοτική αρχή Γκιώνη, κατάφερε να περιέλθουν στο δήμο.

Παρόλα αυτά το κτίριο μένει στην θέση του σαν στοιχειωμένο σε μια πάρα πολύ καλή θέση στην βιτρίνα του Λουτρακίου και αποτελεί θέμα συζήτησης για πολλούς επισκέπτες.

Χ@ρ@