Μπορεί το κύμα ακρίβειας και η ανησυχία για την ενεργειακή και επισιτιστική κρίση να είναι συνεχώς στο μυαλό των Ελλήνων, ωστόσο το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου κατάφερε να κάνει κάποιους επιλεγμένους τουριστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου και όχι μόνο να φρακάρουν από κόσμο.

Οι δημοφιλείς χειμερινοί προορισμοί αποτέλεσαν για μια ακόμα φορά την πρώτη επιλογή των πολιτών, με την πληρότητα των καταλυμάτων σε αρκετούς από αυτούς να αγγίζει το 100%.

Σταθερά μεγάλη προσέλευση είχαν οι κλασικοί προορισμοί τριημέρου, όλες τις εποχές, όπως το Λουτράκι, το Ναύπλιο και η Καλαμάτα.

Εκτός όμως από τους κοντινούς παραθαλάσσιους προορισμούς, την τιμητική τους είχαν και τα ορεινά της Πελοποννήσου  αν και ο καιρός για την ώρα παραμένει ηλιόλουστος και τα πολυπόθητα χιόνια δεν ήρθαν ακόμα.

Σχεδόν πλήρεις ήταν Δημητσάνα, Βυτίνα και Στεμνίτσα, ενώ δεν τα πήγαν άσχημα σε πληρότητα τα Τρίκαλα Κορινθίας και τα Καλάβρυτα.

Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό

Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα με ιδιαίτερα αυξημένες τιμές που άγγιξαν ακόμη και τα 500 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Όπως σχολίασε ο πρόεδρος του πανελλαδικού δικτύου e-real estates, Θέμης Μπάκας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6», αναμένεται μία πολύ καλή χρονιά για τον κλάδο του τουρισμού, τουλάχιστον για τις εορτές και τα τριήμερα που έρχονται, με τα προγνωστικά να δείχνουν υψηλά ποσοστά ποιότητας και προκρατήσεων.