Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Με Νίκα η ΝΔ στην περιφέρεια Πελοποννήσου

- Advertisement -

Τα σενάρια περί μη στήριξης του νυν περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα από το κυβερνών κόμμα  μπαίνουν οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ύστερα από μια παρατεταμένη περίοδο αμφισβήτησης.

 

Λάδι στην φωτιά των σεναρίων έριχνε ο ίδιος ο περιφερειάρχης όμως,με δηλώσεις του ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με κορυφαία στιγμή πριν από ένα μήνα περίπου, όταν και έπνεε μύδρους για τον υπουργό Βασίλη Κικίλια τον οποίο ”στόλισε” κατάλληλα και για το έργο του ως πρώην υπουργό Υγείας.

Εδώ οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι, βλέποντας τις μπηχτές του περιφερειάρχη για τον Πάτση-που ήταν τότε  στην επικαιρότητα-τις καταγγελίες του για την ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ και το ενεργειακό κόστος, δηλώσεις όπως ”έχω ψηφιστεί να έχω ένα ρόλο, τη σημαία της ελευθερίας μου δεν την υποστέλλω” , φράσεις όπως  ”είμαι περιφερειάρχης και με τις ψήφους της Αριστεράς,με τις ψήφους ενός κόμματος δεν βγαίνεις περιφερειάρχης”, ενώ υπογράμμιζε  για ακόμα μία φορά  το δικαίωμα ελευθερίας της έκφρασής του και της ανεξαρτησίας του ήταν το κατάλληλο υλικό για να τρέξει ακόμα πιο γρήγορα ο μύλος των σεναρίων.

Πολλοί δικαιολόγησαν τον Παναγιώτη Νίκα προβάλλοντας την αιτία ότι πικράθηκε από την μη πρόσκλησή του σε εκδήλωση της περιφέρειας Του και αντέδρασε έντονα.

Άλλοι έλεγαν ότι τα έχει σπάσει με το Σαμαρικό μπλοκ(υπάρχει τέτοιο πράγμα στην ΝΔ;),το οποίο και καλά έχει βάλει βέτο στην επαναστήριξη της υποψηφιότητάς του και μάλιστα κυκλοφορούσε έντονα το σενάριο ότι ο Κορίνθιος υφυπουργός Νίκος Ταγαράς θα κατέβαινε Αυτός ως ο εκλεκτός της ΝΔ για την περιφέρεια!

Τα σενάρια περί Ταγαρά κυκλοφορούσαν στην Κόρινθο,στην Καλαμάτα οι σεναριογράφοι μιλούσαν για τον βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά και πάει λέγοντας.

Σε όλη αυτή την ονοματολογία προσθέστε και διάφορα παραμύθια που γράφονταν και αποκάλυπταν ότι ο νεοεκλεγής περιφερειάρχης έχει κουραστεί και θα αποσυρθεί οικειοθελώς για να ξεκουραστεί.Εδώ μπορείτε να γελάσετε με την ψυχή σας.

Πάμε τώρα να δούμε γιατί θεωρώ όλα τα παραπάνω σενάρια εκτός πραγματικότητας και ποντάρω στην συνέχιση της συνεργασίας Νίκα-ΝΔ.

1)Από το 2016 που ανέλαβε τα ηνία της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτιμά να πηγαίνει  σε safe επιλογές.Η ΝΔ κέρδισε  την περιφέρεια Πελοποννήσου με έναν  άνθρωπο της αυτοδιοίκησης τον Παναγιώτη Νίκα και όχι έναν πολιτικό όπως πχ είναι ο Πέτρος Τατούλης,που πρώτα είναι πολιτικός και μετά αυτοδιοικητικός.(Αυτό είναι το ένα δίλημμα στις ερχόμενες περιφερειακές εκλογές.,κρατήστε το.)Η επιλογή ενός καθαρά αυτοδιοικητικού ως υποψηφίου στην περιφέρεια ήταν μία πολιτική επιλογή,την οποία και κέρδισε.Γιατί να μην συνεχίζει να την υπερασπίζεται;

2)Στην εκδήλωση της ΔΕΕΠ Κορινθίας όπου ήταν κύριος ομιλητής ο Άδωνις Γεωργιάδης(Νούμερο 2 στο κόμμα)ο περιφερειάρχης ήταν από τους πρώτους που παρευρέθηκε στο ημιάδειο Δημοτικό Θέατρο ενώ οι θερμοί εναγκαλισμοί του με τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ και οι κοινές τους φωτογραφίσεις έδιωχναν τους ψιθύρους που μιλούσαν για ψυχρότητα κόμματος και περιφερειάρχη.

3)Στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Τρίπολη ο π/θ πέρα από το μισό υπουργικό συμβούλιο που κατέβασε, έφερε και ένα ποσό 6,5 δις ευρώ στην περιφέρεια του Παναγιώτη Νίκα ενώ μπροστά στις κάμερες δήλωσε  την ικανοποίησή του για το σημαντικό  έργο του περιφερειάρχη στην Πελοπόννησο και την αγαστή συνεργασία που έχει η κεντρική κυβέρνηση με την περιφέρεια.Θα τα έκανε όλα αυτά αν δεν στήριζε τον Παναγιώτη Νίκα;Δεν έχει δείξει τέτοια δείγματα γραφής ο Κυριάκος.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω πιστεύω ότι  ο Παναγιώτης Νίκας θα είναι ξανά ο  υποψήφιος που θα στηριχθεί από το κυβερνών κόμμα και απομένουν μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις.

mi fi 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog