Χρειάστηκαν 3 συνεδριάσεις, πολύ μελάνι, κόντρες, προειδοποιήσεις για εφαρμογή κανονισμού, «εκστρατείες συλλογής θετικών ψήφων» και βεβαίως ζύγισμα «πολιτικών – εκλογικών συνεπειών» για να κάνουν το καθήκον τους.

Για να παραστούν και να τοποθετηθούν, ό,τι δηλαδή οφείλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Κορίνθου.

Χθες βράδυ, στο δημοτικό συμβούλιο, η αγορά του οικοπέδου στο Σοφικό, για δημιουργία πλατείας και παιδικής χαράς πέρασε ομόφωνα από το Δημοτικό συμβούλιο, 31 σύμβουλοι υπερψήφισαν (2 σύμβουλοι απουσίαζαν οι κ.κ Μελέτης και Κονδύλης) και προχωρά!

Το οξύμωρο είναι πως , κανείς δεν είχε ουσιαστικά αντίρρηση! Και φάνηκε από τα «όχι» που έγιναν «ναι» αλλά και τα «λευκά» που έγιναν «ναι»! Το ερώτημα είναι σήμερα απλό! Προς τι όλη αυτή η φασαρία κύριοι/ες δημοτικοί σύμβουλοι της Κορίνθου;

Δεν ήταν εξ αρχής αυταπόδεικτη η αναγκαιότητα; Δεν γνωρίζατε εξ αρχής πως η αντικειμενική αξία διαφέρει από την εμπορική, ειδικά όταν το οικόπεδο είναι ένα και μοναδικό;  Όσα έγιναν με αφορμή το οικόπεδο στο Σοφικό είναι επιεικώς εξωφρενικά!

Η υπερ ψήφιση μπορούσε να έχει επιτευχθεί από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση ΕΑΝ οι σύμβουλοι έδιναν το παρών.

Δεν το έπραξαν και έτσι οδηγήθηκαν σε μια 2η δια περιφοράς συνεδρίαση όπου η παράταξη Πνευματικού, πλην της κ.Λύτρα αρνήθηκε να ψηφίσει δια περιφοράς , η παράταξη Σταυρέλη απουσίασε εφαρμόζοντας την απόφαση της για 2 απουσίες και 1 παρουσία στα Δ.Σ, η κ.Βιβή Τζέκου ψήφισε λευκό, η κ.Τσόγκα «όχι» λόγω υψηλής τιμής.

Η συνεδρίαση κηρύχθηκε ως «μη γενόμενη» αφού δεν υπήρχε αυξημένη πλειοψηφία.

Στην χθεσινή τρίτη συνεδρίαση, δια ζώσης και μέσω τηλεδιάσκεψης, εκτός από τη θετική ψήφο έγιναν και ξεκαθαρίσματα.

Ο Νίκος Σταυρέλης έθεσε το ζήτημα της παρέμβασης του τοπικού προέδρου Γρηγόρη Ρωτίδη εγκαλώντας τον για την φράση «θα είναι η πολιτική τους ταφόπλακα» και ανακοίνωσε ως υποψηφίους – με την ευκαιρία- δυο πρώην προέδρους.

O τοπικός πρόεδρος πήρε πίσω τα όσα δημόσια ανέφερε «για το καλό του χωριού» και κάλεσε όλους στην γιορτή για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στις 17 Δεκεμβρίου.

Ο γιατρός Σωτήρης Παπαδημητρίου διευκρίνισε πως έκανε εκστρατεία για την συλλογή θετικών ψήφων αν και φάνηκε στην πράξη πως δεν χρειαζόταν αφού όλοι σύμφωνοι ήταν εξ αρχής.

Ο πρώην Δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός εξήγησε πως οι δια ζώσης συνεδριάσεις επιτρέπουν να δίνονται διευκρινίσεις και να βρίσκονται λύσεις.

Η κ.Τσόγκα άλλαξε την ψήφο της σε «ναι» αφού δόθηκαν εξηγήσεις για την τιμή που ζητούν οι ιδιοκτήτριες του οικοπέδου

Η κ.Τζέκου υπό το βάρος της αναγκαιότητας της δημιουργίας πλατείας και παιδικής χαράς εγκατέλειψε το «λευκό» και είπε «ναι» αν και η αναγκαιότητα υπήρχε και πριν.

Τέλος η παράταξη του Δημάρχου, δίνοντας σύσσωμη το παρών, είπε όπως ήταν αναμενόμενο το «ναι», χωρίς παραφωνίες και απουσίες.

Πόσο κακό για το τίποτα δηλαδή…. Πολλή φωνή και φασαρία για το τίποτα…. Ποιοι εκτέθηκαν ας το κρίνουν οι Κορίνθιοι πολίτες! Κρίνοντας περισσότερο τους λαλίστατους στο facebook για τα όσα «όμορφα» έγραψαν, για τις «ωραίες επιθέσεις» και τις απειλές σε απλούς δημότες της Κορίνθου, οι οποίοι εξέφρασαν άποψη, είτε θετική είτε αρνητική για τα γεγονότα, τις ενέργειες και τις δράσεις των αιρετών!

Αν το πάθημα γίνει μάθημα τότε μόνο θα έχει βγει κάτι καλό από αυτήν την ιστορία, εκτός βέβαια από την αγορά που θα δώσει στο Σοφικό πλατεία και στα παιδιά παιδική χαρά για να παίζουν!

Ας μείνουμε λοιπόν στο καλό τέλος της ιστορίας!

Χ@ra