Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κόρινθος: Τι είπε ο Αλέκος Πνευματικός για τις Α.Π.Ε. στο δημοτικό συμβούλιο

- Advertisement -

«Είμαστε θετικοί στη γνωμοδότηση περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων.

Nα αναφέρω ότι φιλοξενούμε ήδη ανεμογεννήτριες, αυτό το αιολικό πάρκο υλοποιήθηκε επί εποχής μου και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε στο Στεφάνι ,ούτε στο Αγιονόρι ,ούτε στον Αγιοβασίλη.Έχουμε παράδειγμα δηλαδή μπροστά μας για τις Α.Π.Ε., αν κάποιος έχει άλλη άποψη να μας το τεκμηριώσει και τότε να αλλάξουμε και εμείς γνώμη.

‘Ομως έχω να αναφέρω κάποια πράγματα. Η ELPEDISON  πήρε έγκριση το 2021 και η κυβέρνηση φαίνεται ότι στρέφεται σε μια πολιτική κέρδους υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων…. Κριτική πρέπει να ασκείται  από μας….. Οι δήμοι έπρεπε να είχαν επενδύσει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Να κάναμε εμείς τέτοιες επενδύσεις με τραπεζικά κεφάλαια και να είμασταν εμείς διαχειριστές των πηγών αυτών. …..Θέλουμε τέτοιες επενδύσεις και να μην κρατείται αυτό το επιχειρηματικό περιβάλλον από 5 οικογένειες στην Ελλάδα.

Αν ζητήσει ένας δήμος άδεια δεν θα πάρει. Μου κάνει εντύπωση ότι το Σεπτέμβριο άνοιξε το ΦΕΚ και έκλεισε γρήγορα, άρα θεωρώ ότι έχει δρομολογηθεί ποιοί θα αδειοδοτηθούν. Σκεφτείτε να μπορούσαμε εμείς μόνοι μας να κάνουμε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το κέρδος που θα είχε ο δήμος, το κέρδος που θα είχαν οι δημότες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πνευματικός στο δημοτικό συμβούλιο.

Υπέρ της άποψης του πρώην δημάρχου τάχθηκε και ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορινθίων, κ. Αντώνης Κυριαζής ο οποίος ανέφερε «Ναι στις ΑΠΕ, πλην όμως η άποψη του κ. Πνευματικού είναι εμπεριστατωμένη»

Χ@ra

Δείτε αναλυτικά την τοποθέτησή του

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Xρονια πολλα και καλα σε ολους, καθε χαρα στο σπιτι τους, καθε ευτυχια. Αδελφε εσυ το’πες, αλλα δε νομιζω να καταλαβαινει. Συνεχιζεται η πολυλογια και το μπουρου μπουρου για να κεντρισει. Αλλα παλια ξυνα σταφυλια…Τελος!!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog