Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σπύρος Αποστολόπουλος: Ολοι οι εργαζόμενοι στο δήμο μας είναι ασφαλισμένοι κανονικά

- Advertisement -

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Προέδρου της ΠΟΠ-ΟΤΑ Μάρκου Δαρδαμάνη, ότι η 45χρονη εργάτρια της καθαριότητας του δήμου Ξυλοκάστρου,

η οποία έχασε σήμερα τη ζωή της με τραγικό τρόπο, όταν ΙΧ προσέκρουσε στο πίσω μέρος απορριμματοφόρου του δήμου, την ώρα που πραγματοποιούσε την αποκομιδή, ήταν ανασφάλιστη, επικοινωνήσαμε με τον Αντιδήμαρχο Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος – Πρασίνου – Ποιότητας Ζωής – Αγροτικής Ανάπτυξης – Ενέργειας –Έρευνας & Τεχνολογίας κ. Σπύρο Αποστολόπουλο.

Τον ρωτήσαμε αν ισχύουν οι καταγγελίες του Προέδρου της ΠΟΠ-ΟΤΑ ότι η άτυχη εργαζόμενη αλλά και το υπόλοιπο πλήρωμα ήταν ανασφάλιστοι.

Ο κ. Αποστολόπουλος απάντησε:

«Τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Η άτυχη εργαζόμενη ήταν κανονικά ασφαλισμένη, καθώς και το υπόλοιπο πλήρωμα του απορριμματοφόρου. Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για το τραγικό περιστατικό και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια της εργαζόμενης. Αυτό που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να σταθούμε στο πλάι της οικογένειας που θρηνεί την απώλειά της»

Σε ερώτηση πότε έληξε η 5μηνη σύμβαση απάντησε

«Εληξε αν θυμάμαι καλά μέσα Δεκεμβρίου, δεν είμαι του διαδικαστικού. Ομως υπάρχουν και άλλα προγράμματα συμβάσεων ορισμένου χρόνου για εργαζόμενους με το δήμο. Η συγκεκριμένη γυναίκα έχει συνάψει νέα σύμβαση, εργαζόταν νόμιμα και βεβαίως ασφαλισμένη. Νόμιμα εργάζονται όλοι οι εργαζόμενοι του δήμου μας.»

Σε ερώτηση γιατί να προβεί ο Πρόεδρος της ΠΟΠ – ΟΤΑ σε αυτές τις τόσο σοβαρές καταγγελίες απάντησε

«Η ΠΟΠ-ΟΤΑ έχει συγκεκριμένες θέσεις για την καθαριότητα και η λειτουργία της. Ο κύριος αυτός σήμερα καταγγέλει κάτι που δεν ισχύει και αποδεικνύεται βεβαίως»

Σε ερώτηση για το τραγικό δυστύχημα απάντησε

«Το απορριμματοφόρο πραγματοποιούσε τακτικό δρομολόγιο, είχε φάρους, αλάρμ και ότι προβλέπεται. Το ατύχημα σημειώθηκε περίπου σις 6.30 το πρωί. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι που μια νέα γυναίκα, έχασε τη ζωή της εν ώρα εργασίας με αυτό τον τρόπο. Το ΙΧ καρφώθηκε με ταχύτητα πίσω από το απορριμματοφόρο και τη σκότωσε. Αυτό που προέχει τώρα είναι να σταθούμε δίπλα στην οικογένειά της.»

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Τραγωδία σε τροχαίο. ΙΧ σκότωσε υπάλληλο πίσω από απορριμματοφόρο. Ρομά έχουν κατακλύσει το Νοσοκομείο

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το τροχαίο με το απορριματοφόρο που στοιχισε τη ζωή σε 45χρονη

Αποκάλυψη: Ανασφάλιστη η εργαζόμενη στην καθαριότητα που σκοτώθηκε σήμερα

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog