Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

‘Ολο το ρεπορτάζ & Δηλώσεις του ιδιοκτήτη για την κεραία της Wind στην οικία του στο Περιγιάλι.

- Advertisement -

Το loutrakiblog.gr δημοσιοποίησε την καταγγελία των κατοίκων του Περιγιαλίου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας 5G της Wind σε ιδιόκτητη τριόροφη κατοικία.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο Κόρινθος: Διαμαρτυρίες για την εγκατάσταση κεραίας τηλεφωνίας 5G σε κατοικημένη περιοχή

Το loutrakiblog.gr επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη της τριώροφης κατοικίας Γ.Π. ο οποίος δήλωσε:

«Πράγματι είναι αλήθεια ότι σύναψα σύμβαση με την εταιρεία Wind με σκοπό την εγκατάσταση της κεραίας στην ταράτσα του σπιτιού. Το συμφωνητικό το υπογράψαμε στις 14 Απριλίου 2019.

Καμμία υπόνοια δεν είχα ότι είναι επιβλαβή για τη δημόσια υγεία. Να σας ενημερώσω ότι ο αδερφός μου που διαμένει στην ίδια οικοδομή είναι καρκινοπαθής και δεν θα έθετα ποτέ σε κίνδυνο την υγεία του. Γείτονές μου επίσης αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας και όπως καταλαβαίνετε δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω κάτι για το οποίο θα μπορούσα να θεωρηθώ υπεύθυνος ή να τους βλάψω. Είμαι πατέρας, ποιος πατέρας θα ήθελε το κακό των παιδιών του;

Aκόμα η κεραία δεν λειτουργεί, ήρθε η ΔΕΗ κάποια στιγμή, έβαλε κάτι κουτιά, αλλά ούτε ρεύμα έδωσε ούτε τίποτα.

Δεν φαντάστηκα ότι θα ξεσηκωθούν οι συμπολίτες μου ούτε και είχα σκοπό να δημιουργήσω προβλήματα. Εχοντας υπ΄όψιν ότι υπάρχουν ακόμα δύο κεραίες στην περιοχή μας, μία της Cosmote 200 μέτρα προς το Λέχαιο και μία της Vodafone προς την παραλία του Αγίου Γερασίμου.»

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Loutrakiblog, κατατέθηκε αίτημα από την εν λόγω εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και  εγκρίθηκε άδεια από

  • το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας,
  • την Εφορία Νεοτέρων Μνημείων,
  • την Εφορία Αρχαιοτήτων Κορινθίας,
  • την Ελληνική Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ),
  • την Ελληνική Εταιρεία Ατομικής Ενέργειας.

Οι αιτήσεις των εταιρειών για χορήγηση αδείας γίνονται ηλεκτρονικά και αφού προσκομισθούν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, παρθούν οι εγκρίσεις από τις συναρμόδιες υπηρεσίες, οι κατά τόπους τεχνικές υπηρεσίες  λαμβάνουν γνώση, επίση ηλεκτρονικά, για την εγκατάσταση των κεραιών, τα σημεία της τοποθέτησής ους, τα στοιχεία των πολιτών κλπ., για να αρχειοθετηθούν.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ το 2018 η ΔΕΥΑ Κορίνθου απεδέχθη αίτημα της Wind για εγκατάσταση κεραίας στον Υδατόπυργο Περιγιαλίου (εκτός αστικού ιστού) το Σεπτέμβριο του 2018  και το μίσθωμα θα λάμβανε η ΔΕΥΑΚ.

Στις 14/4/2019 υπογράφεται σύμβαση με τον ιδιώτη Γ.Π.**

Από τα στοιχεία που τηρούνται στην Ενημερωτική Πύλη προκύπτει ότι, για τη θέση “Σ……….Κ…….(αρ)  “** στον Δήμο Κορινθίων Περιφέρειας Πελοποννήσου (κωδικός αριθμός θέσης 1290647, κωδική ονομασία “ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ VILLAGE”) χορηγήθηκε, με την Απόφαση της ΕΕΤΤ 36189/Φ610/29-06-2020, άδεια κατασκευής κεραίας στην εταιρία WIND.

Επιπλέον, υποβλήθηκε  η με αριθ. πρωτ. ΣΗΛΥΑ 45423/02-11-2021 (Δήλωση παρ. 1Α, άρθρ. 28, ν. 4635/2019) Δήλωση που αφορά σε τροποποίηση/επικαιροποίηση στοιχείων της κατασκευής κεραίας.

Διευκρινίζεται ότι υπό ορισμένες προϋποθέσεις για την τροποποίηση αδειοδοτημένης κατασκευής κεραίας ή/και την επικαιροποίηση στοιχείων της δεν απαιτείται η έκδοση νέας άδειας κατασκευής κεραίας ή η τροποποίηση της υφιστάμενης άδειας κατασκευής κεραίας, αλλά απαιτείται η υποβολή κατάλληλης δήλωσης από τον κάτοχο της κατασκευής κεραίας συνοδευόμενη από επικαιροποίηση επιμέρους εγκρίσεων.

Στις 04/10/2022 πραγματοποιείται αλλαγή επιβλέποντος μηχανικού και τροποποίηση της πράξης έγκρισης εγκατάστασης της κεραίας.

(** τα στοιχεία του ιδιώτη και η διεύθυνση κατοικίας του αποκρύπτονται λόγω του Ν. προστασίας προσωπικών δεδομένων)

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο δήμο Κορινθίων υπάρχουν αδειοδοτημένες 64 κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ενώ έχουν κατατεθεί 78 αιτήσεις για χορήγηση άδειας εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας διαφόρων εταιρειών και  6 αιτήσεις   κεραιοσυστημάτων ραδιοφωνικών σταθμών (σύνολο 148 κεραίες)

 

Χ@ra

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog