Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κόρινθος: Διαμαρτυρίες για την εγκατάσταση κεραίας τηλεφωνίας 5G σε κατοικημένη περιοχή.

- Advertisement -
  • Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι κάτοικοι του Περιγιαλίου, στο άκουσμα της τοποθέτησης κεραίας κινητής τηλεφωνίας 5G σε τριώροφο κτίριο εντός του αστικού ιστού.
  • Τι λέει η δημοτική αρχή

Κεραία κινητής τηλεφωνίας, αποφασίστηκε να τοποθετηθεί σε τριώροφη κατοικία στο Περιγιάλι Κορινθίας, η οποία όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής είναι άκρως επιβλαβής για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του loutrakiblog η άδεια δόθηκε από την Πολεοδομία Κορίνθου τo 2018 με σκοπό να εγκατασταθεί η κεραία της Wind σε δώμα του 3ου ορόφου με τη συναίνεση του ιδιοκτήτη.

 

Οι κάτοικοι της περιοχής  δεν ήταν ενήμεροι . Μάλιστα  κάνουν λόγο για τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών, αφού η κεραία θα τοποθετηθεί σε κατοικημένη περιοχή και μάλιστα λίγα μέτρα μακριά από εκκλησία και παιδική χαρά, χώρους συνάθροισης πολλών ατόμων αλλά και πολλές μόνιμες κατοικίες.

 

Η ομάδα των κατοίκων του Περιγιαλίου «Η δράση» αφενός απέστειλε επιστολή στα Τοπικά συμβούλια προς ενημέρωση για το θέμα, αφετέρου απευθύνθηκε σε δικηγόρο και στρέφονται με ένδικα μέσα ενώπιον της Δικαιοσύνης για να αποτρέψουν την τοποθέτηση της κεραίας, μαζεύοντας ταυτόχρονα υπογραφές κατοίκων.

Οπως λέγεται η εμβέλεια της κεραίας επεκτείνεται σε αρκετά χιλιόμετρα και δη από τη Γράνα του Ζευγολατιού έως το Κανταρέ.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες περιπτώσεις για εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, υπήρξαν στα Ισθμια Κορινθίας, την Κόρινθο και άλλες περιοχές τα προηγούμενα χρόνια. To θέμα μάλιστα έφθασε και στη Βουλή

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως το 2021

«Το δικαστήριο διέκρινε οτι υφίσταται κατεπείγον κίνδυνος από την εγκατάσταση και λειτουργία της εν λόγω κεραιοδιάταξης, που πραγματοποιείται σε δώμα (ταράτσα) πολυκατοικίας, στα Ισθμια, καθώς παραβιάζεται η αρχή της προφύλαξης, με άμεσο κίνδυνο προσβολής της υγείας των αιτούντων αλλά και του κοινού απο την εκπομπή της ακτινοβολίας.

Σημειωτέων είναι ότι σε απόσταση πολύ λίγων μέτρων από το σημείο εγκατάστασης της κεραιοδιάταξης και εντός δέσμης ακτινοβολίας, ευρίσκονται χώροι συνάθροισης κοινού και ιδιαιτέρως το Δημοτικό σχολείο της περιοχής αλλά και κατοικίες.»

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ομάδας πολιτών του Περιγιαλίου “Δράση” για τοποθέτηση κεραίας κινητής 5G.

Τοπική Κοινότητα Περγιαλιου
Δήμου Κορινθίων ΤΚ:20011
23/12/2022

Προς:

Προεδροι και μελη τοπικών κοινοτήτων : Άσσου , Κάτω Άσσου, Περιγιαλιου και Λεχαίου.

Σας ενημερώνουμε ότι γίνονται εργασίες εγκατάστασης και λειτουργίας κεραιοδίαταξης 5 G από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας με την επωνυμία WIND HELLAS επί της παλαιάς εθνικής οδού Κορινθου-Πατρων σε δώμα τριόροφης οικοδομής δίπλα από μόνιμες κατοικίες και χώρους συνάθροισης κοινού με προφανή κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων από την μεγάλη ακτινοβολία της εν λόγω κεραιοδιάταξης 5 ιστών.

Για τη προστασία της υγείας μας είναι απαραίτητη η προσφυγή μας στο δικαστήριο με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου προκειμένου να εμποδίσουμε την εγκατάσταση και λειτουργία της εν λόγω κεραιοδιάταξης και για το λόγο αυτό και λόγω εξειδίκευσης στο αντικείμενο δέον όπως δώσουμε εντολή στο Δικηγόρο Κορίνθου Αναστάσιο Γ. Κοσμά Δικηγόρο Κορίνθου κάτοικο Κορίνθου οδός Κολιάτσου αρ. 36.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ «Η ΔΡΑΣΗ»
ΕΝΕΡΓΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΡΓΙΑΛΙΟΥ

Το Loutrakiblog επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Κορινθίων κ. Γιώργο Πούρο ο οποίος δήλωσε.

Πράγματι έχει δοθεί άδεια (2018) από την Πολεοδομία Κορίνθου στην εν λόγω εταιρεία για την τοποθέτηση της κεραίας. Η άδεια έχει εγκριθεί νόμιμα βεβαίως από τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες, προσπάθησα λόγω του ότι το σπίτι που θα τοποθετηθεί ανήκει σε εξάδελφό μου, να τον αποτρέψω και να υπαναχωρήσει. Ενεπλάκη και ο ίδιος ο δημαρχος ο οποίος τον παρότρυνε να μη επιτρέψει την τοποθέτηση της κεραίας εν τέλει. Οπως μας ενημέρωσε ο εξάδελφός μου,  υπάρχει ρήτρα αρκετών χιλιάδων ευρώ και δεν δύναται να  διακόψει τη σύμβαση.

Ρωτήσαμε σχετικά το Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο ο οποίος μας δήλωσε

Εχω σκοπό να κάνω ότι έκανα και στο παρελθόν όταν σε δύο σημεία της Κορίνθου, στο Συνοικισμό και στο Κανταρέ συγκεκριμένα δόθηκε ανάλογη άδεια. Ο δήμος έχει σκοπό να εξουσιοδοτήσει νομικό ώστε να προβεί σε όλες τις ανάλογες  ενέργειες ώστε να αποτραπεί η εγκατάσταση της κεραίας στο συγκεκριμένο σημείο για την προστασία της δημόσιας υγείας. Θα βοηθήσουμε και μεις μαζί με τους κατοίκους σε αυτή την κατεύθυνση.

 

To reportaz συνεχίζεται…

*φωτο αρχείου

 X@ra

- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Διαβάστε ορισμένα πράγματα από τους επιστήμονες, τους μοναδικούς που είναι καταρτισμένοι σε τέτοια θέματα, και που αποδεικνύουν ότι αυτές οι κεραίες έχουν απείρως μικρότερη ακτινοβολία από τις ήδη υπάρχουσες 4G. https://fkp2100.blogspot.com/2019/12/5g.html?m=1https://tinanantsou.blogspot.com/2019/07/5g.html?m=1

  2. Οι πανίβλακες με τα χαζοσχολια τους , σε λίγο θα πείτε ότι το 5G κάνει καλό στην υγεία!!!!στραβαδια ανοίξτε τα μάτια σας και ενεργείτε από αληθινούς επιστήμονες που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Μπράβο στους κατοίκους που αντιδρουν

  3. Ηλίθιοι,αν τους ρωτήσεις την διαφορά μεταξύ ιονίζουσας και μη ιονίζουσας ακτινοβολίας θα σε κοιτάνε σαν εξωγήινο,τι περιμένεις από ανθρώπους που τελείωσαν το δημοτικό με βύσμα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog