Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Έρχεται κρύο από σήμερα – Πέφτει σταδιακά η θερμοκρασία

- Advertisement -
  • Σήμερα Δευτέρα τοπικές βροχές αναμένονται στη Χαλκιδική, στις Σποράδες, στην Εύβοια, σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου, στην Κρήτη και πιθανώς μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο.

 

Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και σε ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη, ενώ παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

 

Σε πτώση η θερμοκρασία

 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και νότια και θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -9 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 7-8, στην Ήπειρο από -2 έως 12 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -3 έως 10, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 12, στα Επτάνησα από 4 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 2 έως 10, ενώ στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα και στην Κρήτη από 5 έως 13-14 βαθμούς Κελσίου.

 

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με 4-5 Μποφόρ και τοπικά 6 Μποφόρ, αλλά προοδευτικά από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο θα επικρατήσει βορειοδυτικό ρεύμα με εντάσεις 4-5 και τοπικά 6 Μποφόρ

 

Στην Αττική αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών τοπικού χαρακτήρα. Ασθενής χιονόπτωση ενδέχεται θα εκδηλωθεί στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 3-4 Μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα διατηρηθεί 2-3 βαθμούς χαμηλότερα.

 

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ περιφερειακά της πόλης θα εκδηλωθεί παγετός.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερα

 

 

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Περιεχόμενα άρθρου

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog