Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κόρινθος: Το συμβούλιο, η απαρτία, οι απουσίες και η πρωινή συνεδρίαση της οικονομικής που…δεν ενόχλησε

- Advertisement -

Ελλείψη απαρτίας το δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου τελικά, δεν συνεδρίασε την 1η Μαρτίουτο απόγευμα. Μόλις 16 δημοτικοί σύμβουλοι από τους 33 έδωσαν το παρών, είτε δια ζώσης είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεπείς στα καθήκοντα τους ως εκλεγμένοι αιρετοί.  

Νωρίτερα της συνεδρίασης και λόγω του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ο επικεφαλής της παράταξης ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ Νίκος Σταυρέλης είχε ζητήσει η συνεδρίαση να αναβληθεί ωστόσο το αίτημα δεν έγινε δεκτό.  

Παρά ταύτα η απουσία των 17 οδήγησε σε αναβολή χωρίς να είναι γνωστοί οι λόγοι που οδήγησαν τους υπολοίπους, πλην της παράταξης της ΠΝΟΗΣ, που δεδομένου του αιτήματος θεωρείτο βέβαιο πως θα απουσιάσει, να απουσιάσουν από την συνεδρίαση, μάλιστα για κάποιους ήταν μια ακόμα συνεδρίαση.  

Και μπορεί αρκετοί να είπαν πως η συνεδρίαση δεν αναβλήθηκε λόγω του θέματος της αντικατάστασης του μέλους του ΚΕΠΑΠ, ωστόσο το φαινόμενο των απουσιών στο Δ.Σ Κορινθίων είναι πλέον σύνηθες. Οι σύμβουλοι δεν μοιάζουν να έχουν επίγνωση της υποχρέωσης τους να παρίστανται στις συνεδριάσεις, να συμμετέχουν στην συζήτηση, να τοποθετούνται υπέρ του οφέλους των πολιτών που τους εξέλεξαν ως εκπροσώπους τους.  

Χθες για ορισμένους συμβούλους ήταν το δυστύχημα στα Τέμπη. Την προηγούμενη φορά στην συνεδρίαση της Αρχαίας Κορίνθου, ποια ήταν η αιτία ή η αφορμή;  

Δυστυχώς οι κύριοι σύμβουλοι δεν έχουν με την στάση και συμπεριφορά τους αποδείξει πως σέβονται το ανώτατο όργανο του δήμου και προς τούτο μπορεί εύκολα να αμφισβητήσει κανείς και τα κίνητρα της χθεσινής απουσίας.  

Κάποιοι λένε πως θέλησαν να δώσουν «παράταση χρόνου» στο προς αντικατάσταση μέλος του ΚΕΠΑΠ και όχι βέβαια για να διευκολύνουν τον δήμαρχο.  

Βέβαια, το θέμα θα έρθει στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, και εκεί όλων η θέση και η στάση θα ξεκαθαρίσει.  

Όσων αφορά τις απουσίες πάντως, ο Πρόεδρος είναι εκείνος που έχει την ευθύνη της διασφάλισης του κύρους του θεσμού και καλό θα ήταν στους επόμενους κρίσιμους προεκλογικούς μήνες να το πράξει, διαφυλάσσοντας το από τα όποια πολιτικά παιχνίδια.  

ΥΓ1: Για την συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, την επόμενη μέρα, ουδείς διαμαρτυρήθηκε πάντως. Το πένθος αφορούσε μόνο τις απογευματινές συνεδριάσεις;  

ΥΓ2: Οι 16 παριστάμενοι δημοτικοί σύμβουλοι κράτησαν ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών των Τεμπών 

 

X@ra

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog