Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

28 εκατ. Ευρώ κατανέμονται στους Δήμους για τα σχολεία – Πόσα παίρνει το Λουτράκι

- Advertisement -
  • Κατανέμονται, από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», συνολικό ποσό ύψους είκοσι οκτώ εκατομμυρίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (28.050.000,00 €) σε όλους τους Δήμους της Χώρας, προς κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητάς τους.

Για την κατανομή του ανωτέρω χρηματικού ποσού λήφθησαν υπόψη δεδομένα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την σχολική χρονιά 2020-2021 που αφορούν στον αριθμό των μαθητών ανά σχολική βαθμίδα, στον αριθμό των σχολείων και στον αριθμό των τμημάτων ανά κλιματική ζώνη, ενώ συνεκτιμήθηκε και η υλοποίηση του θεσμού του σχολικού τροχονόμου.

Τα ανωτέρω ποσά καταβάλλονται στους δικαιούχους Δήμους με Χρηματική Εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Πιο συγκεκριμένα, για το δήμο

ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ  62.500,00

 

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το θέμα είναι να τα διαθέτουν με διαφάνεια αυτούσια στα σχολεία και να μην τα χρησιμοποιούν για να καλύπτουν άλλες ανάγκες τών Δήμων. Δυστυχώς στους περισσότερους Δήμους της χώρας δεν υπάρχει κανένας έλεγχος για το πού πηγαίνουν τα χρήματα αυτά. Πολύ εύκολα μπορεί ο κάθε Δήμος να καλύπτει πχ τις ανάγκες του για γραφική ύλη, φωτοτυπικά κλπ, από τα κονδύλια που κανονικά είναι για τα σχολεία. Εδώ τι να γίνεται άραγε;

  2. Mακάρι να γίνει σωστή κατανομή, για το καλό των παιδιών μας είναι αυτό. Να μην μείνουν αγράμματα, ανορθόγραφα, ανίκανα να μιλήσουν και καταλήξουν απομονωμένα και αποξενωμένα. Τέτοιο κακό θα τα ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή. Η εκπαίδευση είναι βασική προτεραιότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog